PDA

Zobacz pełną wersję : zamówiłem 350d z kitem

MarekC
30-08-2005, 17:43
Jutro ma przyjść :-) 2800 PLN, kupiony 2 tygodnie temu, chłopak ponoć pilnie potrzebuje kasy. Teraz pytanko. Co i jak mogę sprawdzić na Poczcie (przesyłka Pocztexem) by nie mieć kłopotów ??

Zigi
30-08-2005, 18:07
poczekać na kuriera - sam do ciebie przyjdzie. Aż jestem ciekaw czy wszystko ztym aparatem okaże się w porzadku (obym tylko nic nie wykrakał).

Cichy
30-08-2005, 18:35
Chyba widziałęm tę ofertę na allegro. Ciekawe .. Z tego co pamiętam - polska dystrybucja..

MarekC
31-08-2005, 08:08
zgadza się - polska. Chłopak rozpoczął licytacje od 2500.. Na zdjęciach wszystko było w komplecie, nawet paragon zakupu. Zacznę od sprawdzenia gwarancji, numerów seryjnych w papierach. W Instrukcji jest chyba spis zawartości pudełka. Aku jest ponoć częściowo naładowane, kolega ma mi pożyczyć CF. Włoże krążki do napedu i zobaczę czy odpala się instalator oprogramowania, strzelę parę zdjęć ..

Pytanko czy obiektywy w kicie mają wybite numery seryjne ??

Na co jeszcze musze zwrócić uwagę ??

mxdanish
31-08-2005, 08:26
Si ;) powinny mieć

marko-wroclaw
31-08-2005, 10:41

Na co jeszcze musze zwrócić uwagę ??

Nr są na tym samym pierścieniu co przełącznik AF/MF tyle że od 2-giej strony.

Szczerze mówiąc to na pełne sprawdzenie to trzeba paru dni chyba... Nie da sie tak ot usiąść i sprawdzić wszystko w 5 min. Zawsze coś można pominąć, o czymś zapomnieć, niezauważyć. Fakt-naważniejsze żeby była gwarancja ważna i dowód zakupu.
Ja np. po jakimś czasie zauważyłem że obiektyw miał malutką ryskę po obwodzie od wewnątrz. Po naprawie (wymienili mi szkło) okazało się, że AF nie w pełni funkcjonował w obiektywie. Więc myslę, naprawdę ciężko sprawdzić w takim stopniu, żeby było wszystko idealnie.

Zobaczysz w praktyce. Miejmy nadzieję że sprzedawca jest uczciwy.

MarekC
31-08-2005, 10:51
też mam taką nadzieję ..

MarekC
31-08-2005, 18:22
dotarł, cały sprawny, kompletny. Numery body i obiektywu zgadzają się z tymi na pudełku. Jest paragon, tylko gwarancja nieypelniona. Honorują paragon z taką gwarancją na Żytniej, czy musi być podbita i wypełniona ??

gawryl
31-08-2005, 18:26
dotarł, cały sprawny, kompletny. Numery body i obiektywu zgadzają się z tymi na pudełku. Jest paragon, tylko gwarancja nieypelniona. Honorują paragon z taką gwarancją na Żytniej, czy musi być podbita i wypełniona ??
a tak wogole to gwarancja na aparat czy na drukarke Canona :D ?

MarekC
31-08-2005, 18:33
plzzzz... nie rób ze mnie .........
TYP URZĄDZENIA APARAT
MODEL EOS350D

coś więcej chcesz wiedzieć ???

gawryl
31-08-2005, 18:43
plzzzz... nie rób ze mnie .........
TYP URZĄDZENIA APARAT
MODEL EOS350D

coś więcej chcesz wiedzieć ???
nie robie sie z ciebie , nie robie....
mam taki czarny humor

zycze, aby sprzet byl ok i nie bylo trzeba gwarancji uzywac!

MarekC
31-08-2005, 18:54
Luzik... na powitanie kupiłem bąbelki :-)
Nawet nie wiecie jak bardzo ciesze się z nowego nabytku. Mój pierwszy cyfrak i to jaki !!!

A o podbicie zapytam jutro na Żytniej. Na gwarancji NIC nie pisze że ważna po wypełnieniu, tylko że z paragonem :-)

gawryl
31-08-2005, 19:08
Luzik... na powitanie kupiłem bąbelki :-)
Nawet nie wiecie jak bardzo ciesze się z nowego nabytku. Mój pierwszy cyfrak i to jaki !!!

A o podbicie zapytam jutro na Żytniej. Na gwarancji NIC nie pisze że ważna po wypełnieniu, tylko że z paragonem :-)
spoko - gratuluje i czekam na Twoje foty (oby nie testowe FF/BF!!!!)

MarekC
31-08-2005, 19:28
Nie kupiłem sprzętu za tyle kasy by teraz fociś denko od pokrywki czy FF/BF. Porobię zdjęć i jeśli będą (puk, puk) problemy z ostrością to dopiero coś będę kombinował. teraz zabrałoby mi to radość z nowego nabytku i focenia :-)