Zobacz pełną wersję : folderowanie canon 350d
Witam! Denerwuje mnie folderowanie w moim Canonie. Zamiast jednego ogólnego folderu mam kilka różnych przypisanych do trybów fotografowania. Jak to wyłączyć??
Patryk_mirek
31-08-2009, 17:29
To se ne da, w żadnym Canonie sie nie da z tego co sie orientuje...
Też mnie denerwuje, ale jakoś się przyzwyczaiłem...
Zasady numeracji plików i układ folderów masz opisane na stronie 67. i 68. instrukcji obsługi (ostatnio coraz częściej mam wrażenie, że ludzie w ogóle tam nie zaglądają...), choć dość powiedzieć, że nie ma to nic wspólnego z trybami fotografowania i nie może być wyłączone.
EDIT:
No i znowu mnie ktoś ubiegł :cry:
Po pierwsze - witam wszystkich serdecznie, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum i kultura wymaga, bym się przywitał ;).
dotz, EOS 350D to starszy aparat, więc to, co jest np. w 450D z tego co pamiętam ( są 3 sposoby na zapis i tworzenie folderów na karcie pamięci ) nie występuje w 350D. Także mnie drażni takie, a nie inne tworzenie i numerowanie folderów na 350D, bo przyzwyczajony byłem do mojego kompakta PowerShot A720 IS, który był z 2008 roku i miał nowszy procesor, soft etc etc, który umożliwiał wybór formy i czasu tworzenia folderów, m.in po dacie zrobienia zdjęć itp. W naszych lustrzankach tego brakuje, ale pojawia się to tylko, gdy zrzucamy zdjęcia na komputer przy uzyciu czytnika kart - przy kablu miniUSB wszystkie zdjęcia są w jednym folderze ( ale niestety, dłużej się ładują zanim się wyświetlą ).
Pozostaje przywyknąć ;).
Pozdrawiam.
a gdyby wgrać inny firmware? znaczy się inny... bardziej aktualny...
a gdyby wgrać inny firmware? znaczy się inny... bardziej aktualny...
Sam mam 350d i po wgraniu najnowszego firmware nic się w tym względzie nie zmieniło.
To se ne da, w żadnym Canonie sie nie da z tego co sie orientuje...
Też mnie denerwuje, ale jakoś się przyzwyczaiłem...
dla tych, którzy nie lubią się przyzwyczajać do rzeczy bez sensu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=6462