PDA

Zobacz pełną wersję : Mam kłopot z zdjęciami seryjnymi w 50D

KrzysztofW
18-09-2009, 10:54
Zauważyłem w moje 50-tce że w zdjęciach sertyjnych mogę tylko wykonać 8 fotek zarówno w JPEG jak i RAW. Dotyczy to programów "P", "Tv", "Av", "M", natomiast w programach tematycznych ( sport, krajobraz itd) seria wynosi 47 fotek. Mam wgrany nowy firmware 1.07 , ale to nic nie zmieniło. Czy ktoś juz miał taki przypadek??

michaljedynak
18-09-2009, 11:13
Z instrukcji:

"Jeśli funkcję [8C.Fn II -2: Redukowanie zakłóceń - High ISO] ustawiono jako
[2: Mocny], maksymalna liczba zdjęć seryjnych zostanie zmniejszona (str. 176)."

Zerknij tez na tabelke ze str. 61. instrukcji i zwroc uwage na:

"Wartości rozmiaru pliku, orientacyjnej liczby zdjęć oraz maksymalnej liczby
zdjęć w serii oparte są o standardy testowania firmy Canon (ISO 100, styl
Picture Style: Standard), z użyciem karty 2 GB. Wartości będą różnić się w
zależności od fotografowanego obiektu, marki karty pamięci, czułości
ISO, stylu Picture Style, ustawień funkcji indywidualnych itp."

Vitez
18-09-2009, 14:11
Tak to jest, jak się nie czyta PRZYKLEJONYCH wątków: http://canon-board.info/showthread.php?t=46757

KrzysztofW
18-09-2009, 22:48
Ok. Wszystko działa, michaljedynak-dziękuję. A dla Viteza - zalogowałem się dzisiaj pierwszy raz szukając pomocy(kolega podał mi ten adres), więc nie oceniaj ludzi pochopnie. Pozdrawiam wszystkich Canonowców

blum
19-09-2009, 00:30
A dla Viteza - zalogowałem się dzisiaj pierwszy raz szukając pomocy(kolega podał mi ten adres), więc nie oceniaj ludzi pochopnie.
No właśnie Vitezowi chodzi o to, że jej nie szukałeś bo jakbyś szukał to byś znalazł i nie zakładał tego wątku ;-)
Pozdrawiam i oby jak najmniej kłopotów ze sprzętem... polecam wątki o serwisie :twisted:

Vitez
19-09-2009, 14:03
A dla Viteza - zalogowałem się dzisiaj pierwszy raz szukając pomocy(kolega podał mi ten adres), więc nie oceniaj ludzi pochopnie.

Oceniam po zachowaniu.
Rejestrując i logując się na forum przyklepałeś akceptację Regulaminu.
A w nim jak byk stoi:
http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3
"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Po drugie zwykły rozsądek i dobre wychowanie współpracy na forach internetowych wskazuje, żeby najpierw przeczytać PRZYKLEJONE wątki na forum, bo w nich zazwyczaj znajduje się wiedza na temat najczęściej zadawanych pytań, problemów itp.

Skoro ani jednego (przeczytanie i akceptacja Regulaminu) ani drugiego (przejrzenie przyklejonych wątków) nie zrobiłeś, tylko od razu walisz z nowym wątkiem "bo ja szukam pomocy" ... to naprawdę uważasz że pochopnie Cię oceniam?

Najczęściej właśnie Ci, co najgłośniej krzyczą "ja tu szukam u was pomocy a wy jak mnie traktujecie/oceniacie" to największe lenie, czekające na podanie odpowiedzi na tacy :? , więc nie dziw się takiej ocenie - wynika ona z paru lat spędzonych na tym forum i obserwacji wielu nowych użytkowników...

Kończymy, by nie wywiązała się kolejna pyskówka "nowi vs starzy vs altruizm vs lenistwo vs regulamin vs chęć pomocy" itd.