Zobacz pełną wersję : HELP - Eos3 przestal "poznawac" 50tke II!!!
Witam,
mam mały problem, gdyż bez żadnego ostrzezenia moj eos 3 przestał rozpoznawać 50tke Canona (II). Dzis robiłem zdjęcia zarówno Sigmą 24 2.8, jak i 50tką i przy kolejnym włączeniu aparatu - wyskakuje AV 0,0. BAretie swieże, sprawdziłem 50tke z eosem 300 - działa. Czy wiecie może, o co chodzi??
Będę wdzięczny za rady.
Pozdrawiam
Maciej
DoMiNiQuE
23-08-2005, 16:22
Przeczysc styki w obiektywie, moze cos nie laczy.
przeczyściłem - dalej nic
Czyżby najwięksi znawcy tematu byli na wakacjach, czy też nie zetknęli się z takim przypadkiem???
A inne obiektywy działają? Jeśli tak to chyba... ulica Żytnia...
albo żytnia ale nie ulica :)
inne obiektywy działaja z eos3, ta 50tka też działa na innym korpusie
proponuję usunąc ten wątek, gdyż nic nowego ani użytecznego nie przyniósł niestety...
OkonamarokO
15-09-2005, 13:36
[QUOTE=Macios]Witam,
mam mały problem, gdyż bez żadnego ostrzezenia moj eos 3 przestał rozpoznawać 50tke Canona (II). Dzis robiłem zdjęcia zarówno Sigmą 24 2.8, jak i 50tką i przy kolejnym włączeniu aparatu - wyskakuje AV 0,0. BAretie swieże, sprawdziłem 50tke z eosem 300 - działa. Czy wiecie może, o co chodzi??
Będę wdzięczny za rady.
Pozdrawiam
Maciej[/QUOTE=Macios]
Witam, mam podobny (jak sądzę) problem. Sądzę, że tę wątek warto reaktywowac. Mój EOS 5 przestał "widziec" EF 80-200/4.5-5.6 (po kontakcie z 300D?). Nie widzi go też EOS-1, natomiast elegancko współpracuje z EOS-3000 i cyfrówkami. Nie jestem w stanie sam to rozgryzc i wzywam o pomoc!
Silent Planet
15-09-2005, 15:47
/offtopic mode on
Po kontakcie z cyfrą... może wirus, panie... :wink:
/offtopic mode on
Po kontakcie z cyfrą... może wirus, panie... :wink:
Silent, wiesz co ?? Zeby tak pluc na aparaty znajomych... ;)
OkonamarokO
16-09-2005, 13:21
Panowie, a może by tak coś bardziej konstruktywnego? Czy faktycznie taka usterka -tak rzadkie zjawisko?
Moze poprzelaczaj co sie da AF/AM, pokrec ostroscia, podmuchaj, popukaj i sprobuj jeszcze raz :-) Moze cyfrowka zmienila go w cyfrowy obiektyw :-)
mi zaczął po paru dniach znowu "współpracowac" - nie mam dla tego logicznego wyjasnienia...