PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografia Imprez

maja176
03-08-2009, 17:42
Witam chciałbym zebyscie mi doradzili jak zrobić dobre fotki na imprezie a dokłądnie na świecie wojska polskiego to są fotki jedynie dla siebie ale chciałbym żeby wyszły Fajnie..Jeżeli jest ktoś w stanie pomóc proszę odp...Fotk izamierzam strzelac canonem 350d i tele canon 70-200/4L

adino
03-08-2009, 19:18
najlepiej zajać dobre miejsce przesłona na 4,0-5,6 w zależności od pogody ISO nie większe niż 400 a jeśli nie masz ejszcze wyczucia na manualu to ustawiasz na priorytet przesłony i nie martwisz się czasem.....

nie wiem co mozna jeszcze napisac...

glasseye
03-08-2009, 20:40
moim zdaniem, to szeroki kąt by się też przydał

wojkij
04-08-2009, 02:29
Moim zdaniem to temat jest kompletnie bezsensowny. Brak konkretów, informacji na temat poziomu fotograficznego, preferencji. Jeśli już szukasz porady to postaraj się przynajmniej napisać w miarę konkretnego posta...

Witam, jestem Edek, chciałbym byście poradzili mi jak strzelić dużo bramek na imprezie, a dokładnie na turnieju z okazji otwarcia nowego orlika. Pomóżcie!! Ps - mam dobre buty najki.

maja176
04-08-2009, 12:26
masz racje sorry...jezeli chodzi o moj poziom wiec ucze sie opanowalem podstawy manuala foce od 6 miesiecy główne preferencje chodzi mi o zdjecia postaci z wykonano z tele np prezydenta wypowiadającego się lub wojska które będzie na placu...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Racja sorry...opanowalem podstawy robienia zdjęc pod kazdym wzgledem radze sobie w zdjeciach wykonanych z manuala lecz wiekszac zdjec robie w trybie Av priorytetu przyslony...jeżeli chodzi o preferencja to chcialbym wykonanac zdjecia głownie a raczej tylko postaci bedących na placu np prezydent,żołnierze,itp...więc dlatego chciałbym otrzymać jakieś porady poniewaz niefociłem jeszcze na takiej imprezie i niemam doświadczenia..dlatego chciałbym się czegoś dowiedziec od bardziej doświdczonych osób..

wojkij
04-08-2009, 20:03
Tu generalnie nie ma co dużo gadać - wejdź na jakiś portal ze zajęciami i oglądaj, analizuj najlepsze zdjęcia z interesującej Cie kategorii - lepszego sposobu nauki raczej nie ma.

A na imprezie postaraj się powielić kilka ulubionych kadrów, to nie grzech.

maja176
04-08-2009, 20:14
Spoko dzięki za rady patrze foty i powoli analizuje jak ja mam je robić..