Zobacz pełną wersję : [Ulencja] portreciki
pod kościołem w Spycimierzu
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img200.imageshack.us/img200/6047/spycimierz222.jpg)
Z całym szacunkiem ale wszystko leży i kwiczy...
Hellfire
14-06-2009, 10:17
Tragedia.
patric89
14-06-2009, 10:39
długo sie zastanawiałem co w tym zdjeciu jest ok i chyba tylko poziom jest zachowany. Reszta - beznadzieja...
fahrenheit
14-06-2009, 10:58
weź może to zdjęcie programem od MMM potraktuj to może coś z niego będzie.
Powiedz może co chciałaś w tym zdjęciu pokazać i co takiego jest w biodrze tego Pana, Pani, że nie mogłaś chwili poczekać i zechciałaś nam je pokazać
to jest dobry przykład na nasz wątek o sztuce.. gdyby zdjęcie było odpowiednio obrobione, najlepiej jeszcze z konwersją do B&W wrzucone przez jakiegoś innego użytkownika, to zaczęłoby się doszukiwanie wartości i ukazanie biedy/smutku na zdjęciu, ale że fotka jest chyba prosto z puszki i w kolorze, to leży i kwiczy..:-)
fahrenheit
14-06-2009, 20:26
Slider, no co zrobić,że jak Cichy, Van albo MMM wrzucą obrazek to -zacytuję film "dzień swira"-"nie ma ... we wsi"
japrzepraszam
14-06-2009, 20:59
przynajmniej dałaś mu piątaka za zdjęcie, czy za friko potraktowałaś temat?
niech zgadne...
Zdjęcie nie zrobi się dobre tylko dla tego że sfotografujesz żebraka czy bezdomnego. Że jest strasznie słabo już wiesz, postaram Ci się wytłumaczyć dla czego:
1. Kompozycja - leży i kwiczy, centralne kadrowanie zdjęcia sprawdza się rzadko tutaj na pewno nie, na środku siedzi sobie Pan z pudełeczkiem, po lewej jakaś noga, po prawej nic, kadr przez to leci na lewo.
2. Za duża głębia ostrości, gdyby było płycej, bohater zdjęcia był by bardziej widoczny, tak zlewa się z tłem w którym nic ciekawego się nie dzieje.
3. Kolorystyka - za blado, wyprane kolory, musisz trochę popracować nad postprocessingiem, nie radzisz sobie z kolorem, spróbuj czarno białych ale to też nie jest proste.
4. Najważniejsze - kontekst! Co przedstawia to zdjęcie? Dla mnie nic, jest przypadkowe i nieciekawe. Pewnie uznałaś że sam fakt że bohaterem jest żebrak czyni zdjęcie ciekawym, ale to nie prawda, na zdjęciu nie ma żebraka, jest facet siedzący z pudełkiem, nie widać gdzie siedzi, nie widać po co. Zdjęcie człowieka powinno opowiadać o nim jakąś historię, to nie mówi nic.