Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rama+passe-partout - Slaskie

xmartyx
21-07-2009, 00:07
Czy ktos z forumowiczow moglby polecic jakas firme zajmujaca sie oprawa zdjec. Szczegolnie chodzi mi o firme w wojewodztwie slaskim (Czestochowa najlepiej). Oprawa zdjec A2 w ramy 50x70, z przycieciem passe-partout do 3 roznych wymiarow okienka. Najlepiej z wykorzystaniem materialow firmy Nielsen.

chiron
21-07-2009, 01:02
W Castoramie pytałeś?
Mają tam takie stoisko gdzie do wyboru jest kilkadzisiąt rodzai ram + kolorów passe partout. Wszystko robią ręcznie na miejscu - na wyznaczony rozmiar i termin.

sbogdan1
21-07-2009, 06:50
Dokładnie j.w. Castorama , przynajmniej w BB robią to idealnie szybko perfekcyjnie nigdy się nie zawiodłem w tej firmie na jakość wykonania , do tego do wyboru z szybą anty refleksyjną .

xmartyx
21-07-2009, 16:41
Niestety w Czestchowie akurat tego nie robia... ale do BB (w sumie w Katowicach tez to robia) nie jest tak daleko. Dziekuje za pomoc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To jeszcze jedno pytanie odnosnie montazu zdjecie w passe-partout. Czy te Nielsena mozna zamontowac bez podklejania? Czy sa tam jakies rogi, w ktore mozna wlozyc zdjecie? czy na jakiej zasadzie sie to odbywa?

chiron
22-07-2009, 01:48
Nie ma rogów do wkładania zdjęcia. Fotka jest przeważnie większa od otworu passe partout o 5mm z każdej strony. Ja przeważnie naklejam na tył fotki w rogach (i na środku - zależnie od wielkości zdjęcia) kawałki taśmy tak by wychodząc poza zdjęcia przyklejały się do tyłu passe partout. Nie jest to może zbyt szczęśliwy opis ale jaśniej chyba nie potrafię :D