Zobacz pełną wersję : Kopiowanie fotek z komputera na kartę
grzesiek24264
26-06-2009, 12:08
Witam. Szukałem ale nie znalazłem. Proszę o pomoc, chciałbym kopiować zdjęcia z komputera na kartę i oglądać je w aparacie Canonie 40D
Wielkie dzięki z góry
Adrianna
26-06-2009, 12:17
Powinno się dać, jeśli masz fotki canona,z ich numeracją.
U mnie miedzy aparatami to działa.
mate00sh
26-06-2009, 12:33
Tylko RAW i JPG z Canona (może być starszego typu) i tylko przez czytnik. Dowolnego JPG Ci nie wyświetli. Poza tym musisz zapisywać w folderze DCIM.
U mnie przez wbudowany w PC mogę wgrać na kartę zdjęcia JPG (z RAW-ami nie próbowałem) z różnych aparatów (w moim przypadku Nikon i Sony - z innych nie mam zdjęć). Później jednak w 450D mogę obejrzeć fotki zrobione na Canonie i Sony - zdjęć Nikona w ogóle aparat nie widzi (na wyświetlaczu jest informacja: brak obrazów). Nie do odtworzenia w aparacie są zdjęcia które szybciej wrzuciłem na kartę i poddałem je na pececie obróbce graficznej zapisując zmiany - na wyświetlaczu jest komunikat: nie można odtwarzać tego obrazu. Jeśli chodzi o kabel, to na początku podczas konwersacji pliku mam uwagę: użyj innego programu multimedialnego (używam Eksplorator Windows) a później po pominięciu tej uwagi mam kolejny komunikat: urządzenie (aparat) nie zezwala na umieszczenie plików tej lokalizacji. Podsumowując przez czytnik (z wyjątkiem Nikona) mogą wgrywać na kartę (folder DCIM) a później otwierać w aparacie zdjęcia zrobione szybciej Canonem i Sony - przez kabel nie jest możliwe w ogóle przerzucenie zdjęć używając do tego celu Windowsa.
Tylko RAW i JPG z Canona (może być starszego typu) i tylko przez . Dowolnego JPG Ci nie wyświetli. Poza tym musisz zapisywać w folderze DCIM.
Czytając swoją wcześniejsza wypowiedź mam wrażenie, że u mnie mogę więcej niż Ty na swoim PC :!::?:
mate00sh
29-06-2009, 19:02
Czytając swoją wcześniejsza wypowiedź mam wrażenie, że u mnie mogę więcej niż Ty na swoim PC :!::?:
Wiesz, przez czytnik to można wgrać wszystko na kartę. Pisałem o tym, że aparat nie wyświetli jakiegokolwiek JPGa albo RAWa. Z Sonym nie próbowałem, Nikonowych NEFów nie pokazuje, JPG dowolnej wielkości też nie chce (piszę o 40D).