Zobacz pełną wersję : Jak kupować
Jak kupujecie obiektywy? jak tak patrze to np sigma 10-20 w polsce kosztuje jakies 2100zl, w USA 1400zł..
Jak kupujecie obiektywy?
najlepiej tanio:mrgreen:
dzieki, sam bym na to nie wpadl, za te roznice w cenie moge miec Samyang 8mm f/3.5 Asph IF MC Fisheye po polskiej cenie..
dzieki, sam bym na to nie wpadl
a prosze bardzo, zawsze chętnie pomogę
Jak kupujecie obiektywy? jak tak patrze to np sigma 10-20 w polsce kosztuje jakies 2100zl, w USA 1400zł..
W USA wlasnie.
to kupujesz i wysylka do polski? martwie sie ze w wysylce sie uszkodzi i wtedy jest zonk
to kupujesz i wysylka do polski? martwie sie ze w wysylce sie uszkodzi i wtedy jest zonk
Nie - kupuje, wkladam do plecaka i przywoze do Polski...
Wysylka do Polski to clo + VAT wiec przy obecnym kursie $ jest to calkowicie nieoplacalne.
Nie - kupuje, wkladam do plecaka i przywoze do Polski...
Wysylka do Polski to clo + VAT wiec przy obecnym kursie $ jest to calkowicie nieoplacalne.
ale tam trzeba miec wize i kase na przelot, nigdy nie bylem w USA, chcialbym bardzo, ale tylko studentem jestem :<
ale tam trzeba miec wize i kase na przelot, nigdy nie bylem w USA, chcialbym bardzo, ale tylko studentem jestem :<
A na to to już Ci nic nie poradzę....
Ja kupuję amerykańskie u niezależnych sprzedawców, jest kilku na forum :)
Może to nie to samo co za wielką wodą, ale spokojnie można się potargować, umówić i przetestować sprzęt przy zakupie. Napewno jest taniej niż w oficjalnej dystrybucji.
Minusem jest brak eurogwarancji.
Ale coś za coś.