Zobacz pełną wersję : Tamron 200-400 f-5.6
Interesuje mnie opinia na temat Tamrona 200-400 f 5.6 szczególnie cenne uwagi urzytkowników
nikt niema z Szanownych Kolegów takiego Tamrona i nikt jeszcze sie niespotkał? conajmniej dziwne
Zobaczyłeś na allegro i się gorączkujesz. Szkło mało popularne, w necie mało recenzji..
włąśnie dlatego pytam bo nic niemogłem znaleść, wielkie dzięki za wypowiedź
Il fuoco
16-08-2005, 21:53
włąśnie dlatego pytam bo nic niemogłem znaleść, wielkie dzięki za wypowiedź
Mój kolega miał to do fotografowania przyrody kilka lat.
bardzo sobie chwalił zrobił nim naprawdę dużo zdjęć.
Sprzedał to za kilkaset złotych swego czasu.
jego zdjęcia są na www.foto.net.pl te robione z 2004 roku praktycznie wszystkie tym obiektywem bo nie miał innego.
zacytuje opinie jednego z urzytkowników tego tamrona:
Co do ostrzenia to ostrzy dosyc dobrze to znaczy łapie ostrośc nawet w trudniejszych warunkach oświetleniowych gorzej z szybkością nie jest to demon szybkości może mam wysokie wymagania ale mam sigme 28-70 f 2.8 i w porównaniu z nią to jest wolny ale nie narzekam. Kolory bardzo łądne i żywe zniekształceń też większych nie zauważyłem. No i jak na taki zakres ogniskowych dosyć jasny. Obudowa metalowa zoomowanie suwne a nie obrotowe więc musiałem się przyzwyczaić no i działa z cyfrakami. Ogólnie jestem zadowolony No i najwieksza zaleta że z Minoltą 7d to on ma max 600mm ze światłem 5.6 a to już całkiem niezle jak na amatorki sprzęt. Wiem ze już nie jest produkowany ale 3 lata temu kosztował 2-2,2 tys zł.
Podsumowując jestem z niego zadowolony mimo masy i gabarytów