Zobacz pełną wersję : Uszczelnianie PRO1?
Przeczytałem gdzieś na tym forum że do obiektywu PRO1 dostaje się kurz :-( , ale da się to jakoś uszczelnić. Może ktoś z was wie jak się to robi? Może ktoś zna link do strony gdzie będzie coś na ten temat. Będę wdzięczny za każdą informację.
Przeczytałem gdzieś na tym forum że do obiektywu PRO1 dostaje się kurz :-( , ale da się to jakoś uszczelnić. Może ktoś z was wie jak się to robi? Może ktoś zna link do strony gdzie będzie coś na ten temat. Będę wdzięczny za każdą informację.
Moze jakis filtr UV by tu pomogl ?
BTW jak nie planujesz zdjec w ekstremalnych warunkach nie wydaje to mi sie zebys mial jakies problemy z kurzem...
Moze jakis filtr UV by tu pomogl ?
BTW jak nie planujesz zdjec w ekstremalnych warunkach nie wydaje to mi sie zebys mial jakies problemy z kurzem...
Problem jest chyba z nieszczelnością między korpusem, a wysuwającym się obiektywem. Przy ustawieniu zooma na "wide" obiektywem można poruszać na boki, przy ustawieniu na "tele" już nie. Dlatego nie wiem czy właśnie w tym miejscu nie występują nieszczelności. A może to wszystko to tylko mit? Może ktoś wie więcej na ten temat.