Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poznań - dachy budynków/kamienic

Chris_11
11-10-2009, 11:53
Czy ktoś z Poznania wie, gdzie bezproblemowo (niezamknięte, niepilnowane lub pilnowane, ale przez rozsądnych ochroniarzy ;) ) można dostać się na dachy budynków lub starych kamienic z ciekawymi widokami??

Najlepiej w okolicach ronda śródka.

vink
11-10-2009, 11:54
Też bym chciał porobić takie foty :) daj znać jak coś znajdziesz.

dominik777
11-10-2009, 12:07
Najlepiej poszukaj kogoś kto używa CB Radia stacjonarnego lub jest krótkofalowcem. Lub jak nie znasz, to rozglądaj się za wysokimi na 6 m antenami. Po kablu zobaczysz do którego mieszkania wchodzi.

Po co? Takie osoby mają dostęp do dachu. Można z nimi łatwo się dogadać.

Frugo
11-10-2009, 13:05
Mam kumpli którzy wchodzą na dach każdego CH w Poznaniu i to własciwie przez zwykłe drzwi ;P nigdy nie mieli problemu z ochroniarzami ale też nigdy specjalnie się przed nimi nie chowali ,) wiem że nawet raz zrobili sobie nocke na dachu Starego Browaru ale czy oni są niewidoczni tego nie wiem. Myślę że jakbyś zagadał do ochroniarzy np. galerii Malta i powiedział ze zależy Ci na zdjęciach z wysokiego miejsca i uważasz takowe za własciwe, to myśle że nie było by problemu jeżeli to nie jest w celach komercyjnych :) Jak nie to próbuj telefonicznie do szefostwa ,)

Chris_11
11-10-2009, 13:42
Szczerze mówiąc, to bardziej zależałoby mi na dachach "cywilnych" kamienic. :)

kpinek
11-10-2009, 14:25
Coś mi się wydaje że po ostatnich wydarzeniach nikt nie zaryzykuje wpuszczenia ludzi na dach budynku bez odpowiednich kwalifikacji i zezwoleń. Szczególnie na Galerii Malta.

Canon-nonaC
17-10-2009, 11:53
Coś mi się wydaje że po ostatnich wydarzeniach nikt nie zaryzykuje wpuszczenia ludzi na dach budynku bez odpowiednich kwalifikacji i zezwoleń. Szczególnie na Galerii Malta.

ostatnich wydarzeniach? :confused: a mozna jasniej...? :-?

airhead
17-10-2009, 12:59
ktoś tam popełnił samobójstwo skacząc z... dachu chyba albo chodnika jakiegoś

Chris_11
17-10-2009, 13:06
Nie popełnił samobójstwa i nie spadł z dachu, ale z pierwszego piętra.

http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,7127149,Wypadek_w_Malcie__Dziecko_zmarlo.h tml

...a tak wracając do tematu, to gdyby ktoś jeszcze miał pomysły to wciąż czekam. :)