Zobacz pełną wersję : matówka EF-D
Mam pytanie dotyczące producentów matówek. Chce wymienić sobie matówkę standardową na EF-D i nie wiem czy trzeba kupować Canonowską czy innych producentów też można założyć?
a sa w ogole innych producentow?
Yoshitaka
10-07-2009, 16:45
Mam pytanie dotyczące producentów matówek. Chce wymienić sobie matówkę standardową na EF-D i nie wiem czy trzeba Canonowską czy innych producentów też można założyć?
Możesz założyć matówkę Katzeye http://www.katzeyeoptics.com
Tylko, że chyba nie o taką ci chodzi.
nie nie takie.
Akustyk zadał dobre pytanie czy w ogóle są tacy
Dominik K
12-07-2009, 08:34
Czy nie lepiej zaufać firmie Canon??
Według mnie to jest tak jak z samochodami :
-można tuningować golfa III
-można kupić BMW
a ja mam chyba głupie pytanie ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nie.
Jakie matówki są montowane fabrycznie w canonach? ef-s ef-d czy ef-a?
a ja mam chyba głupie pytanie ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nie.
Jakie matówki są montowane fabrycznie w canonach? ef-s ef-d czy ef-a?
Przynajmniej u mnie jest w instrukcji :)
Eg-A Standardowa matówka precyzyjna
Eg-D Matówka precyzyjna z siatką
Eg-S Matówka super-precyzyjna
Czyli w standardzie mam Eg-A i z tego co wiem taka jest we wszystkich (chodzi o rodzaj, a nie o oznaczenie bo w crop-ach ma ef-a)...
znalazłem to w instrukcji :)
W ustawieniach użytkownika w 40d mam do wyboru te rodzaje matówki i mogę wybrać którą chce tylko jak moge sprawdzić którą mam? Czy standardowo Ef-a?
W ustawieniach użytkownika w 40d mam do wyboru te rodzaje matówki i mogę wybrać którą chce tylko jak moge sprawdzić którą mam? Czy standardowo Ef-a?
masz tą co jest ustawiona i nic tam nie ruszaj w tych ustawieniach. Zmienia się je tylko jak wymieniasz matówkę na inna...
Yoshitaka
12-07-2009, 15:09
Ręce opadają.
Tutaj masz matówki, to sobie porównaj.
http://www.sklepfotograficzny.pl/akcesoria/do-wizjera/Canon/