Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kto pierwszy będzie tu miał...

Tytus
04-09-2005, 15:51
5D + 24-105 mm?

wydaje się to być wręcz wymarzonym zestawem...

Jac
04-09-2005, 16:10
e tam wymarzony zestaw... kazdy ma inne wymagania to co dla jednego jest wymarzone dla drugiego bedzie nedzne :-)

gr86
04-09-2005, 16:21
aparacik spoko ale obiektyw dla każdego inny jest lepszy, jedem woli tele inny woli szeroko, a inny macro, więc sprawa indywidualna

Jac
04-09-2005, 16:28
aparacik spoko ale inny woli średni format :-) wiec z 5D robi się nędza w porownaniu

Błajo
04-09-2005, 16:57
No ja na 100% nie :)

Mac
04-09-2005, 17:03
Ktoś tu znów dąży do uniwersalnego szkła..hihihi a takiego nie ma. 5D wydaje się być fajnym aparatem ale zobaczymy w praniu.

Tytus
04-09-2005, 17:41
Ktoś tu znów dąży do uniwersalnego szkła..hihihi a takiego nie ma. 5D wydaje się być fajnym aparatem ale zobaczymy w praniu.

od razu dążenie do uniwersalnego szkła...TAK CHCĘ EF-S 15-300 4L...:)

jestem raczej zwolennikiem Dosi...

robiłem czas jakiś zdjęcia 17-40, jeszcze EOSem 100 i w zachwyty wcale nie wpadałem, więc wolę szkło bardziej praktyczne

ale prawdą jest, że jakkolwiek ciężko o zbytnie marudzenie przy body, bo ich zwyczajnie wiele do wyboru nie ma, to przy szkłach można twierdzić, że ma się specyficzne i indywidualne wymagania ;)

stawiam jednak, że będzie to dośc popularny zestaw u kogoś, kto wie po co zrobiono 5D...

tadek
04-09-2005, 21:14
poczekajmy na jakies fotki tego zestawu,
potem jeszcze ze dwa miechy i wtedy sie zobaczy
ja na pewno nie kupie body

akustyk
04-09-2005, 21:36
jak mi NG sprezentuje D2X to prawdopodobnie bede pierwszym posiadaczem tego zestawu :-)

a jesli nie... to jednym z duuuuzo pozniejszych :mrgreen:

Jurek Plieth
04-09-2005, 22:55
5D + 24-105 mm?

wydaje się to być wręcz wymarzonym zestawem...
Tytus, lepiej gadaj co się z Tobą działo, miast zadawać jakieś tam techniczne pytania :mrgreen:
Witam Cię serdecznie i pozdrawiam :-D

Tytus
06-09-2005, 11:56
Tytus, lepiej gadaj co się z Tobą działo, miast zadawać jakieś tam techniczne pytania :mrgreen:
Witam Cię serdecznie i pozdrawiam :-D

hmmm

6 tygodni wakacji, 3 na Borneo, 2 na półwyspie malajskim, 1 w Polsce a wcześniej trochę pracy miałem za dużo i na fora czasu nie było

a pytania mam powazne, bo zdjęć nie chciałbym spieprzyć

choć i tak nie podobaja mi się za bardzo, to nie był wyjazd fotograficzny, na to trzeba chwili zastanowienia a tu albo człowiek ział ze zmęczenia i zalewał aparat potem, albo czasu nie było, by pół dnia w jednym miejscu posiedzieć i tematu poszukać, to będzie raczej reporterka z kilkoma ładnymi zdjęciami i nic więcej niestety...

ale za to wakacje miałem przednie, 9 kg mniej, w sumie 12 dni w dżungli, zdobyte Kinabalu, 200 km zrobione łodziami po rzekach Borneo, przygody każdego dnia, rewelacja...

Także pozdrawiam!

Krakers
07-09-2005, 08:22
No ja juz zamowilem jak tylko sie pojawiw USA to ja powinienem go miec narazie obiektyw 24-105 , ale sie okaze jak to bedzie w realu:) Juz nieoge sie doczekac

Jurek Plieth
07-09-2005, 08:37
6 tygodni wakacji, 3 na Borneo, 2 na półwyspie malajskim,...

...w sumie 12 dni w dżungli, zdobyte Kinabalu, 200 km zrobione łodziami po rzekach Borneo,...
Ach to tam ludziska preferują Nikona. No, nie ma się co dziwić, dzikusy :mrgreen:

Tytus
07-09-2005, 20:05
Ach to tam ludziska preferują Nikona. No, nie ma się co dziwić, dzikusy :mrgreen:

wiesz co, ja gdziekolwiek jeżdżę to widze w większości Nikony, może skośnocy mają ich więcej, ale jednak Nikony przeważają...

czym to jest spowodowane???, nie mam pojęcia...

Jurek Plieth
07-09-2005, 21:00
wiesz co, ja gdziekolwiek jeżdżę to widze w większości Nikony, ...
Widzę, że bywamy w zupełnie innych miejscach :mrgreen:

GoTo
07-09-2005, 22:11
wiesz co, ja gdziekolwiek jeżdżę to widze w większości Nikony, może skośnocy mają ich więcej, ale jednak Nikony przeważają...

Może do Nikona trzeba mieć skośne (no przeca nie napiszę krzywe :mrgreen: ) oko? :roll:
Sorry, MSPANC ;)

Tytus
07-09-2005, 22:27
Widzę, że bywamy w zupełnie innych miejscach :mrgreen:

w Europeie Zachodniej Canona widać zdecydowanie więcej, fakt, choć i tak przeważa Nikon,

ale tu z kolei kiedyś pisałem, że widać różnicę pomiędzy posiadaczami Canona i Nikona, to są ludzie innego pokroju...

Tomasz Golinski
07-09-2005, 22:30
Tytus, a jakim cudem ty masz Canona?

Vitez
08-09-2005, 00:25
jednak Nikony przeważają...

Moze Nikona ma lepsze 'wsparcie moralne' ? (fanki, hostessy) ;)
http://boxerka.getphoto.pl/high/b13082b731a21dabc65e9ceb2a271549.jpg

maku
08-09-2005, 00:41
ale tu z kolei kiedyś pisałem, że widać różnicę pomiędzy posiadaczami Canona i Nikona, to są ludzie innego pokroju...

A mógłbyś rozwinąć (przypomnieć) tą myśl? Bardzo ciekaw jestem Twoich obserwacji.

Vitez
08-09-2005, 04:37
A mógłbyś rozwinąć (przypomnieć) tą myśl? Bardzo ciekaw jestem Twoich obserwacji.

Ale to moze nie w tym watku? Albo najlepiej na privie :roll: .

maku
08-09-2005, 09:30
Ale to moze nie w tym watku? Albo najlepiej na privie :roll: .

Racja. Znowu mogło by się niemiło zrobić.

kocis
08-09-2005, 09:59
Całkiem zaskakujący jest kierunek rozwoju tematu.
Wracając do źródła:

e tam wymarzony zestaw... kazdy ma inne wymagania to co dla jednego jest wymarzone dla drugiego bedzie nedzne :-)

Ciekawe podejście, szczególnie z tym słowem "nędzne". Pewnie że linhofowi z cyfrową przystawką 8000x9000pix i rejestracją 24bity na kolor nic nie dostoi. Przy takim sprzęcie wszystko jest nędzne, ale... Spróbuj to zabrać w plener. Kamera 12kg, statyw ze 20, komp do rejestracji....
I pytanie: czy masz coś lepszego? Albo nie tak: czy masz coś choć odrobinę zbliżonego jakościowo do 5D?
Piszę to, bo właśnie przed chwilą zakończyłem wydruki sampli ze strony Canona. Zapuściłem na format A3 na wykalibrowanej drukarce. Mam do porównania materiał z 22MPix z Hasselblada drukowany w identycznych warunkach. Przynajmniej w tym przypadku różnica jakościowa nie upoważnia do zastosowania kategorii "nędzne".

Pozdro.

P.S. Rozmawiam z małolatem o moim samochodzie i ze sto wad mi wynalazł (nie będę wymieniał). Pytam zatem: a czym jeździsz. Nooo tuningowanym maluchem, ale jak... (i cała lista przy której 911 to tylko nędzne jeździdełko).

Tytus
08-09-2005, 11:59
Tytus, a jakim cudem ty masz Canona?

1. miałem EOS 100 10 lat i byłem względnie zadowolony,
2. to był wówczas najtańszy DSLR i do tego wybór generalnie był żaden a byłem zdesperowany (DSLR JUŻ i basta!)
3. miałem trochę sprzętu po EOS 100 i nie chciałem zmieniać całego systemu
4. krytykowanie czegoś nie przeszkadza mi w używaniu tej rzeczy, nie jestem onanistą, samochód którym jeżdżę od czterech miesięcy także nie w pełni mi się podoba, ale wybrałem go świadomie bo - nie ma rzeczy idealnych...

Jurek Plieth
08-09-2005, 12:14
Racja. Znowu mogło by się niemiło zrobić.
Już jest niemiło, bo Tytus pomimo swojego światowego obycia chyba nas obraża. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Tomasz Golinski
08-09-2005, 13:04
Jurek, coż, nie jest jasne, może dla Tytusa wygladamy jak Nikoniarze :mrgreen:

Tytus
08-09-2005, 13:55
Już jest niemiło, bo Tytus pomimo swojego światowego obycia chyba nas obraża. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Jeżeli ktoś poczuł się obrażony tym co piszę to przepraszam

kończę temat i więcej do niego nie wracam