PDA

Zobacz pełną wersję : [Warszawa] Plener w klimacie gotyckim

mitong
10-09-2009, 22:47
Witam,

jak w temacie szukam miejsca na taki plenere. Myślałem o ursusie ale wejscie do hal jest dosyć utrudnione. Może ktoś kojarzy ciekawe industrialne miejsca?
A może jakiś inny pomysł podsuniecie:)

Z góry dziękuje

CezaryM
10-09-2009, 23:33
Może nie Warszawa, ale Park Arkadia może się przydać. Tylko, że to może być gotyk gotycki :D

vit
11-09-2009, 13:35
Może ktoś kojarzy ciekawe industrialne miejsca?

w tym lub podobnym klimacie bardzo fajne miejsca:
* droga pomiedzy torami kolejowymi - ul. Golędzinowska od ronda Starzyńskiego az po Kanał Żerański - wagony, lokomotywy i inne takie, na zakonczeniu (w okolicach Kanalu Żeranskiego) przejazd pod mostem/wiaduktem w porze deszczowej zalany po kostki - najlatwiej znalezc czerwony (chyba) szlak rowerowy
* miejsce poboru/zrzutu wody ec Siekierki - kilometr walem wislanym na poludnie od mostu siekierkowskiego
* gora odpadow paleniskowych EC Siekierki
jeszcze jedno, nie wiem obecnie na ile pewne:
* stara opuszczona lokomotywownia - niedaleko ulicy elektronowej, niedaleko stacji kolejowej Warszawa Targowek/ Warszawa Zeran - na pewno przy torach do Legionowa, piekne przestronne, zdewastowane hale, widac bylo slady paintbolowcow, bylem tam 4 lata temu, a teraz mam daleko, wiec jakby komus chcialo sie sprawdzic ....

pank
11-09-2009, 13:45
A gotyk to już nie mroczne zamki, krypty i takie tam. Z Królewskim może być problem i trochę nie w klimacie ale Ujazdowski?

Vitez
11-09-2009, 14:56
Chyba mylisz gotyk z industrialem.
Miłego zwiedzania: http://www.warsawsun.pl/ (index miejsc - > kategoria Inne szczególnie ciekawie wygląda)

vit
11-09-2009, 15:15
Vitez >> a moze by tak utworzyc watki z miejscami plenerowymi i dla co bardziej popularnych miejscowosci je podklejic, ulatwilo by to szukanie a i nowych watkow byloby mniej

misiek0813
11-09-2009, 15:15
* droga pomiedzy torami kolejowymi - ul. Golędzinowska od ronda Starzyńskiego az po Kanał Żerański - wagony, lokomotywy i inne takie, na zakonczeniu (w okolicach Kanalu Żeranskiego) przejazd pod mostem/wiaduktem w porze deszczowej zalany po kostki - najlatwiej znalezc czerwony (chyba) szlak rowerowyTo jest teren PKP, spora aktywność SOK, które twierdzi, że ścieżka rowerowa to wymysł Gazety Wyborczej, respektują prawo (zakaz wstępu raczej, a nie zakaz fotografowania) dość solidnie (znam z autopsji - raz bez zezwolenia, potem juz z zezwoleniem na wstęp ;-) ).

* stara opuszczona lokomotywownia - niedaleko ulicy elektronowej, niedaleko stacji kolejowej Warszawa Targowek/ Warszawa Zeran - na pewno przy torach do Legionowa, piekne przestronne, zdewastowane hale, widac bylo slady paintbolowcow, bylem tam 4 lata temu, wyburzona... kilka lat temu :-\

Vitez
11-09-2009, 15:18
Vitez >> a moze by tak utworzyc watki z miejscami plenerowymi i dla co bardziej popularnych miejscowosci je podklejic, ulatwilo by to szukanie a i nowych watkow byloby mniej

:arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=47728

vit
11-09-2009, 15:26
zgadza sie, w sensie czytalem ten temat, tylko jest to poniekad dublowanie ump-a (ump.waw.pl)
mozna by sie podpiac pod poi-e typu ciekawe miejsce, ale kto bedzie pilnowal kategorii, aktualizacji, a przede wszystkim porzadku:?:
wg mnie popodklejone watki, nawet tasiemce, wystarczajaco by sprawe zalatwily

ps. masz racje, uwage powinienem byl zamiesic we wskazanym miejscu, ale tu jest na czasie:-D:mrgreen:

Vitez
11-09-2009, 15:28
zgadza sie, w sensie czytalem ten temat, tylko jest to poniekad dublowanie ump-a (ump.waw.pl)
mozna by sie podpiac pod poi-e typu ciekawe miejsce, ale kto bedzie pilnowal kategorii, aktualizacji, a przede wszystkim porzadku:?:
wg mnie popodklejone watki, nawet tasiemce, wystarczajaco by sprawe zalatwily

ps. masz racje, uwage powinienem byl zamiesic we wskazanym miejscu, ale tu jest na czasie:-D:mrgreen:

Podałem ten link jako odpowiedź na Twoją propozycję, ale w skrócie Ci odpiszę: nie.

vit
11-09-2009, 15:39
Vitez => dzieki

To jest teren PKP, spora aktywność SOK, które twierdzi, że ścieżka rowerowa to wymysł Gazety Wyborczej, respektują prawo (zakaz wstępu raczej, a nie zakaz fotografowania) dość solidnie (znam z autopsji - raz bez zezwolenia, potem juz z zezwoleniem na wstęp ;-) )
to gazeta wybiorcza musi byc cholernie sugestywna bo na mapie WZKart-u tez widzialem ta sciezke :-D slyszalem o sile mediow, ale zeby az tak:mrgreen: