Zobacz pełną wersję : Komary są groźne dla 300D
Uwaga na środki odstraszające komary w aerozolu np OFF jeśli choć trochę tego środka dostanie się na gumę pokrywającą rączkę w 300D spowoduje to jej deformacje lub odchodzenie. Nie wiem czy dotyczy to innych aparatów ale co do 300D jestem tego niestety pewien :( a jak by kogoś to interesowało to pod gumową okładziną rączki jest czarny plastik :)
Hmmmm... ciekawe. Jestes pewny, ze to od tego?
A co do tego, ze pod spodem jest czarny plastik, to jest to dowod przewrotnosci Canona :) W wersji czarnej pod tym jest pewnie srebrny plastik :)
Uwaga na środki odstraszające komary w aerozolu np OFF jeśli choć trochę tego środka dostanie się na gumę pokrywającą rączkę w 300D spowoduje to jej deformacje lub odchodzenie.
Aż strach samemu się tym popsikać...
BTW, ja tam nie czyszczę aparatu OFF'ami...
eternus - raczej tak, bo się popsikałem OFFem również na dłoniach nawet mi przez myśl nie przeszło że coś może się stać a tu nagle patrzę że się coś dzieje z tą gumą. raczej nic innego nie mogło mieć na to wpływu
hmm, ja chodzilem taki wypsikany offem przez tydzien ze az mnie zatykalo (pobyt w lesie nad jeziorem ;) ), jednak dloni nie psikalem ale napewno cos sie dostalo. Niemal caly czas chodzilem z aparatem (tez 300d) i nie widze podobnych efektow ubocznych.
ja też przez półtora roku odkąd mam 300D na każdą wyprawę chodziłem dokładnie popsikany OFFem, ale pewnego dnia popsikałem sobie dłonie i od razu chwyciłem aparat (nie poczekałem nawet jak wyschnie) jak aparat nie ma styczności z ciekłym płynem to na pewno mu się nic nie stanie, po prostu trzeba uważać żeby dłońmi nie nanieść na tą gumę trochę tego płynu lub mając zawieszony aparat na szyi przypadkiem nie popsikać go lub w jakiś inny sposób
ja kiedys psikałem sie OFFem jak miałem zegarek na ręce i troche padło na szkiełko od tego zegarka tego płynu. I do teraz zostały smugi o_O wiec uwaga tez na obiektywy :}
czyzby obiektyw byl z plastyku ?, tak jak zapewne szklo zegarka,
Na opakowaniu OFF jest napisana aby nie psikac plastikowych części garderoby: zamki, pończochy , itp.Jeden ze składników tego preparatu powoduje zmiękczanie i rozpuszczanie plastikowych elementów!!!!!!!!.Uwaga na plastikowe aparaty........
ogólnie przed używaniem 3setki trzeba dokładnie myć ręce i w ogóle własciwie starać się jak najmniej dotykać aparat... :evil:
ogólnie przed używaniem 3setki trzeba dokładnie myć ręce i w ogóle własciwie starać się jak najmniej dotykać aparat... :evil:
A moze by to cos zalozyc przed robieniem zdjec 300D ? ;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60596757
Owszem Vitez :grin: ,plus to
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59369320
Z tym to już nie trzeba używać OFF'a :lol:
W sumie to myślałem o kombinezonie lakierniczym :P albo kombinezonie piankowym :)
W sumie to myślałem o kombinezonie lakierniczym :P albo kombinezonie piankowym :)
Na pewno jest to idealne rozwiazanie na upalne dni ;)