Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : firmware 1.0.0c

suchy1976
19-07-2009, 13:11
Witam.Poszukuję org.softu ver.1.0.0c do a630 (aktualnie wgrany jest 1.0.0.0) aby poeksperymentować z CHDK.Szukam kilka dni i kiszka :( .

suchy1976
19-07-2009, 16:27
Witam.Poszukuję org.softu ver.1.0.0c do a630 (aktualnie wgrany jest 1.0.0.0) aby poeksperymentować z CHDK.Szukam kilka dni i kiszka :( .

Znalazłem takie coś :http://drop.io/chdkdumps?page=3#, tylko nie wiem jak ten nowy soft ma wyglądać.Robił już ktoś upgrade a630?

Alferek
20-07-2009, 18:54
To wygląda na zrzut pamięci a nie na firmware. Lepiej pisz do Canona, że chciałbyś upgrade zrobić do wersji 1.00c. Na necie nic nie znajdziesz, też dla sportu poświęciłem wczoraj trochę czasu na ten temat.
Tylko nie uzasadniaj upgrade chęcią wgrania CHDK :)

suchy1976
22-07-2009, 20:17
Znalazłem takie coś "a630-100c-0.9.8-786-full.zip" i zapodałem do aparatu , i zadziałało łącznie z polskim menu :).Teraz tylko potrzebuję czasu na testy i eksperymenty :).Alferek dzięki za odzew,pozdrawiam.

Alferek
22-07-2009, 20:27
Sądząc z nazwy pliku wgrałeś właśnie nakładkę CHDK i o dziwo zadziałała na Twoim aparacie. Tak więc informację o tym, że nie zadziała to na Twojej wersji należy zrewidować.
Wypróbuj wszystkie funkcje, może jakieś skrypty wgraj i potestuj.

suchy1976
23-07-2009, 17:46
Sądząc z nazwy pliku wgrałeś właśnie nakładkę CHDK i o dziwo zadziałała na Twoim aparacie. Tak więc informację o tym, że nie zadziała to na Twojej wersji należy zrewidować.
Wypróbuj wszystkie funkcje, może jakieś skrypty wgraj i potestuj.

Są w tym sofcie jakieś skrypty , tylko bez opisu , więc muszę kombinować (takie mają nazwy:countdown.lua , input_1.lua , metronome.lua , stopwatch.lua , eggtimer.bas , lotto.lua , paramdmp.lua , tv_uni_e.lua , badpixel.lua , llibtst.lua . tylko w folderze books nie ma ich opisów.Jak tylko znajdę czas (praca ) , to potestuję.
ps. Faktycznie inf. o tym ,że tylko na ver.1.0.0c działa jest błędna ,albo mój aparat nie wyświetla faktycznej wersji softu(?).

Juriko
23-07-2009, 19:35
ps. Faktycznie inf. o tym ,że tylko na ver.1.0.0c działa jest błędna ,albo mój aparat nie wyświetla faktycznej wersji softu(?).
Jaką masz rzeczywiście wersję firmware'a, możesz stwierdzić w następujący sposób:
-utwórz na karcie pusty plik o nazwie ver.req (np. plik notatnika windows, któremu zmienisz nazwę)
-następnie wprowadź aparat w tryb przeglądania zdjeć
-trzymając wciśnięty przycisk "set" naciśnij równocześnie przycisk "display"
Jest całkiem prawdopodobne, że A630 jest tylko z softem 1.00c
O problemach z odpowiednim firmware dla CHDK można znaleźć informacje w przypadku A620, ale tu można bez problemów ściągnąć pasującą wersję softu, czyli 1.00F

suchy1976
23-07-2009, 21:04
Jaką masz rzeczywiście wersję firmware'a, możesz stwierdzić w następujący sposób:
-utwórz na karcie pusty plik o nazwie ver.req (np. plik notatnika windows, któremu zmienisz nazwę)
-następnie wprowadź aparat w tryb przeglądania zdjeć
-trzymając wciśnięty przycisk "set" naciśnij równocześnie przycisk "display"
Jest całkiem prawdopodobne, że A630 jest tylko z softem 1.00c
O problemach z odpowiednim firmware dla CHDK można znaleźć informacje w przypadku A620, ale tu można bez problemów ściągnąć pasującą wersję softu, czyli 1.00F

Cze Juriko.Zrobiłem tak jak piszesz na samym początku i co uzyskałem to na czarnym tle komunikat " ver.1.0.0.0" i tyle , bez żadnych model aparatu itd.Wiem że do a620 łatwo o soft, trudniej do a630(dużo trudniej).A co do wersji softu w A630 to faktycznie może być tylko jedna i dla tego zadziałało mi chdk. Tylko te skrypty bez opisów psują mi chumor :).