Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Śledzik na NK

kucza21
19-09-2009, 22:26
Aż strach pomyśleć co i jeśli w ogóle coś nastąpi po moim wpisie.

W każdym bądź razie kto używa śledzika ? Moim zdaniem jest to świetny sposób na bezpośrednią promocję, a także o informowaniu innych o swoich projektach, o tym co się robi, jakie ma się plany, ale także być na bierząco czym inni się zajmują.
Amerykański portal Twitter bardzo zdaje egzamin. Przyznam z początku, że na początku byłem sceptycznie nastawiony pomyślałem " Co mnie obchodzi, że ktoś w kiblu siedzi albo, że idzie spać " ( chociaż takich wpisy wciąż widzę )

Jednak zauważyłem, że jest to modne również wśród artystów, gwiazd czy innych kreatywnych ludzi, dzięki czemu automatycznie wiem nad czym pracuję dana osoba. Przykładowo w Twitterze mam Zacka Ariasa, Chase Jarvisa czy Van Murdera z forum:P dzięki czemu mogę bezpośrednio się dowiedzieć co nowego na blogu, jakie projekty planują itp.

Również dzięki temu myślę, że łatwo byłoby znaleźć osoby do projektu. Przykładowo pan x chociażby z tego forum śledzi mnie, a ja dałem na śledzia, że planuje projekt w Krakowie np z osobnikami co jeżdżą na bmxie wyczynowo, okazuje się, że pan x zna takie osoby przez co kontakuje mnie lub ich ze mną i wtedy o takowy projekt jest łatwiej.

Chyba w ten sposób działa natworing ?

3,2,1.......

kubaj
19-09-2009, 22:44
Chyba w ten sposób działa natworing ?

w zalozeniu tak ale w praktyce to twoim zadaniem jest wrzucenie durnych zdjec na NK ;)

Tezet-gdynia
19-09-2009, 22:47
Ten sledzik to moim zdaniem totalna bzdura, kazdy cos wpisuje, niektorzy rozmawiaja ze SWOIMI znajomymi ktorych MY nie mamy w kontaktach i tak naprawde jest to taki shoutbox ktory staje sie nieczytelny bo nie widzimy wypowiedzi tamtych osob, tylko tych ktore MAMY w kontaktach. Przynajmniej ja taki wniosek wyciagnolem*. Jak dla mnie na nie, tak samo jak cala nasza-kwasa.pl - zbiorowisko danych osobowych, ogolnodostepna baza danych dla zlodziei, co kto ma w domu - tyle tych zdjec jest zrobiona z plazma/lcd/komputerem/dobrym sprzetem audio/cokolwiek w tle. Ale niestety w dzisiejszych czasach prawie nikt juz nie szanuje prywatnosci, wiec rozdawajmy swoje maile wszystkim, zbierajmy spam, czytajmy sledzika i bawmy sie dobrze. Ja pozostane obok i bede tylko patrzyl.

* na n-k wchodze TYLKO jak ktos podrzuci link do zdjecia...

WarT
19-09-2009, 23:16
Generalnie Śledzik miał na celu udawać takiego Twittera połączonego z, jakby nie było, największym serwisem społecznościowym w Polsce. Wyszło to trochę na opak, bo dzieciaki traktują to jako czat, tylko, że nie opanowały opcji 'skomentuj' przez co robią się takie dziury w rozmowie jak napisał kucza21.
Dodatkowo swego czasu ludzie też 'rozmawiali' za pomocą opisów na gg (co było totalną głupotą jak dla mnie). Dlatego wg mnie chyba najbliżej śledzikowi do opisów z gg, bo tam każdy wkleja co właśnie robi, albo jakieś złote myśli, albo Bóg wie co jeszcze. Teraz to może dodatkowo robić na NK gdzie pewnie ma więcej znajomych niż na gg i więcej osób w ten sposób się dowie, że np zupa była za słona ;)
Ja osobiście mam mieszane uczucia, idea całkiem okej i w taki sposób jak przedstawił to kucza21 mogło by być bardzo pożyteczne, ale wrzucenie tego na NK już nie bardzo mi się podoba. No i brakuje opcji wyłącz.

Vitez
19-09-2009, 23:57
Chyba troszkę nie na to forum trafiliście z tą dyskusją.
Hydepark: Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia.
Zamykam.