ssratss
11-08-2009, 14:52
Witam!!!
Czy ktoś mógłby mi pomóc?!Jak próbować ustawić światła Mam mały problem muszę sfotografować drzwi ustawiane na stojaku w pomieszczeniu o wymiarach 6x4 m wysokości ok 2.5 m o białych ścianach, brak światła naturalnego . posiadam sprzęt:
-FOMEI DIGITAL LIGHT Lampa światła ciągłego DL-1000 (1000W)3 szt.
-EKO Soft Box 60x85 cm/Silver 2 szt.
-EKO Soft Box 90x120 cm/Silver 1 szt.
-Statyw LS-13B (4-częściowy, 124 - 390 cm, 2300 g)
-Filtr polaryzacyjny
-MITOYA blenda odbijająca 5w1 150x100cm
Problem polega na ty że jest tam bardzo ciasno(aparat ustawiony praktycznie pod scianą na ogniskowej 35 mm ze względu na dystorsje na mniejszą oginskową nie mogę nie sobie pozwolić) i nie wiem pod jakim kontem ustawiać te lampy:( bo drzwi stoja jakiś 1 metr od ściany. zależy mi na pozbyciu się cieni i wszelkich odbłysków.tło jest nie ważne ponieważ bedą kadrowane same drzwi.
Byłbym bardzo wdzięczy o szybka poradę jak się za to zabrać!!!
Czy ktoś mógłby mi pomóc?!Jak próbować ustawić światła Mam mały problem muszę sfotografować drzwi ustawiane na stojaku w pomieszczeniu o wymiarach 6x4 m wysokości ok 2.5 m o białych ścianach, brak światła naturalnego . posiadam sprzęt:
-FOMEI DIGITAL LIGHT Lampa światła ciągłego DL-1000 (1000W)3 szt.
-EKO Soft Box 60x85 cm/Silver 2 szt.
-EKO Soft Box 90x120 cm/Silver 1 szt.
-Statyw LS-13B (4-częściowy, 124 - 390 cm, 2300 g)
-Filtr polaryzacyjny
-MITOYA blenda odbijająca 5w1 150x100cm
Problem polega na ty że jest tam bardzo ciasno(aparat ustawiony praktycznie pod scianą na ogniskowej 35 mm ze względu na dystorsje na mniejszą oginskową nie mogę nie sobie pozwolić) i nie wiem pod jakim kontem ustawiać te lampy:( bo drzwi stoja jakiś 1 metr od ściany. zależy mi na pozbyciu się cieni i wszelkich odbłysków.tło jest nie ważne ponieważ bedą kadrowane same drzwi.
Byłbym bardzo wdzięczy o szybka poradę jak się za to zabrać!!!