Zobacz pełną wersję : zamówiłem 350d z kitem
Jutro ma przyjść :-) 2800 PLN, kupiony 2 tygodnie temu, chłopak ponoć pilnie potrzebuje kasy. Teraz pytanko. Co i jak mogę sprawdzić na Poczcie (przesyłka Pocztexem) by nie mieć kłopotów ??
poczekać na kuriera - sam do ciebie przyjdzie. Aż jestem ciekaw czy wszystko ztym aparatem okaże się w porzadku (obym tylko nic nie wykrakał).
Chyba widziałęm tę ofertę na allegro. Ciekawe .. Z tego co pamiętam - polska dystrybucja..
zgadza się - polska. Chłopak rozpoczął licytacje od 2500.. Na zdjęciach wszystko było w komplecie, nawet paragon zakupu. Zacznę od sprawdzenia gwarancji, numerów seryjnych w papierach. W Instrukcji jest chyba spis zawartości pudełka. Aku jest ponoć częściowo naładowane, kolega ma mi pożyczyć CF. Włoże krążki do napedu i zobaczę czy odpala się instalator oprogramowania, strzelę parę zdjęć ..
Pytanko czy obiektywy w kicie mają wybite numery seryjne ??
Na co jeszcze musze zwrócić uwagę ??
mxdanish
31-08-2005, 08:26
Si ;) powinny mieć
marko-wroclaw
31-08-2005, 10:41
Na co jeszcze musze zwrócić uwagę ??
Nr są na tym samym pierścieniu co przełącznik AF/MF tyle że od 2-giej strony.
Szczerze mówiąc to na pełne sprawdzenie to trzeba paru dni chyba... Nie da sie tak ot usiąść i sprawdzić wszystko w 5 min. Zawsze coś można pominąć, o czymś zapomnieć, niezauważyć. Fakt-naważniejsze żeby była gwarancja ważna i dowód zakupu.
Ja np. po jakimś czasie zauważyłem że obiektyw miał malutką ryskę po obwodzie od wewnątrz. Po naprawie (wymienili mi szkło) okazało się, że AF nie w pełni funkcjonował w obiektywie. Więc myslę, naprawdę ciężko sprawdzić w takim stopniu, żeby było wszystko idealnie.
Zobaczysz w praktyce. Miejmy nadzieję że sprzedawca jest uczciwy.
dotarł, cały sprawny, kompletny. Numery body i obiektywu zgadzają się z tymi na pudełku. Jest paragon, tylko gwarancja nieypelniona. Honorują paragon z taką gwarancją na Żytniej, czy musi być podbita i wypełniona ??
dotarł, cały sprawny, kompletny. Numery body i obiektywu zgadzają się z tymi na pudełku. Jest paragon, tylko gwarancja nieypelniona. Honorują paragon z taką gwarancją na Żytniej, czy musi być podbita i wypełniona ??
a tak wogole to gwarancja na aparat czy na drukarke Canona :D ?
plzzzz... nie rób ze mnie .........
TYP URZĄDZENIA APARAT
MODEL EOS350D
coś więcej chcesz wiedzieć ???
plzzzz... nie rób ze mnie .........
TYP URZĄDZENIA APARAT
MODEL EOS350D
coś więcej chcesz wiedzieć ???
nie robie sie z ciebie , nie robie....
mam taki czarny humor
zycze, aby sprzet byl ok i nie bylo trzeba gwarancji uzywac!
Luzik... na powitanie kupiłem bąbelki :-)
Nawet nie wiecie jak bardzo ciesze się z nowego nabytku. Mój pierwszy cyfrak i to jaki !!!
A o podbicie zapytam jutro na Żytniej. Na gwarancji NIC nie pisze że ważna po wypełnieniu, tylko że z paragonem :-)
Luzik... na powitanie kupiłem bąbelki :-)
Nawet nie wiecie jak bardzo ciesze się z nowego nabytku. Mój pierwszy cyfrak i to jaki !!!
A o podbicie zapytam jutro na Żytniej. Na gwarancji NIC nie pisze że ważna po wypełnieniu, tylko że z paragonem :-)
spoko - gratuluje i czekam na Twoje foty (oby nie testowe FF/BF!!!!)
Nie kupiłem sprzętu za tyle kasy by teraz fociś denko od pokrywki czy FF/BF. Porobię zdjęć i jeśli będą (puk, puk) problemy z ostrością to dopiero coś będę kombinował. teraz zabrałoby mi to radość z nowego nabytku i focenia :-)