Zobacz pełną wersję : Canon A70- problem z obrazem
witam!
Mam wielką prośbę , czy ktoś może mi powiedzieć, co może być powodem braku obrazu w aparacie?
Podejżewam ,że mogł dostać trochę wody
Najpierw obraz pokazywał się dopiero po kilku minutach a teraz nie ma wcale.
Może ktoś zetknął się z czymś takim i może mi coś poradzic?
Mam wielką prośbę , czy ktoś może mi powiedzieć, co może być powodem braku obrazu w aparacie?
Podejżewam ,że mogł dostać trochę wody
i chyba wszystko jasne.
:( fajnie,dzięki ale nie o taką pomoc mi chodziło.
jak widać dla przeciętnych użytkownikow takich aparatów nie jest wszystko tak zrozumiale i oczywiste.
Mialam wrażenie ,że to forum jest po to by sobie nawzajem pomagać.....
jak widać dla przeciętnych użytkownikow takich aparatów nie jest wszystko tak zrozumiale i oczywiste.
... i masz rację. Wyciągnij z canonka baterie, CF a, pootwieraj wszelkie otwory,
i zostaw w ciepłym miejscu (- ale nie na oknie!) na dzień dwa, sprawdź czy Aku są ok, jeśli miałeś baterie czy nie rozlały się (nie powinny).
Susz w temp pokojowej, oczywiście w niskiej wilgotności. I daj znać czy ruszył. :)
canis_lupus
27-08-2005, 20:42
Zgadza się, czasami mozna się tutaj czegoś nauczyć, ale jest to głównie forum onanistów sprzętowych.
Bardzo Ci dziekuję za radę!
Są jeszcze fajni ludzie na tym świecie. Niestety obraz się nie pojawił i teraz
to już mi chyba tylko serwis pozostał, ale przynajmniej próbowałam.
Pozdrawiam:)
Bardzo Ci dziekuję za radę!
Są jeszcze fajni ludzie na tym świecie. Niestety obraz się nie pojawił i teraz
to już mi chyba tylko serwis pozostał, ale przynajmniej próbowałam.
Pozdrawiam:)
Jeszcze jedno pytanie. Jakiej wody dostał? Deszcz, jezioro, czy słona? Jeśli słona, lub basen może być gorzej. Jeśli masz gwarancję nie kombinuj sam oddaj do serwisu, napisz co było. Pozdrawiam
Myślę,że to woda z basenu ale pewności nie mam bo nikt w domu nie chce się przyznać.Czy to możliwe,żeby aparat byl już do niczgo? :-(
to nie dobrze, tam pewnie jest chlor ! :( Pewnie będzie agresywny.
a co w serwisie powiedzieli?
canis_lupus
31-08-2005, 22:48
Baseny juz dawno nie są chlorowane tylko ozonowane. To chyba nie jest takie agresywne.