Zobacz pełną wersję : trzeszczacy 350d
krzys121
13-08-2005, 19:08
Mam taki problem z 350d: Po 3 tygodniach pojawilo sie trzeszczenie w momecie chwycenia za uchwyt w miejscu pod spustem migawki. Jest tam taka drobna szczelina. To plastik pomiedzy nia trzeszczy. Problem niby blahy, ale jednak wole sie upewnic, ze to nic powaznego. Macie moze cos podobnego? Czy moze cos zlego wynikac z tego? Pozdrawiam
krzys121
13-08-2005, 20:44
Woogle to jakos tak dizwnie, nagle zaczelo skrzypiec lekko. Mam nadzieje ze to nic nie bedzie szkodzilo czy przeszkadzalo :roll:
Mi trzeszczy zamknięcie karty CF w 20d. I co z tego ? Nie powód, żeby zakładać nowy wątek na forum...
Pszczola
13-08-2005, 21:27
U mnie w 350d tez dalikatnie, niemal niezauwazanie trzeszczy. Od samego poczatku. Przestalem na to zwracac uwage. Sprawa jest niewarta uwagi.
Moja 350D nie trzeszczy, może jest coś z nią nie tak ;) Na serio nie ważne czy trzeszczy czy nie trzeszczy ważne czy dobrze foci.
Moja 350D nie trzeszczy, może jest coś z nią nie tak ;)
moja 350 też nie trzeszczy... drzwiczki od CF też nie trzeszczą... ale za to skrzypią drzwi od pokoju :?
oliwione, smarowane, nic nie pomaga, może ktoś mi coś poradzi?
;)
Masz poważny problem, może ktoś Cię chce inwigilować....;)
Mam chyba dość nietypowy problem z moim 350D. Otóż wbudowana lampa po otwarciu przytrzymywana jest z obu stron 2 blaszkami ograniczającymi jej wysięg. Gdy jest otwarta wszystko w porządku. Gdy zamknę, mam "aparat-grzechotkę" :evil: Chodzi o to, że blaszki są luźne, jakby nie dokręcone i przy każdym ruchu aparatem słychać cyk... cyk... Miniaturowych śrubek, które je dokręcją nie sposób ruszyć, ani dokręcić ani odkręcić. Irytuje mnie to do tego stopnia, że myślę o wysłaniu body do serwisu. Czy w ramach gwarancji taki "defekt" na Żytniej usuną bezpłatnie czy szukać innego rozwiązania?
Avadra_K
19-09-2006, 13:58
Mam chyba dość nietypowy problem z moim 350D. Otóż wbudowana lampa po otwarciu przytrzymywana jest z obu stron 2 blaszkami ograniczającymi jej wysięg. Gdy jest otwarta wszystko w porządku. Gdy zamknę, mam "aparat-grzechotkę" :evil: Chodzi o to, że blaszki są luźne, jakby nie dokręcone i przy każdym ruchu aparatem słychać cyk... cyk... Miniaturowych śrubek, które je dokręcją nie sposób ruszyć, ani dokręcić ani odkręcić. Irytuje mnie to do tego stopnia, że myślę o wysłaniu body do serwisu. Czy w ramach gwarancji taki "defekt" na Żytniej usuną bezpłatnie czy szukać innego rozwiązania?
poszukaj na formu, ten problem był opisywany już wcześniej (za Cichym):rolleyes:
mattnick
19-09-2006, 14:00
moja 350 też nie trzeszczy... drzwiczki od CF też nie trzeszczą... ale za to skrzypią drzwi od pokoju :?
;)
szampon :) poważnie...spróbuj szamponem. U mnie pomogło
Riccardo
19-09-2006, 14:22
;)
WD-40
Kolekcjoner
19-09-2006, 16:13
Mxw - smar grafitowy też się bardzo dobrze sprawdza jeżeli to zawiasy, bo jeśli się ocierają o futrynę lub podłogę to pilnik, dłutko itd. :):).
Gdy zaś chodzi o skrzypienie 350D to jak tylko robi dobre zdjęcia to bym olał:).
Mnie kolana trzeszczą od dzwigania takiej ilości sprzetu foto - to dopiero problem ;)
Mxw - smar grafitowy też się bardzo dobrze sprawdza jeżeli to zawiasy, bo jeśli się ocierają o futrynę lub podłogę to pilnik, dłutko itd. :):).
he, he, dziękuję wszystkim za zainteresowanie - tak, tak, smary grafitowe, silikonowe, wd-40 itp. itd. znam i używam (o szamponie nie wiedziałem :shock:), a w przypadku tych konkretnych drzwii rzeczywiście chodziło bardziej o dłutko i pilnik: opaska futryny ocierała się o zawias :twisted: na razie wystarczył wciśnięty tam spinacz biurowy (!) (akurat miałem pod ręką ;-)) (sorry za uproszczone tłumaczenie, jakby co mogę cyknąć fotkę....... :mrgreen:)
a co do 350D i blaszek wbudowanej lampy - może minimalnie stukają, ale bez przesady, można się przyzwyczaić :roll:
w każdym razie do serwisu z tego powodu bym nie wysyłał.