Zobacz pełną wersję : problem z canonem 30D przy zgrywaniu zdjęć
kangur567
26-08-2009, 23:09
witam , mam problem z canonem 30d , o tóż jak podłanczałem aparat do komputera wszystko działało , jednakże teraz gdy to zrobie nie wyświetla mi się dymek że znalazł nowy sprzęt. Ale w folderze mój komputer jest ikonka 30D zdjęć w środku niema .Jak daje polecenie zgraj zdjęcie albo własciwości aparatu to wyskakuje info że aparat jest już używany przez inna osobe lub program .Problem pojawia się na wielu kompach , za "n"-tym razem da się zgrać zdjęcia.
Moje pytanie czy ktoś miał z tym problem , wie ktoś jak to naprawić ?
mateuszwojtow
27-08-2009, 01:41
możesz mieć wolne złącze usb i powoli to idzie, szczególnie jak masz dużo zdjęć na karcie, zainwestuj w czytnik
ostrowin
27-08-2009, 13:39
Dokładnie,sam mam USB 2.0 ale przy pełnej karcie to przy transferze aparat=>komp muli strasznie albo w ogóle się zawiesza tak jak powiedziałeś ze wyświetla się ikonka a zdjęć w folderze nie ma.W pierwszej kolejności czytnik,to na 90% pomoże,a jak nie to masz duży problem:-D
Mam to samo. Jak mam sporo zdjęć to muszę kliknąć na ikonkę aparatu i poczekać z 10 minut, a jak mam dużo zdjęć to nie da rady zgrać. Kupiłem za 17 zł czytnik i jestem bardzo zadowolony :)
kangur567
30-08-2009, 12:40
Dziękuje za pomoc , mam nadzieje że czytnik rozwiąze problem .
Czytnik przyspiesza o wiele zgrywanie i można zgrywać bez problemu RAWy. Ale możesz mieć zepsuty kabel USB, no i brak sterowników (u mnie bez sterowników nie wykrywało :) ).