Zobacz pełną wersję : Zapisywanie usatwień użytkownika
Witam, mam problem z zapisaniem ustawień uzytkownika c1 c2 c3 w 40d, gdy ustawie wszystko i nacisnę przycisk menu to ustawienia mam ale po wyłączeniu/włączeniu aparatu już ich nie mam. Czytałem o tym w instrukcji jak to robić ale nie mogę zapisać tego ;|
Ustawiasz wszystko co chcesz: Av, Tv, M, ISO, f, RAW/jpg, beep, itd...
Wchodzisz w menu Camera user settings -> Register, wybierasz pozycję C1, C2 lub C3, potwierdzasz zapisanie ustawień i już. Twoje ustawienia przywołujesz pokrętłem na C1/C2/C3. Zostają one tam do czasu ich usunięcia w menu Camera user settings.
a jeszcze mam jedno pytanie, jak robię zdjęcie to musze 2 razy wcisnąć spust żeby je zrobić to jest normalne w tych ustawieniach czy ja sam tak ustawiłem?
Jak dwa razy spust? Może chodzi Ci o to, że jest dwupozycyjny? Wciskasz do połowy - działa AF, jak potwierdzi ustawienie ostrości to dociskasz do końca i wyzwalasz migawkę.
nie, wciskam do połowy ustawia się ostrość i do końca i robi zdjęcie(wtedy chyba się lustro podnosi i mam czarno w wizjerze) żeby lustro opadło i zrobić zdjęcie muszę drugi raz wcisnąć spust. Nie wiem czy to wina ustawień czy tak ma być...
Zmień C.Fn III: 7 na 0 (Disable) - mirror lockup (MLU)
dzięki bardzo za odpowiedź :mrgreen: