Zobacz pełną wersję : Animal Planets
dentharg
27-08-2005, 18:59
Właśnie oglądam Austin Stevens Most Dangerous.
Facet dziś foci słonie, a w łapie trzyma duże czarne z przypiętą długą białą L-ką ;)
To fakt, 100-400 na moje oko...
Ale zwróć uwagę, że do zdjęć węży z bliska używa Sigmy :)
Wszystko to na analogowej puszce C.
Generalnie program mi się bardzo podoba. Ostatnio trochę się poczułem jak Stevens, gdy tuż przed kołami mojego roweru przemknął (dosłownie!) po ścieżce rowerowej bardzo duży zaskroniec! :grin:
Ja oglądam ten program prawie regularnie. Wg mnie facet jest świetny. Zazdroszcze mu tego podróżowania i obcowania z dziką naturą.
Ja oglądam ten program prawie regularnie. Wg mnie facet jest świetny. Zazdroszcze mu tego podróżowania i obcowania z dziką naturą.
Nie odnosisz jednak czasami wrażenia, że te "przypadkowe spotkania" z jakimś gatunkiem są trochę za mocno wyreżyserowane? Generalnie serial jest jednak świetny. Obejrzyj sobie na www kanału wywiad ze Stevensem. Troche facet przeszedł, aby móc jeździć i robić zdjęcia...
dentharg
27-08-2005, 23:41
Ale zwróć uwagę, że do zdjęć węży z bliska używa Sigmy :)
Wszystko to na analogowej puszce C.
Hmm.. Zastanawiam sie, czemu nie cyfra i czy aby na pewno nie cyfra..
Pierwszy raz widziałem odcinek i za dużo nie dało się zauważyć..
Widziałem odcinek jak Stevens zmieniał negatywy. Fotografował wtedy żararakę, był bardzo zdenerwowany, a tu mu się film skończył :)
Hmm.. Zastanawiam sie, czemu nie cyfra i czy aby na pewno nie cyfra..
Pierwszy raz widziałem odcinek i za dużo nie dało się zauważyć..
Dzungla... analog troche mniej zawodny niz cyfra :roll: .
Scaramanga
28-08-2005, 10:01
Ogladalem jakis program z tej serii i nie pamietam juz czy chodzi o tego samego goscia,ale wtedy interesowal mnie wlasnie sprzet,ktorym robi,a nie jego dane personale lub teczka w IPN-ie.Robil zdjecia (moim porzednim Canonem),a mianowicie 50-tka.Konia z rzedem temu,ktory wie czy byla sterowana okiem,czy...sila woli. ;)
FOTOGRAF
28-08-2005, 11:22
a mozecie podac godziny i dni w jakich teen program sie odbywa?
Nie odnosisz jednak czasami wrażenia, że te "przypadkowe spotkania" z jakimś gatunkiem są trochę za mocno wyreżyserowane?
Oglądałeś kiedyś Łowce Krokodyli? Ja widziałem jak był kręcony. Mieli ze 3 takie same weże z zoo w samochodzie z klimatyzacją i tylko je zamieniali, żeby były spokojne (choć i tak nie zawsze były). Wszystkie takie programy z ludzmi są wyreżyserowane. Mają asekurację, ale i tak zawsze oni są najbliżej dzikiego zwierzęcia i to oni najbardziej ryzykują. Dzikie zwierze to zawsze dzikie zwierze. Obojętnie czy jest z zoo czy mieszka na wolnosci.
a mozecie podac godziny i dni w jakich teen program sie odbywa?
Program jest w soboty i niedziele o godzinie 10:00.
FOTOGRAF
29-08-2005, 12:54
dziekuje
Oglądałeś kiedyś Łowce Krokodyli? Ja widziałem jak był kręcony. Mieli ze 3 takie same weże z zoo w samochodzie z klimatyzacją i tylko je zamieniali, żeby były spokojne (choć i tak nie zawsze były). Wszystkie takie programy z ludzmi są wyreżyserowane. Mają asekurację, ale i tak zawsze oni są najbliżej dzikiego zwierzęcia i to oni najbardziej ryzykują. Dzikie zwierze to zawsze dzikie zwierze. Obojętnie czy jest z zoo czy mieszka na wolnosci.
To że one są wyreżyserowane nigdy nie ulegało wątpliwości. Natomiast kluczem jest osiągnięcie złotego środka i taki efekt końcowy, aby widz nie za bardzo zwracał na tę "reżyserię" uwagę. Po prostu trochę przesadzają w tych programach z sensacją.
Jakbym nie widział tego jak oni to krecili to bym uwierzył, że to się dzieje tak naprawde. Austin Stevens i tak jest według mnie lepszy od Stev'a Irwin'a