PDA

Zobacz pełną wersję : 450d - obiekty ze stabilizacją czy bez ???

Eos_Canon
28-07-2009, 23:27
Witam
Proszę o radę, zastanawiam się nad kupnem nowego obiektywu do mojego Eosa 450d.
Interesuje mnie Sigma 18-200 mm f3,5-6,3 ale jest bez stabilizacji obrazu. Canon nie na stabilizacji w korpusie więc zastanawiam się czy nie będzie to kłopot tym bardziej że 99% fotek robie w plenerze i nie lubie statywu.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdro

GhostRider
29-07-2009, 00:03
Interesuje mnie Sigma 18-200 mm f3,5-6,3 ale jest bez stabilizacji obrazu.Pozdro

Jest też ze stabilizacją
http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/164816
:mrgreen::mrgreen:

Desperado
29-07-2009, 08:59
Witam
Proszę o radę, zastanawiam się nad kupnem nowego do mojego Eosa 450d.
Interesuje mnie Sigma 18-200 mm f3,5-6,3 ale jest bez stabilizacji obrazu. Canon nie na stabilizacji w korpusie więc zastanawiam się czy nie będzie to kłopot tym bardziej że 99% fotek robie w plenerze i nie lubie .
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdro

Zapraszam do kontaktu, mam do sprzedania 18-200 Sigmy ze stabilizacją. Obiektyw dostałem niedawno i nie jest mi potrzebny, mam już troszkę inne. Obiektyw jest w świetnym stanie. dubin80@o2.pl

Miałem wcześniej wersję bez stabilizacji i był to mój pierwszy obiektyw do cyfrówki w 350D. bardzo sobie chwaliłem to szkło, szczególnie, że większość fotek robiłem na powietrzu w dość dobrym świetle. Nawet sporo też wyszło w lasach z kiepskim światłem. W pomieszczeniach to już kwestia zwiększenia czułości i pogodzenia się z szumami, ale też dawał radę. Oczywiście takie obiektywy mają swoje minusy (dystorsja, aberracje...) ale do fotek amatorskich jest niewątpliwie bardzo dobrym szkłem, szczególnie jeśli nie chcemy taszczyć ze sobą kilku szkieł i ciężkiej torby.
Wersja ze stabilizacją jest trochę ostrzejsza i niewątpliwie ma lepszy AF z 450D może w ogóle chodzić naprawdę nieźle. No i sama stabilizacja daje radę w pomieszczeniach gdzie potrzebujemy troszkę wydłużyć ekspozycję (realnie 2 stopnie - b. dobrze).