PDA

Zobacz pełną wersję : Warszawska Szkoła Fototechniczna

_igi
22-09-2009, 20:26
Cześć,

Myślę mocniej nad przeniesieniem się do technikum fotograficznego w warszawie, na ul. spokojnej 13. Aktualnie jestem uczniem liceum plastycznego na Smoczej. Pytanie mam takie, czy może ktoś słyszał o tym technikum i czy ma jakieś opinie o nim, słyszałem o nim że jest dobre, ale jednak wolałbym usłyszeć to od kogoś kto jednak w tym siedzi ;)

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Ignacy.

wojkij
22-09-2009, 22:06
Wprawdzie temat ugryzę trochę z boku ale program kierunku fototechnik wszędzie jest taki sam a takowy przerobiłem.

Dużo chemii, dużo materiałoznawstwa, marnowanie czasu na rysunek i inne media. Brak historii fotografii i tego typu rzeczy. Szop liźnięty tylko z wierzchu. Generalnie nic czego nie można by się samemu nauczyć w kilka chwil po lekcjach. Na plus zajęcia praktyczne - studio, ciemnia.

Dla papierka polecam, w innym wypadku sprawa dyskusyjna.

mini21
22-09-2009, 23:32
Ja skończyłem Policealną na Spokojnej.
Tak jak wspomniał poprzednik: jeśli szukasz szkoły, w której nauczą cię podstaw chemii, fizyki, obróbki materiałów, sensytometrii różnicowej i innych chemicznych zagadnień, to jest to szkoła dla ciebie.

Je niestety nie tego szukałem i mimo, że ukończyłem tą szkołę, to jednak mam pewien niedosyt.