Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EF 85mm F/1,8 vs. EF 100mm F/2.0

grivel
24-06-2009, 23:12
Czy ktoś z forumowiczów ma porównanie tych dwóch obiektywów?
Parametry "wyjściowe" tych szkieł są prawie jednakowe, zastosowanie też
a fizycznie wyglądają jak blizniaki jednojajowe.

Czy ktos praktycznie może je porównać?

p.s w tym pytaniu chodzi mi bardziej o 100/2 bo 85/1,8 mam i nie powiem, jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolony

wojkij
24-06-2009, 23:14
http://canon-board.info/showthread.php?t=17058

Dopisz się. O regulaminie i wyszukiwarce to już Ci moderator potruje :wink:.

grivel
24-06-2009, 23:25
wojkij,
ten link co zapodałes to z drobnymi wyjątkami branzlowanie sie kolesi którzy nigdy nie mieli żadnego z tych obiektywów.
na cztery strony może cztery sensowne zdania. nie więcej.
wiem ,ze nie nalezy zaśmiecac forum ale na miły bóg nie polecaj mi czytania wątków napisanych przez internetowch onanistów.

p.s. to "onanistów" nie tyczy sie tych nielicznych co faktycznie coś rozsądnego skrobneli.

zaitsev
25-06-2009, 00:26
wojkij,
ten link co zapodałes to z drobnymi wyjątkami branzlowanie sie kolesi którzy nigdy nie mieli żadnego z tych obiektywów.
na cztery strony może cztery sensowne zdania. nie więcej.
wiem ,ze nie nalezy zaśmiecac forum ale na miły bóg nie polecaj mi wątków napisanych przez internetowch onanistów.

p.s. to "onanistów" nie tyczy sie tych nielicznych co faktycznie coś rozsądnego skrobneli.

Napisał wyraźnie, że powinieneś się dopisać.

# Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).

Vitez
25-06-2009, 02:07
wiem ,ze nie nalezy zaśmiecac forum ale na miły bóg nie polecaj mi czytania wątków napisanych przez internetowch onanistów.

Nie musisz czytać. Wystarczy że ze swoim pytaniem dopiszesz się do już istniejącego wątku zamiast zaśmiecać forum nowym. Mam nadzieję że się rozumiemy i obejdzie się bez dalszych scysji, choć po poziomie wypowiedzi widzę że trudny materiał, skoro ledwie 3 posty a już takie mocne słowa :roll: .