Zobacz pełną wersję : Zablokowany Obiektyw
Penetrator
13-09-2009, 10:47
Witam Mój pierwszy post więc piszę w HP :D założyłem obiektyw 50mm 1.8f pstrykałem bez problemu i chciałem go zmienić na tele bo miałem na mecz iść a tu zonk :-( nie mogę obiektywu zdjąć... odkręca się mniej więcej do polowy i dalej nie chce iść... co z tym zrobić ? jakiś serwis ? moim zdaniem coś tam wpadło a jest to możliwe, nie chcę szarpać bo mam talent i mogę coś uszkodzić... Dzięki za pomoc z góry :)
piotrusb
13-09-2009, 13:48
Cześć! mnie się stało coś podobnego, tylko nie chciał się odkręcić mniej więcej już po kilku milimetrach luzu, poluzowała się przykrywka przy stykach i bagnet ją zagiął, pomógł tylko serwis, bo aparat trzeba było rozkręcić.
Witam Mój pierwszy post więc piszę w HP
Początkujących z pierwszymi postami zapraszamy do działu "Dla początkujących" :roll: .
Miałem to samo, i pomogl tylko serwis. Jesli jestes z Krakowa czy okolic to polecam serwis Sigma na ul. Czapskich w Krakowie. Szybko pewnie naprawiają
Penetrator
16-09-2009, 22:39
A jeżeli mam jeszcze aparat na gwarancji to gdzie go mogę oddać ? przecież to nie z mojej winy jest... jestem z okolic Warszawy :) Dzięki z góry
A jeżeli mam jeszcze aparat na gwarancji to gdzie go mogę oddać?
http://tinyurl.com/oxaoab
Penetrator
08-10-2009, 19:41
Witam, dziś dostałem aparat po 2 tygodniach od oddania i okazało się że kolega któremu pożyczyłem aparat upuścił obiektyw i bagnet był skrzywiony :/ Dobry zwyczaj nie pożyczaj...
ostrowin
08-10-2009, 20:58
No ale powiedz czy naprawili ci w końcu go w ramach gwarancji !!
Dobry zwyczaj nie pożyczaj...
Święte słowa :???:
szymekgd
08-10-2009, 21:24
Jaki zakres/koszty naprawy?
Jaki zakres/koszty naprawy?
za taką naprawę w serwisie Sigma w Krakowie zapłaciłem 80 zł