PDA

Zobacz pełną wersję : grip do 350d

elrond2000
05-07-2009, 18:45
pytanie w zasadzie jest jedno, bo czy stabilniej, wygodniej to już wiem...
pytanie dotyczy czy więcej zasilania polepszy współpracę z autofokusem 350-tki i zapiętym do niej 24-85??
bo jak nie to raczej wolę ze dwa dobre zamienniki baterii...
proszę o wypowiedź tych co mają (mieli) i używają (używali) wyżej wspomnianego zestawu, lub przynajmniej 350-tki z innym obiektywem niż kit

delaa
05-07-2009, 19:30
pytanie dotyczy czy więcej polepszy współpracę z autofokusem 350-tki i zapiętym do niej 24-85??

Nie spełniam wymagań zawartych w pytaniu ale odpowiem - grip-uchwyt i jego zastosowanie jako magazynka na dwa akumulatory - patrz pozornie większa wydajność prądowa nie polepsza pracy automatycznego ustawiania ostrości.

czeee!

fotomih
05-07-2009, 19:31
Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy że założenie gripa poprawi AF w body ?
Jedyne co to masz dodatkowy spust ułatwiający wykonanie pionowych kadrów.

mgtan
05-07-2009, 19:31
nic a nic ci nie da fakt posiadania gripa z włożonymi dwiema bateriemi po za pewniejszym uchwytm i możliwością zrobienia dwókrotnie więcej zdjęć. Nie ma wspólnego nic z współpracą AF i innymi rzeczami tego typu.

elrond2000
05-07-2009, 19:34
nic a nic ci nie da fakt posiadania gripa z włożonymi dwiema bateriemi po za pewniejszym uchwytm i możliwością zrobienia dwókrotnie więcej zdjęć. Nie ma wspólnego nic z współpracą AF i innymi rzeczami tego typu.

ok, w takim razie wycodzi taniej kupic akumulatorek i cieszyc sie mniejsza waga w czasie gorskich wojazy :) pozdrawiam i dziekuje
ps. w niektorych aparatach konkurencyjnej "firmy" grip zwieksza ilosc klatek stad moje wysnute domysly ze af moze tez poprawia.

sebcio80
06-07-2009, 02:04
dodam, że nawet majac grip lepiej nie uzywac dwoch akku naraz, wkladajac je osobno po jednym zrobimy sporo wiecej zdjec

axk
06-07-2009, 07:46
...czy więcej zasilania...

A co to znaczy mieć "więcej zasilania"? W sprzęcie Canon-a korzystanie z gripa poprawia ergonomię oraz wydłuża cza pracy korpusu, jednakże w żaden sposób nie wpływa ono na pracę układu AF oraz zwiększenie ilości zdjęć seryjnych.

mgtan
06-07-2009, 09:10
dodam, że nawet majac grip lepiej nie uzywac dwoch akku naraz, wkladajac je osobno po jednym zrobimy sporo wiecej zdjec

to dośc ciekawe... nie zaobserwowałem nic takiego :(.... tyle samo fotek strzelam na dwóch naraz jak na pojedyńczo wkładanych.

Tom77
06-07-2009, 10:04

U mnie na 2 aku wychodzi więcej zdjęć niz gdybym uzywał ich osobno.

talarczyk
06-07-2009, 10:11
U mnie na 2 aku wychodzi więcej zdjęć niz gdybym uzywał ich osobno.

Potwierdzam:-D
Temat był już zresztą poruszany na CB.

Patryk_mirek
06-07-2009, 10:21
A co ma piernik do wiatraka?
Owszem, kiedyś jak się zapięło gripa do aparatu to miał więcej prądu i szybciej obracał silniczkiem od przesuwania filmu... ale teraz to aparat jest tylko cięższy i nie trzeba wymieniać akumulatora...

Grip jest dobrą rzeczą -umożliwia mi trzymanie 350d (imho bez gripa nie da się tego porządnie złapać, a szczególnie z zapiętym czymś cięższym i dłuższym)
mam gripa bodajże Delta -nie jest to może szczyt myśli technicznej ale swoje zadanie spełnia. Poza tym odniosłem subiektywne wrażenie (bo tylko kilka razy miałem 2 akumulatory w gripie i odniosłem wrażenie, że więcej zdjęć udało mi się zrobić na 1x2 niż na 2x1 aku).

Bigbaldandbad
30-11-2009, 19:37
To ja dopiszę się tutaj. Znalazłem w sieci sprzeczne informacje co do gripa do 350D. Jedni oferują do niego BG-E1 a inni BG-E3. Czy oba pasują??

ZiemniaQ
30-11-2009, 20:53
To ja dopiszę się tutaj. Znalazłem w sieci sprzeczne informacje co do gripa do 350D. Jedni oferują do niego BG-E1 a inni BG-E3. Czy oba pasują??

Ja mam BG-E3 do 350d, nie sądzę żeby BG-E1 pasował, ponieważ BG-E1 jest do c 300d, a w 300d są inne aku. niż w 350d. Pozdro

axk
30-11-2009, 22:59
Znalazłem w sieci sprzeczne informacje co do gripa do 350D. Jedni oferują do niego BG-E1 a inni BG-E3. Czy oba pasują??

Model BG-E1 dedykowany jest tylko do modelu 300D.

Bigbaldandbad
30-11-2009, 23:43
Dzięki za pomoc. W międzyczasie odpisał mi gość który wystawia tą aukcję: link (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=831584289)
Twierdzi że będzie pasował. Mało brakło i bym zalicytował

ostrowin
01-12-2009, 00:30
Dzięki za pomoc. W międzyczasie odpisał mi gość który wystawia tą aukcję: link (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=831584289)
Twierdzi że będzie pasował. Mało brakło i bym zalicytował

Nie ma co się przejmować,niezgodność towaru z opisem,musiał by ci kasę zwrócić a ty byś odesłał na jego koszt:lol:

Gumaty
01-12-2009, 09:55
Używałem gripa przez pewien czas (miałem pożyczony od kolegi) i mam pewne zastrzeżenia. Grip jest może wygodny, bo można wygodniej chwycić aparat w pozycji pionowej, ale robiąc zdjęcia z gripem i bez, dziwnym trafem trochę lekko nieostrych wychodziło mi właśnie z gripem. Czytałem kiedyś zresztą artykuł na ten temat w Foto-Video i się z tym zgadzam, że mocowanie gripa za pomocą jednej śruby może powodować drobne drgania korpusu w stosunku do gripa. Większe drgania generują podróby niż oryginalne gripy z Canona.