PDA

Zobacz pełną wersję : Drukarka HP czy Canon

rene
21-08-2009, 10:33
Witam

Potrzebuję prostą, niedrogą drukarkę atramentową, głównie do dokumentów (w większości cz-b, czasem jakiś kolor), od czasu do czasu jakaś fotka (żeby nie było).

Nie szukam czegoś pancernego, raczej rozwiązanie tymczasowe. Ze względu na cenę rozważam coś takiego: Canon iP2600, podobno eksploatacja Canona jest dużo tańsza (tusze), ale byłbym wdzięczny za sugestie.

Pozdrawiam

tomit
11-09-2009, 19:31
A musi to być drukarka czy może być urzadzenie wielofunkcyjne?
Ostatnio kupowałem dla siebie i zastanawiałem się nad różnymi firmami. Z tych dwóch polecić Ci mogę Canona - bo jest tańszy w eksploatacji nawet jeśli bierzemy pod uwagę oryginalne tusze.
Ja jednak wybrałem inny sprzęt: firmy Brother. Firma na prawdę bardzo solidna i jakościowo lepsza bądź porównywalna do hp czy canon. Oryginalne tusze podobnie cenowo jak canon, a zamienniki można mieć za grosze.
Osobiście polecam jakiś sprzęt Brothera, a jeśli ta firma nie wchodzi w grę to Canon.
pzdr ;)

lajf_entusiast
25-09-2009, 20:54
Do drukarek Brother faktycznie zamienniki mozna mieć za grosze. Wiem, bo sama kupuję z e-atramenty.pl. Wszystkie niemalże kolory black pointa kosztują niecałe 20zł! Zdecydowanie się opłaca. W tym przypadku nie ma sensu przepłacać za markę Canona czy HP.