Zobacz pełną wersję : Gdynia Zlot Żaglowców 2-5 lipca 2009r
Zapowiada się niesamowicie w dniach 2 - 5 lipca będziemy świadkami jednego z największych spotkań żaglowców w historii! Z zapowiedzi ma się pojawić rekordowa ilość żaglowców klasy A (największych żaglowców świata). Będzie to mega okazja zrobienia niesamowitych fotek. Zaczynam ten wątek aby użytkownicy naszego forum nie przeoczyli tej imprezy :lol:
http://zagle.miasto.gdynia.pl/index.php
mieszko_1vp
04-06-2009, 19:41
no i bardzo dobrze-ile mozna focić ten Dar Pomorza
Jarko3City
04-06-2009, 20:06
... Będzie to mega okazja zrobienia niesamowitych fotek....
no i bardzo dobrze-ile mozna focić ten Dar Pomorza
Ale trzeba pomyśleć o "załapaniu" się na jakiś rejs po zatoce białą flotą
Zdjęcia w porcie cumujących żaglowców bez żagli są ... takie "DaroPomorzowe"
Z portu też żaglowce będą wypływać na silnikach ... potem parada wzdłuż brzegu z żaglami podniesionymi dla ozdoby i pewnie dopiero głębiej na zatoce będzie i trochę fali i żagle na wietrze i okazja na zdjęcia
mieszko_1vp
04-06-2009, 20:42
a Później przypłyną Uboty i się skończy zabawa ;p
zupelnie przypadkiem bede od 4.07 we wladyslawowie z rodzinka na wczasach i w zwiazku z tym oczywiscie 5.07 chce wybrac sie na wyplyniecie zaglowcow i ich rundke honorowa przed portem. I tu mam pytanie do kolegow i kolezanek z 3miasta: gdzie mam sie ulokowac, by moc ogladac i focic wychodzace z portu i paradujace przed portem zaglowce? Moze jakies malo znane miejsce, gdzie swietnie bedzie to widac i z dzieciakami bedzie mozna tam byc?
Jarko3City
11-06-2009, 22:20
Okolice MIR (pewnie tłumy), Bulwar, Kamienna Góra, Klif w Orłowie, Molo w Orłowie ...
Przykłady zdjęć i miejsc z zeszłego roku są na stronie organizatorów http://zagle.miasto.gdynia.pl/galeria
Wiem, że będą pływać "pomiędzy" żaglowcami prywatne wycieczkowe pseudo-żaglowce jak http://www.dragon-dragon.pl/ ale nie wiem czy "Biała Flota" będzie jak zawsze pływać na trasie Gdynia-Hel czy wyjątkowo z żaglowcami
Ale trzeba pomyśleć o "załapaniu" się na jakiś rejs po zatoce białą flotą
Można "załapać" się na taki rejs? Wiesz może jak?
Można "załapać" się na taki rejs? Wiesz może jak?
I ew. ile taka możliwość kosztuje ;) ?
Zlot Żaglowcównie no Muflon to chyba takiej okazji nie przepusci. Jak i cala reszta milosnikow awiacji :lol:
Ja jakby co będę (w weekend "tylko"), ale nastawiam się bardziej na "detale" niż panoramę parady pod żaglami.
Też się wybieram. I na konkurs coś pewnie też wyślę :-D
Też się wybieram, a czy na konkurs coś wyślę - jeszcze nie wiem - nie miałem czasu żeby przeczytać regulamin :)
Aż wstyd się przyznać, ale nigdy odwiedziłem Daru Pomorza, nie mówiąc już o zlocie żaglowców w Gdyni. Mieszkam w Gdańsku, a Gdynie odwiedzam raz na kilka lat. Czas chyba to zmienić i częściej odwiedzać trzecią cześć Trójmiasta. W tym roku nic nie planuje na 2-5 lipca, więc mam zamiar tam się pojawić.
Też się wybieram, a czy na konkurs coś wyślę - jeszcze nie wiem - nie miałem czasu żeby przeczytać regulamin :)
Właśnie przeczytałem regulamin i nie zauważyłem niczego o wyzbyciu się praw do zdjęć, więc nie jest źle:-D
Przy okazji się zapytam, jak jest z wizerunkiem osób w Polsce. Rozumiem że jeżeli ktoś jest "tematem" zdjęcia to potrzebuję zgody tej osoby, a jeśli ktoś jest tłem lub przypadkowym przechodniem to nie muszę mieć zgody, tak?
Właśnie przeczytałem regulamin i nie zauważyłem niczego o wyzbyciu się praw do zdjęć, więc nie jest źle:-D
Przy okazji się zapytam, jak jest z wizerunkiem osób w Polsce. Rozumiem że jeżeli ktoś jest "tematem" zdjęcia to potrzebuję zgody tej osoby, a jeśli ktoś jest tłem lub przypadkowym przechodniem to nie muszę mieć zgody, tak?
http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=open&id=WDU19940240083
A może by tak się zebrać w grupę i zrobić jakiś wczesno poranny plener (lub nocno-poranny) wśród żaglowców?
Pozdrawiam.
Tezet-gdynia
24-06-2009, 11:14
Ja jestem jak najbardziej za :) Nocno-poranny brzmi dobrze ;) zwlaszcza ze ostatnio spac nie moge i przewaznie zyje az do wschodu slonca ;) Tylko ze teraz tak szybko jasno sie robi (3:00-3:30) ze trzeba by to zorganizowac w godzinach np. 1:00 - do zrobienia sie jasno (3:00-3:30 ) i pozniej do wschodu przy okazji, czyli ok 4:00 na horyzoncie pojawia sie tarcza sloneczna ;)
Hmm... a może ja też bym się na takie coś pisała... Mogę? :>
Tylko jak dla mnie to piątek/sobota albo sobota/niedziela. I chyba wolałabym tę drugą opcję, bo w sobotę planuję tam ugrząść na prawie cały dzień i głupio by było spać do południa :)
Tezet-gdynia
24-06-2009, 13:33
Czyli noc z 04.07 na 05.07 :) Mi jest obojetnie, tylko nasuwa sie pytanie: skoro 5-tego jest zakonczenie to czy nadal wszyscy, a chociazby zdecydowana wiekszosc nadal bedzie (o jachtach mowie) ;) Dogadajcie sprawe dnia i dokladnej godziny a ja sie dostosuje ;)
A czy ktoś z poza Trójmiasta może do was dołączyć ? Bo jeżeli tak chętnie się piszę.
Jachty wypływają 5tego od 10rano. O 13 jest pokaz na pełnych żaglach i to właśnie wtedy jest tam naprawdę warto być.
Tezet-gdynia
24-06-2009, 20:24
szuler, ja nie widze problemu ;)
Czyli wychodzi na to ze warto by sie jednak pokrecic w nocy z 3 na 4tego czyli z piatku na sobote i w niedziele od ok 10 rano.
Hmm... No może być i tak.
Ja w niedzielę wyjeżdżam, ale chyba raczej po południu -- trochę zależna jestem od innych.
Ale tę wersję też się da wdrożyć :)
PS. Ma ktoś z was coś w stylu 10-22? Chętnie bym się przekonała jak to działa w praktyce :>
Ja mam w miarę luźny grafik ;] Trzeba jakoś tak to ułożyć, aby były wszystkie żaglowce... no i chyba pogodę warto sprawdzić, jakieś ciekawe wysokie chmurki przy wschodzącym słońcu mogą dodatkowo zaakcentować fajny, morski klimat :>
Jak widać w stopce mam coś takiego i chętnie się wymienię na Twój 70-200 na kilka fotek :)
tak się teraz zastanawiam, jak będzie wyglądać możliwość wjazdu do centrum Gdyni podczas tej imprezy, ponoć za dnia trzeba mieć jakieś przepustki... gdzie zaczyna się strefa przepustek? Czy także obowiązuje nocą? Jest jakiś wiarygodny parking, na którym można będzie bezstresowo sobie zaparkować?
Pozdr.
japrzepraszam
24-06-2009, 23:51
kurcze, z szerokim to nie ma problemu, ale to nie będzie szału. dopiero jak na żaglach popłyną to będzie fajnie, i tu zapewne tele sie przyda, no i **** blada...ni mam.
ciekawe jak daleko od brzegu będą płynać, czy 200 styknie, czy moze do 300 cza dojechać będzie by zrobić jeden w kadrze.
Tezet-gdynia
25-06-2009, 00:05
Ok, a wiec postaram sie teraz to spiac jakos ;) Ktos przeciez musi, a ja mam zdecydowanie za duzo czasu ;) A wiec tak, ekhem ;)
Data i godziny dzialania:
- noc 03-04.07.2009r. - godz. 1:00 - 3:00/3:30 (yachty/zaglowce), 3:00/3:30 - 4:00 (przygotowania do wschodu slonca) 4:00 - ile kto wytrzyma (wschod)
- 05.07.2009r. - godz. 9:00 - oczekiwania na wyplyniecie wszystkiego w swiat ;)
Miejsce spotkania:
- Mysle ze sa trzy opcje. Albo skwer albo polanka redlowska albo parking na bulwarze ?
Pogoda:
- Narazie z tym ciezko. Jest ponad tydzien - nie ufal bym zadnej dlugoterminowej. Jednak warto pamietac o:
- pokrowcu nieprzemakalnym na plecak/torbe
- jakiejs ochronie na puszke (worek)
- o oslonach przeciwslonecznych zeby deszcz nie siadal na przedniej soczewce ;)
- cieplych ubraniach
- dla glodomorkow jakies kanapki, a dla spiochow cos na pobudzenie ;)
- szmatkach/husteczkach do obiektywow itp w razie gdyby zapadaly
- o statywie, dobrym humorze i ogolnie o sprzecie do robienia zdjec ;)
- Na pewno o czyms jeszcze ale nie pamietam ;)
Ale ogolnie miejmy nadzieje ze nie bedzie padac i bedzie w miare cieplo + ze beda chmurki na wschod :)!
Najwieksze problemy - transport. Kto zmotoryzowany to raczej da rade (w razie czego moge zrobic na szybko jakas prosta w miare dokladna mapke). Kto nie zmotoryzowany - reka do gory i skad do kad transport by sie przydal. Mozliwe ze bede mial 1 albo 4 miejsca wolne w samochodzie i nie bedzie problemu z dowozem na terenie trojmiasta bo i tak pewnie bede sie nudzil i smigal po trojmiescie i tak :) Ale o tym dam jeszcze znac :)
Jak beda pytania, pisac :)
moje auto na razie zdycha, nie wiem czy będzie sens je naprawiać (chyba coś poważnego z , czekam na mechanika który wyda wyrok). Pewnie uda mi się od pożyczyć ich wóz, albo od brata . Jakby był z tym problem to przyszykuję jakiegoś browarka i dam Ci za wczasu znać :)
kurcze, z szerokim to nie ma problemu, ale to nie będzie szału. dopiero jak na popłyną to będzie fajnie, i tu zapewne tele sie przyda, no i **** blada...ni mam.
ciekawe jak daleko od brzegu będą płynać, czy 200 styknie, czy moze do 300 cza dojechać będzie by zrobić jeden w kadrze.
Ja akurat zooma mam, ciekaw jestem czy udałoby się zarezerwować już teraz jakieś bilety np. na tramwaj wodny, który płynąłby na hel ok godziny 13... Można by całość obfotografować z innej perspektywy (nie wspominając np. o przelocie paralotnią, ale nawet nie wiem gdzie o coś takiego pytać).
Może któryś z forumowiczów ma własny jacht (albo zna kogoś kto taki posiada) i będzie w stanie zabrać kolegów na krótki rejs podczas parady żaglowców (np. za symboliczny 6opak piwa)?
Pozdrawiam,
Tezet-gdynia
25-06-2009, 00:24
W sumie nie znalazlem zadnej informacji o parkingach. Tak jak mowie, na skwerze moze byc ciezko, ale pozostaje bulwar - tu nie powinno byc zadnych problemow, no i polanka redlowska - tu cos moga wykombinowac :> A jak cos to pozostaje parking kina + spacerek lub parking na kamiennej gorze + spacerek ;)
rob - bede pamietal o Tobie :)
elpolako
25-06-2009, 07:52
a propos parkingów i komunikacji samochodowej w tym czasie, to polecam:
http://www.gdynia.pl/Zmianywkomunikacjimiejskiejiruchudrogowym/5021_57426.html
Dzięki, to rozjaśnia mi sytuację :>
Ponawiam pytanie... czy jakiś szanowny forumowicz ma swój jachcik (może być nawet kuter, jakakolwiek jednostka ) z którego zamierza oglądać paradę statków która zacznie się o 13? (jakby co, to czekam na PW).
Pozdrawiam,
Robert
malkontent
25-06-2009, 09:09
Na nocne fotografowanie z chęcią się piszę.
Jakiś czas temu, podczas poprzedniej parady robiłem zdjęcia około 21-22 wieczorem i większść z nich była wspaniale oświetlona.
Tak więc na pewno się zwlokę z wyra :-) i przyjadę pofotografować.
@szuler - myślę, że się dogadamy :>
A co do transportu to ja bym była chętna, tylko rezyduję w Gdańsku Głównym. No i z tego co pisali na trójmieście może być problem z parkingami. Więc ja się raczej bujnę ok 20 do Gdynii skmką.
No i nie wiem jak to zrobić, bo mam ochotę na stacjonarne zdjęcia jachtów w porcie, a nie będzie chciało mi się 3 razy przez całe trójmiasto popylać :) Chociaż w sumie można to załatwić po wschodzie słońca, chyba będzie już na tyle jasno, co?
PS. Proponuję rozpropagować nr telefonów, cobyśmy się potem poznajdowali :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PSPS. :>
piątek (03.07.2009)
Noc 16 (10.7) 1013 hPa 6 m/s polnocno-wschodni Pogodnie
Dzień 20 (15.9) 1014 hPa 6 m/s polnocno-wschodni Bezchmurnie
sobota (04.07.2009)
Noc 17 (12.8) 1015 hPa 5 m/s polnocno-wschodni Bezchmurnie
Dzień 21 (17.9) 1014 hPa 5 m/s polnocno-wschodni Bezchmurnie
niedziela (05.07.2009)
Noc 17 (16.6) 1012 hPa 2 m/s wschodni Bezchmurnie
Dzień 22 (22.0) 1010 hPa 0 m/s połnocny Bezchmurnie
japrzepraszam
25-06-2009, 11:04
mój znajomy ma motorówkę, ale to taka z tych co zabiera kapitana, 3 blondyny
i czwartą osobę do otwierania szampana ;)
to kajakiem można :)
do kajaków mam dostęp jakby co ;-)
nawet jakieś morskie by się znalazły.
Ale ja do niego ze sprzętem nie wsiądę... :>
PS. Jak skombinujecie żaglówkę, to ja mam uprawnienia do 13m długości jachtu jakby co ;-)
@japrzepraszam - a może kapitan chce mieć jakieś fajne fotki na n-k/itp, myślę że za możliwość pofocenia parady żaglowców od strony morza, forumowa brać mogłaby mu kilka bajeranckich fotek pamiątkowych strzelić ;]
a tak na poważnie, to w grę wchodzą chyba tylko jakieś stabilne, normalne środki transportu wodnego, nie wiem jak Wy ale ja mimo delikatnego wiatru (wg. prognozy podanej przez najeli), do kajaku ze sprzętem nie wsiądę...
Tezet-gdynia
25-06-2009, 19:56
Jasno sie robi po 3:30 a po 4:00 jest juz nawet calkiem jasno :) Ale jest tak jakos wlasnie nijako, chyba ze wschod pomoze jakos :\ Ide zobaczyc te ulice zamkniete itp. Cos trzeba wymyslic zeby gdzies zaparkowac.
Z tego co widze to chyba jedyna opcja bedzie kamienna gora. Z tamtad tez jest fajny widoczek :)
na stronie podanej przez elpolako, jest jedna mapka z parkingami poza terenem 'zablokowanym'... Z tą nijaką atmosferą, to wszystko zależy od dobrej pogody, swojego czasu pracowałem w nocy, i w niektóre dni przed wschodem słońca niebo bywało tak bajecznie kolorowe, z fajnymi formacjami chmur że poprostu bajka... A w inne było dokładnie tak jak piszesz - słabawo.
Ja tak wstępnie planowałem porobić jakieś zdjęcia w przystani, albo z plaży o wschodzie..., nie wiem czy z kamiennej góry można to jakoś fajnie całość objąć (krzaki tam są tam chyba dość spore, ale dawno nie byłem więc sprostujcie jeśli jestem w błędzie). Myślę że cały urok pleneru nocnego podczas TSR to właśnie flota nocą... Pewnie i tak dopiero na miejscu okaże się gdzie dokładniej ruszymy. No chyba, że ktoś już ma jakąś fajną miejscówkę na oku :>
A Sea Towers są w końcu otwarte czy nie? :>
I czy ktoś finalnie planuje być tam w piątek wcześniej niż 1? Ja bym chciała być jakoś jeszcze za dnia (czyli ok 19-20 na przykład ;]), żeby "normalnych" zdjęć trochę porobić. Tylko potem samej kiblować ze sprzętem po nocy to mi się średnio uśmiecha.
Teoretycznie:
wschód: 04:17
zachód: 21:22
świtać zacznie o: 03:22
zmierzch: 22:16
A pogoda się robi coraz ładniejsza w prognozach :>
A Sea Towers są w końcu otwarte czy nie? :>
I czy ktoś finalnie planuje być tam w piątek wcześniej niż 1? Ja bym chciała być jakoś jeszcze za dnia (czyli ok 19-20 na przykład ;]), żeby "normalnych" zdjęć trochę porobić. Tylko potem samej kiblować ze po nocy to mi się średnio uśmiecha.
Jak okaże się że moje alternatywne środki transportu zawiodą, to może się skuszę ruszyć jakimś autobusem jeszcze za dnia... tylko ile można robić zdjęć w Gdyni? Myślę że taki 8-10godzinny plener mógłby okazać się bardzo wyczerpujący...
Ktoś wie z którego kierunku będzie wschodziło słońce a z której zachodziło (może lepiej przystań będzie się prezentować przy zachodzie słońca), wiem że teoretycznie jest to wschód-zachód, ale ze zmianą pory roku wszystko się trochę zmienia.
Ostatnimi czasy mam ciągotki na wybranie się nocą/rankiem w okolice klifu w Orłowie... jakby była cała noc, to można by się spacerkiem przejść i tam ;]
Wiem, że opcja od 20 do 6 rano jest delikatnie hardkorowa (szczególnie po całym tygodniu pracy), ale ja chyba nie mam wyboru.
Najwyżej utknę przy grzańcu, podobno gastronomia ma być czynna całą dobę ;-)
I jakby co to na to Orłowo mogę się skusić :>
Ludzie, błagam... wypożyczcie sobie na spółkę dobra motorówkę i wtedy zrobicie zdjęcia.
Redakcje gazetowe juz dawno maja takie rezerwacje dla reporterów...
Tylko tak uda sie wam być mobilnymi i w miarę daleko odpłyną cod brzegu aby złapać pojedynczy żaglowiec.
Z lądu to takich samych fot będzie okolo 5 milionów.
Szukajcie innych ujęć.
Fajnie wynająć sobie motorówkę, tylko do tego potrzebne są chyba odpowiednie uprawnienia...
@najeli - głodu w takim plenerze bałem się najbardziej... dobrze wiedzieć że będzie można skoczyć na coś ciepłego...
a kto każe Ci ją prowadzić?
Fajnie wynająć sobie motorówkę, tylko do tego potrzebne są chyba odpowiednie uprawnienia...
Mam młodszego sternika motorowodnego (bodajże do 60kM mogę, nie pamiętam, bo nigdy nie był potrzebny) i sternika jachtowego jakby co :>
PS. Sprawdziłam w PZŻ - nie istnieje już coś takiego jak młodszy motorowodny ;-) a normalny motorowodny i tak nie może po morzu.
Spróbujcie poszukać czegoś z obsługą sternika przynajmniej nikt nie będzie pokrzywdzony siedzeniem przy sterze. Ja będę ok. godz. 20-21 w piątek (prosto po pracy) i chciałbym na nocny plener, ale nie wiem jak długo wytrzymam. Jeżeli ktoś jest zainteresowany transportem z Łodzi zapraszam na win_kom@wp.pl
Ktoś wie z którego kierunku będzie wschodziło słońce a z której zachodziło
Wschodzi po "lewej" jak staniesz twarzą do wody. Teraz to będzie gdzieś bliżej lądu niż otwartej zatoki (jeśli potraficie wyobrazić sobie co mam na myśli ;)) --> foto robione jakieś 3 tygodnie temu ~na granicy Sopotu i Gdyni (mały edit: słońce wychodziło znad wody bliżej prawej krawędzi zdjęcia) (http://www.pbase.com/kendzierski/image/113106655). A jak zachodzi to nie powiem dokładnie, bo o tak nieludzkiej godzinie nie szwędam się nad morzem :lol:
A może wyczarterować jakiś jacht żaglowy ? Też przyjadę tylko na weekend ale chciałbym spędzić go "żeglarsko" Kto ze mną? (od ilosci osób zależy wielkość jachtu no i oczywiście koszt - trzeba liczyć sie z kwotą ok. 70 zł za dobę minimum trzy.) Chetni proszę o kontakt 664 594 694
Marek
Jeszcze odnośnie czarteru jachtu żaglowego, znalazłem nieduże jachty już od 30 zł za dobę ale należy szybko rezerwować. Dzwonić 664 594 694
Marek
Spróbujcie poszukać czegoś z obsługą sternika przynajmniej nikt nie będzie pokrzywdzony siedzeniem przy sterze. Ja będę ok. godz. 20-21 w piątek (prosto po pracy) i chciałbym na nocny plener, ale nie wiem jak długo wytrzymam. Jeżeli ktoś jest zainteresowany transportem z Łodzi zapraszam na win_kom@wp.pl
Ja generalnie coraz gorzej stoję z czasem, więc całodzienne pływanie u mnie odpada. Choć serce się rwie...
Co do piątku będę podobnie, tyle że po pracy zajadę do domu zamienić rower na aparat ;-) I chyba na tę noc (ew. bardzo wczesny poranek) nastawiam się najbardziej.
Tezet-gdynia
28-06-2009, 14:00
Ja sie juz tak nastawilem na nocny plener ze chodze spac po 5:00 a wstaje po 12 :) Chyba bede najbardziej niewyzyta osoba na plenerze (:
z tymi jachtami to fajna sprawa, tylko czy będzie to wystarczająco duże i stabilne (niezatapialne)? Ile miejsc? Czy jest szansa wskoczyć na jachcik na czas samej parady (nie mam czasu żeby duże ilości czasu spędzać na wodzie :P)? Dziś nie będę Ci już przeszkadzał, jutro zadzwonię z rana (jeśli nadal aktualne).
ja siedze gdzies kolo Karwi na wakacjach
jak by byl jakis jachcik do wynajecia chetnie sie pisze do spolki
co do nocnego wypadu -to raczej nie bedzie mi sie chcialo
w dzien jak najbardziej
Żeby się tylko nie skończyło tym, że 10 canonboardowiczów z apratami w rękach będzie się kolebać w malutkiej łupince, walcząc o życie na falach zatoki :)
10 dlugich luf ...
to moze wynajmiemy .. blyskawice -nie powinno bujac
10 dlugich luf ...
to moze wynajmiemy .. blyskawice -nie powinno bujac
a i będzie czym strzelać ;]
Właśnie o tą małą łódkę się boję. Teoretyzując zakładane prędzej 30zł na głowę, przy 10 forumowiczach daje 300zł... czy za takie pieniążki da się wynająć coś stabilnego na kilka godzin (jakiś kuter itp)?
Pozdrawiam.
Czarter jachtu za 30 zł od osoby to nie jest "jakaś łupinka" tylko mały jacht morski, typu "Nefryt" (ok. 7,5 m dł) ten akurat z zakresem pływania po całym Bałtyku w odległości 20 Mil morskich od brzegu (P-20), ale ten typ jachtu ma też możliwości żeglugi po całym Bałtyku bez ograniczeń. Niestety, nie da się wyczarterować na kilka godzin, istnieje możliwość tylko na dwie doby (spanie na jachcie - trzeba się liczyć z dodatkową opłatą portową - ok.5 zł za dobę - korzystanie z toalet i prysznica - jeżeli nie będzie miejsca gościnnego. Jest to jacht na 5 osób (w tym przypadku może być 6, bo tylko na zatokę).
Marek
Z chęcią się z Wami zabiorę na nocne focenie. Terenu nie znam więc liczę na Was.
Tezet-gdynia
30-06-2009, 14:17
Ok, ja swoja wersje potwierdzam ;) Mam praktycznie 3-4 miejsca wolne w samochodzie, takze jak ktos potrzebuje gdzies transportu na terenie trojmiasta w godzinach nocnych to nie ma problemu :)
Będzie Ci się na tyle nudziło w sobotę po wschodzie żeby się turlać do Gdańska Głównego? :>
Tezet-gdynia
30-06-2009, 16:17
A dlaczego by nie ;) Ja nocne stworzenie jestem ;)
To ja się piszę jakby co :>
Tezet-gdynia
30-06-2009, 16:37
Ok, w nocy fajnie sie jezdzi :) O wiele lepiej niz w dzien, korkow nie ma, swiatla wylaczone na ulicy :) Czekam jeszcze na info od rob'a bo nie wiem czy udalo mu sie cos zrobic ze swoim wozidlem, czy tez pakuje sie do mnie :)
Tezet to jakby było miejsce to też chętnie "wpakowałbym się" do Ciebie :)
Ja też zmotoryzowany jestem jakby co, a pomieszkuje w głównym mieście, jak ktoś chętny to zapraszam.
Czyli w którą noc odbędzie się plener?
@Tezet - niestety dopiero jutro dam znać na pw czy uda mi się z moim transportem.
Ja też zmotoryzowany jestem jakby co, a pomieszkuje w głównym mieście, jak ktoś chętny to zapraszam.
Hmm... a kiedy będziesz wyjeżdżał do Gdyni? :>
Bo ja pomieszkuję niedaleko głównego miasta :)
jak się umówi cała grupa na określoną godzinę to i my się dogadamy :D
Tezet-gdynia
01-07-2009, 02:50
rob, ok, nie ma problemu :)
Drugiego, w czwartek, jade z rodzinka pozwiedzac tak rekreacyjnie, zobaczyc co i jak, takze na pewno wieczorem dam znac o parkingach i ogolnie o wrazeniach ;)
Moze przelozymy plener na 0:00 w okolicach kamiennej gory ? bo o 0:00 bedzie pokaz sztucznych ogni, czyli jakby nie patrzec - dodatkowy katalog na dysku o innej kategorii niz pozostale w roku ;) Tylko czy wszyscy wytrzymaja 4 godziny albo troche ponad o takiej porze ?
Ladna pogoda jest i trzymac wszyscy kciuki zeby sie utrzymala ! W nocy jest poprostu goraco ! :)
Tak się tylko upewnię, że dalej mówimy o nocy z piątku na sobotę?
ja już się pogubiłem o którą noc chodzi. A bez tego to ciężko oszacować co z moim dojazdem... a jeśli chodzi o godziny, to nie widzę problemu w rozpoczęciu pleneru już o 24.00
Nie, no panowie!
Tylko i wyłącznie noc z piątku na sobotę (3/4.06)!!! ;-)
Ja planuję w piątek pojechać tam na ok 19-20 (ew. załapać się z kimś :>), żeby zrobić trochę takich normalnych zdjęć z imprezy -- to będzie niestety jedyna moja szansa na to.
Kamienna góra o północy jak najbardziej (ktoś mnie przeszkoli ze zdjęć fajerwerków? :>)
Potem rozumiem wschód w bliżej nieokreślonym miejscu? Port? Plaża?
elpolako
01-07-2009, 10:30
ale fajerwerki są z soboty na niedzielę:). Noc wcześniej jest pokaz światło/dźwiek + lasery.
Trochę odbiegając od tematu właśnie się zorientowałem, że nie mam wężyka spustowego. Podpowiedzcie gdzie w okolicach centrum Gdańska znajdę jakiś sklep elektroniczny co by sobie zmajstrować jakiś.
Iczek ma rację wynajmijcie jakąś łajbę z motorem :)
inaczej nie da rady parada żaglowców około jednej mili od brzegu .
A oto informacja prasowa (najnowsza)
Ps.Pozdrawiam Tych co Będą opływac na 30 osobowej łodzi motorowej.
Choć pierwsze żaglowce dopiero wpływają do gdyńskiego portu na zlot, który rozpoczyna się jutro - 2 lipca - to już trwają gorące przygotowania do niedzielnej parady na wodach Zatoki Gdańskiej.
Wszystkich szczegółów jeszcze dziś podać nie można, ale kilka istotnych dla publiczności, która szykuje się na to wspaniałe widowisko - przekazujemy.
Po pierwsze - prognozy meteorologiczne są bardzo dobre. Pogoda się stabilizuje.
Słońce, wiatr 2-3 st B, temperatura ok. 20stC.
Ale dopiero o godz. 8.00 rano w niedzielę dyrektor parady admirał Czesław Dyrcz biorącym w niej udział jednostkom kierunek, czy będą ustawiać szyk z północy na południe, czy też z południa na północ.
Jednostki zaczną opuszczać port o godz. 9.00.
Przypomnijmy, ze w Basenie Prezydenta tych największych, klasy A i B cumować bedzie ok. 45.
Jako ostatni opuści port w kierunku parady - jubilat Dar Pomorza - holowany przez dwa holowniki.
Otwierać paradę będzie nasz wspaniały Dar Młodzieży, a co dalej.... to na razie sekret.
Parada rozpocznie się o godz. 13.00 i potrwa do godz. 15.00.
Cały ten wspaniały teatr rozgrywać się będzie w odległości ok. 1 mili morskiej od brzegu.
Jednostki uczestniczące po oddaniu honorów jubilatowi - "Darowi Pomorza" skierują się na linię startu do regat The Tall Ships’ Races - w pobliżu cypla Hel.
Planowany start godz. 17.00.
Gdybyście się nudzili, można sfotografować Sea Towers i wygrać konkurs :)
http://www.seatowers.pl
Trochę odbiegając od tematu właśnie się zorientowałem, że nie mam wężyka spustowego. Podpowiedzcie gdzie w okolicach centrum Gdańska znajdę jakiś sklep elektroniczny co by sobie zmajstrować jakiś.
W centrum Gdańska to nie wiem, ale jest we Wrzeszczu vis a vis "wysepki" (sklepu rowerowego).
A jak parada zaczyna się o 13, to ja odpadam niestety...
Moi drodzy, a może ktoś by mi potowarzyszył w piątek od popołudnia do wieczora a może i później? Przyjadę ze słupska. Inne dni odpadają i tylko piątek został. Musze obadać gdzie furkę zostawić, żeby później normalnie z 3miasta wyjechać. Odezwijcie się w razie czego.
pozdro
Darujcie sobie jacht, jeśli parada potrwa 2-3 godz. to jachtem nie dacie rady odpowiednio się ustawić względem żaglowców, jeśli będą płynąć w szyku to innym jachtom nie wolno też przecinać ich toru. Poza tym na 10 osób to już całkiem spory jacht, zresztą większość jest już pewnie zajęta.
Motorówka dobry pomysł tyle że na 10 osób to musi być dość spora (z odpowiednimi papierami), a co za tym idzie droga. W zeszłym roku pożyczałem z wypożyczalni nad Motławą na kilka godz. koszt to kilkaset PLN. Nie wiem nawet czy na 10 osób mają, ze sternikiem jeszcze drożej. Ten pomysł też więc odpada.
Proponuję ujęcia z lądu. Molo w Orłowie, Sopot, bulwar nadmorski w Gdyni itp. Albo ujęcia ranno-nocne, też dobry pomysł.
japrzepraszam
02-07-2009, 00:15
Chyrek, jest opcja że i ja bym się pojawił popołudniu, mam sesje zdjęciową w okolicy Gdyni śledziowej, to i od razu zajade na show. Potwierdze jeszcze moje plany w czwartek wieczorem, to sie będzie można styknąć,a potem dołączyć jeśli będą siły do naszej grupy canonowiczów. może ktoś jeszcze chce zawitać na zlot koło tego popołudnia?:)
pzdr
Tezet-gdynia
02-07-2009, 02:41
Info z ostatniej chwili ;) Tak, bylem zmeczony wczoraj i pomylilem dni/noce. Rzeczywiscie ognie sa z 4 na 5 czyli noc pozniej niz MY. Wiec wraca poprzedni plan od godziny 1:00 ;) Bylem przed chwila zobaczyc co tam slychac. Rozlozone wzdluz calego skweru namioty - pewnie gastronomia, pamiatki itp. Na koncu zamkniety teren - scena. Wiecej nic nie widac ;) No i sa tabliczki w roznych punktach gdyni - "Parking ->" Jutro wieczorem wiecej relacji ;)
może ktoś jeszcze chce zawitać na zlot koło tego popołudnia?:)
pzdr
Ja, jak pisałam, będe późnym popołudniem ;-)
Wysyłam wam telefon na priv na wszelki wypadek :>
Skoro godzinę już znamy (1.00 nocy z 3-4), to wypadałoby ustalić jakieś miejsce zbiórki... czekam na dalszą relację Tezeta :)
Pozdr.
Mam telefony do kilku osób z forum więc będę was łapał na miejscu.
Do Gdyni przypłynęło już w sumie 105 jednostek. Można podziwiać je nawet ze specjalnie na okazję zlotu otwartego pirsu Dalmoru.
To fajne jest? Bo ja się nie znam na Gdyni...
Mam do kilku osób z forum więc będę was łapał na miejscu.
Też mam kilka telefonów, także jakby co to się pewnie odnajdę ;)
Ciężko będzie nie zauważyć grupy kilkunastu ludków ze statywami - no chyba że będzie baaaardzo tłoczno :P Na wszelki wypadek wezmę szary filtr :P
Też jestem zainteresowany, jeżeli ktoś znalazłby 1 miejsce w samochodzie. Ja niestety prawdopodobnie nie naprawię auta do jutra
Tezet-gdynia
02-07-2009, 17:33
No i pierwsza faza sprawdzania - ukonczona. Gdyby nie to ze jestem z natury spokojny, to pewnie doszlo by do tego, ze siegnol bym po klucz do kol i zabil kogos ze strazy miejskiej... gburstwo, buractwo i chamstwo, tyle powiem na ich temat ;P A to wszystko dlatego ze zadalem im proste pytanie: Co mam zrobic zeby dojechac do kina na seans dzis wieczor - odpowiedz: przyjsc na piechote...
Czyli zeby dostac sie gdzies blizej skweru samochodem - odpada :( Ale jako ze gdynia to fajne miasto pelne ulic, uliczek i wszystkich innych skrotow to skorzystalem z naturalnie wrodzonego zmysku kombinowania :D
A wiec tak, nie wiem jak u wszystkich z kondycja - moja nie jest najlepsza a daje rade ;) - mozemy zaparkowac na samej gorze kamiennej gory - jest otwarte - i zejsc na piechote na dol - blisko skweru :) Problem ze pozniej trzeba pod gore - wchodzic ;)
Drugi parking, taki maly, fajny, bliiisko dosyc jest przy swietojanskiej i 10 lutego ;) Teren plaski ale trzeba kawalek sie przejsc ;)
Trzecia opcja - staniemy przy strazy miejskiej i zaczniemy wszyscy robic im tak dlugo zdjecia az nas wpuszcza :lol: a wtedy parkujemy obok kina ;P Ale chyba ta opcja odpada ;)
Jest jeszcze parking na bulwarze i polance redlowskiej (duuuuzo chodzenia) ale widzialem ze jakos czesciowo sa postawione barierki itp. nawet nie mialem ochoty pytac ocb.
Wieczorem ok 20stej wybieram sie docelowo zeby zwiedzic troche wiec dam znac z pory dnia kiedy nie bedzie samych korkow w gdyni ;)
A wiec kogo ja zabieram bo juz nic nie wiem, wiem tylko ze na 100% Comatus ze mna jedzie. Ja jutro bede caly dzien w gdansku :)
Skoro znasz Gdynię to pewnie zapomniałeś, że można zaparkować na 10 lutego, Abrahama, w okolicach szpitala lub przy kościele OO Redemptorystów i przespacerować się około 500m.
A panów ze straży miejskiej nie wiń, "że nie wolno". Oni podobnie jak większość służb porządkowych w tym okresie wykonują polecenia, które wyszły od organizatorów.
Gdzie zaparkować - polecam na niedzielę.
http://mapa.targeo.pl/TSR2009
Jeżeli chce się coś zobaczyć to warto się przejść..., a nie stać w korku.
Tezet-gdynia
02-07-2009, 19:25
Jasne ze mozna, wszedzie mozna zaparkowac, ale tu chodzi o jak najblizsze miejsca, ja dzis sprawdzalem mozliwosc dojazdu do kina na wieczorny seans, a odpowiedz zeby sobie przyjsc na piechote poprostu zakrawa na kpine, biorac pod uwage to ze niektorzy nie moga np duzo chodzic. Moja matka skrecila ostatnio kostke i uwierz, nie dojdzie z 10 lutego do kina... Ale to sa kwestie ktore powinny byc normalne. Czy wina organizatorow ? No nie wiem, jakos pytalem przy kazdej ulicy jak wyglada sprawa dojazdu i dowiadywalem sie zeby pytac na tej ostatniej "bramce" i dopuki nie bylo na bramce strazy miejskiej to ludzie byli naprawde mili. Dopiero na ostatniej bramce straz miejska + dwoch "porzadkowych" w zoltych strojach - tam poprostu odechciewalo sie wszystkiego, ton/sposob przekazywania informacji/bezposrednie smianie sie w twarz i tego typu rzeczy jakby byli ponad prawem... Juz bym wolal zeby tam stala policja zmiast tej strazy ale fakt, od tego oni sa, od stania. Moim zdanie wystarczylo by poprostu gdyby spytali czy mam do kina bilet i sprawa rozwiazana, ale oni woleli zgrywa cfaniakow, bo nie byla to odpowiedz typowo narzucona przez organizatora. Pozatym to nie tylko moja opinia o nich dzisiaj, paru znajomych mialo problem z dojazdem do wlasnego domu bo ich wpuscic nie chcieli...
Poza tym zostawiajac samochod na parkingu kina mam w razie czego jakies zabezpieczenie w postaci kamer na parkingu w czasie seansu. Zostawiajac samochod na 10 lutego czy gdziekolwiek indziej mam poprostu szczescie lub pecha.
A na jutro napisalem ktore parkingi atakujemy, kamienna gora albo boczna na swietojanskiej...
Tezet-gdynia
02-07-2009, 20:02
1 - miejscowka przy swietojanskiej
2 - parking na kamiennej ;)
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&hl=pl&msa=0&ll=54.514312,18.546102&spn=0.002298,0.004812&z=18&msid=103835436055988971264.00046dbcc600651584542
elpolako
02-07-2009, 20:14
jeżeli kogoś interesuje niedzielna parada, to są jeszcze bilety na tramwaj wodny na Hel, na godz. 12.30 z Gdyni. Jedyne 12 zł w jedną strone:-D.
ps. co do parkowania w centrum Gdyni, boli jak nie można podjechać wszędzie autem, prawda? To dobrze, mam nadzieję, że niedługo doczekamy się stref zamkniętych dla aut w centrum Gdyni, Gdańska czy Sopotu.
wiem tylko ze na 100% Comatus ze mna jedzie.
Jutro się jeszcze odezwę żeby dogadać dokładną godzinkę :)
Nie zapomnijcie podładować akumulatorków. Gdzie w końcu się spotykamy? Pkt 1 czy 2? Przydała by się jakaś sonda :)
Na odległość, ale już tam jestem
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9411,title,Wielkie-zaglowce-z-calego-swiata---zobacz-na-zywo,wid,11277257,wiadomosc.html
Tezet-gdynia
02-07-2009, 23:04
No i bylem, wrocilem, zwiedzilem, zobaczylem, troche sie zawiodlem ;) Ludzi pelno, jachtow jeszcze wiecej, ale zeby jakis byl naprawde przykuwajacy uwage ? hmm, ciezko :\ Na jachtowym po prawej skweru - same malutkie, na skwerze - nasze najwieksze, na prezydenckim - srednie i duze duze duze ;)
Myslalem ze beda juz dzis jakos fajnie oswietlone ale bylo mizernie, aparatu nie bralem bo wiedzialem ze jesli wezme to sobie zepsuje zabawe jutrzejsza ;) A zaparkowalem wkoncu na parkingu przy batorym bo byly miejsca :)
Do mapy dodalem punkt nr 3. To jest parking przy batorym i mysle ze tam sie spotkamy :)
Tezet -- a jedziesz jutro z Gdańska? Dobrze Cię zrozumiałam?
Możesz zdradzić o której i skąd?
Witam! Obserwuję wątek i stwierdzam, że jeśli wszystko dobrze się ułoży to pojawi się ekipa z Lęborka :)
Z tym, że my wyjeżdżamy ok 1:30 więc będziemy ok 2:30 :)
Z myślą o wschodzie oczywiście.
Ja się właśnie odłączam od netu.
@Tezet -- jak nie dasz mi znać, to ok 19 zwijam się do Gdyni skmką ;-)
Jakby co to szukajcie ciemnej blondynki z bordową lowepro i statywem w pokrowcu.
Do zobaczenia :)
Okej. Czyli jak? Spotykamy się w punkcie 3, tak? O której dokładnie?
Ja niestety odpadam ze wspólnego oczekiwania na wschód słońca. Może następnym razem.
Okej. Czyli jak? Spotykamy się w punkcie 3, tak? O której dokładnie?
Jeśli wszystko dobrze zrozumiałem to w pkt3 o godzinie pierwszej (ja na pewno będę).
Ktoś z Was wie czy zaglowce są oświetlone. Jeśli tak to czy będą całą noc?
Jeśli wszystko dobrze zrozumiałem to w pkt3 o godzinie pierwszej (ja na pewno będę).
Ja jadę na północ (są już 3 osoby).
Nie wiem czy masz nr do Tezeta to podeślę Ci swój (tak w razie czego).
Ja jadę na północ (są już 3 osoby).
Nie wiem czy masz nr do Tezeta to podeślę Ci swój (tak w razie czego).
3 osoby idą na 24? Ile na 1? Może też przyśpieszę, muszę przemyśleć co i jak (skonsultować z transportem :P).
3 osoby już są, ja będę 4 ;-)
OK, znikam na skm.
chyba też uda mi się dojechać na 24, jeśli trochę się spóźnię, to zadzwonię i jakoś się odnajdziemy :>
bylem tam dzis w dzien
kaszana :) tysiac ludziow i smierdzace kielbaski
Zlot żaglowców...faktycznie imponujące statki... ludzi w gdyni "milion pięćset sto dziewięćset" mialem wrazenie w niektorych miejscach że to jakiś piknik (piwo, golonka, flaki...itp.:) no ale zawsze mozna sobie zrobić foto na Błyskawicy:)
Fajnie byloby zrobić foty podczas parady, na "pełnych żaglach"... kto idzie i gdzie sie ustawia??
Oto moje dzisiejsze dwa shoty:
1.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://djaras.republika.pl/IMG_4297a.jpg)
2.
źródło (http://djaras.republika.pl/IMG_4302aa.jpg)
"ludziow" "ludziskow" ze dwa miliony
pare jakis canonow widzialem :) moze wybiore sie na parade w niedziele
dlaczego ruskie musi byc najwieksze ??
Tezet-gdynia
04-07-2009, 06:33
A ja dziekuje wszystkim za milo i wesolo spedzony czas, juz jestem w domu :D Zdjecia jednak obrobie pozniej ;) narazie tylko obejrzalem :)
Ja też dziękuję za fajną atmosferę. Zdjęcia także obrobię później, pewnie pod wieczór dopiero do tego zasiądę.
Skoro dziś jako takiego, widowiskowego wschodu słońca nie było, to co myślicie o ruszeniu na poranny plener do Orłowa (kolejnym miejscem na mojej liście jest nocny Sopot :P)? Ja się zbieram, zbieram i jakoś mi to w pojedynkę nie wychodzi :P
Macie jakieś fajne miejscówki do obserwowania parady żaglowców (mam jedynie do dyspozycji 1,6x250mm)?
Ciężko wstaje się w południe ;-)
To ja zacznę pokazywać foty (pierwsze i jedyne, jak narazie, zrobione).
źródło (http://img401.imageshack.us/img401/4840/img85672.jpg)
I czekam na grupowe :D
A co do miejscówy na paradę to nie wiem, pewnie przejdę się na plażę - gdzieś między Kamiennym a Orłowem i na tym się skończy obserwowanie parady.
Zaraz znikam na wyścigi --> Link (http://www.akorski.pl/gsmp_sopot.php)
Do następnego miłego pleneru :)
Jest rejs statkiem Bialej Floty w niedziele na trasie parady żaglowcow, wyjscie z Gdyni z nabrzeża Prezydenckiego o 12:30, bilety drogie po 100 zł. Właśnie kupiłem, oby tylko pogoda dopisała i Kapitan nie ustawił sie pod słońce:-D
Dzięki wszystkim za spotkanie :)
Mam mało czasu, więc będzie z jpga -- jeden z tych "ukradzionych" kadrów :>
https://canon-board.info/imgimported/2009/07/3686666749_fba8a45b3a-1.jpg
źródło (http://www.flickr.com/photos/najeli/3686666749/sizes/o/)
(zalinkowane większe zdjęcie)
A tymczasem zmykam na urlop :> Do zobaczenia za 2 tygodnie :)
PS. Ja wstałam o 14... A raczej obudzono mnie o tej porze :]
PSPS. Comatus - dzięki za 10-22 :>
PSPSPS. Tezet - wielkie dzięki za transport :)
Tezet-gdynia
04-07-2009, 23:24
Ja sie obudzilem yyyyy, nie wiem o ktorej ;)
Tylko ciagle mam wrazenie ze macie lepsze kadry ;> ale to chyba przez to ze mieliscie jakies dziwnie zakrzywione statywy :mrgreen: kosmiczna technologia czy jak :-|
źródło (http://images38.fotosik.pl/152/6ee5dd6e7ba60c58.jpg)
To zdjecie chyba mnie przekonalo ostatecznie do fisha :-D Dzieki rob :-D
źródło (http://images47.fotosik.pl/157/5bb7d54ca4476204.jpg)
tak sobie teraz myślę patrząc na te zdjęcia, że nasze grupowe zrobione fishem powinniśmy zrobić na tle statku, a nie budek :P Ja dziś wieczorem postaram się coś tam obrobić i pokazać :>
hehe jestescie magikami... jak wymazaliscie te tlumy ludzi? :)
Tezet-gdynia
05-07-2009, 20:29
Zadne magiki ;) Ja naswietlalem kazde zdjecie srednio przez 25-30 sekund :)
PSPS. Comatus - dzięki za 10-22 :>
Polecam się na przyszłość :)
tak sobie teraz myślę patrząc na te zdjęcia, że nasze grupowe zrobione fishem powinniśmy zrobić na tle statku, a nie budek :P
Mądry Polak po szkodzie ;-)
Było nas pięcioro i jakoś nikt na to nie wpadł :lol:
Zadne magiki ;) Ja naswietlalem kazde zdjecie srednio przez 25-30 sekund :)
A już było tak fajnie, ale musiałeś wyjawić naszą tajemnicę ;-)
hehe jestescie magikami... jak wymazaliscie te tlumy ludzi? :)
To proste: uzyli czasu ;)
Ja też, byłem przed 4:00 rano w piatek i było ok = bez tłumu. A zaparkowac mozna było tuz przy skwerze - na Świetojanskiej.
no to zdjęcie grupowe, wiem że uciąłem sobie nogę, nogi od i lampę... ale nie o to przecież chodzi ;-)
https://canon-board.info/imgimported/2009/07/3691935906_1ae8a3793a-1.jpg
źródło (http://farm3.static.flickr.com/2571/3691935906_1ae8a3793a.jpg)
chyba na dużej wersji wychodzą szumy i niedoskonałości mojego kita, ale warto zrobić przybliżenie na twarz Tezeta ;) klik (http://farm3.static.flickr.com/2571/3691935906_b46992268f_o.jpg).
Shutterway.pl
06-07-2009, 09:04
parada inne troche
źródło (http://www.rhajduk.home.pl/tsr/dar_mlodziezy_small.jpg)
źródło (http://www.rhajduk.home.pl/tsr/image002.jpg)
No i wróciłem. Trochę zmęczony, ale głównie niemiłosiernie świecącym słońcem. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, doborowa ekipa do robienia fotek, którą przy okazji pozdrawiam. Zazdroszczę wam tematu do robienia zdjęć jakim jest morze i związanymi z nim imprezami. Swoje fotki wrzucę wieczorem jeżeli oczywiście będą się nadawały :)
Shutterway.pl
06-07-2009, 09:36
źródło (http://www.rhajduk.home.pl/tsr/image003.jpg)
źródło (http://www.rhajduk.home.pl/tsr/image004.jpg)
Witam! Ekipa z Lęborka też była... Szkoda że nie dojechaliśmy wcześniej do Was tak jak się spotykaliście. Ale mijaliśmy się nie raz....
http://img35.imageshack.us/img35/376/img2113t.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/3232/img2130a.jpg
mieszko_1vp
06-07-2009, 13:13
jakies zrąbane te foty na długich czasach...wiadomo że to co na wodzie to się chwieje i podskakuje-jedno zdjęcie poruszone-okej-ale szczerze spodziewałem się dużo lepszych fotek ;)
[QUOTE=Shutterway.pl;670323]parada inne troche
źródło (http://www.rhajduk.home.pl/tsr/dar_mlodziezy_small.jpg)
Podoba mi się, ciekawy pomysł. Nakładałeś dwa zdjecia ?
zbyszekjan
06-07-2009, 18:39
Wygląda jakby fotograf tonął ;):lol::mrgreen:, ale ujęcie fajne.
Kilka moich ujęć:
1.
źródło (http://img199.imageshack.us/img199/1870/firehoh.jpg)
2.
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/3569/darw.jpg)
3.
źródło (http://img199.imageshack.us/img199/1636/mirp.jpg)
4.
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/8267/alexanderhom.jpg)
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki
1.
źródło (http://img148.imageshack.us/i/img5968800x600.jpg/)
2.
źródło (http://img41.imageshack.us/i/img6031800x600.jpg/)
3.
źródło (http://img156.imageshack.us/i/img6034800x600.jpg/)
4.
źródło (http://img49.imageshack.us/i/img6205800x600.jpg/)
5.
źródło (http://img242.imageshack.us/i/img6469800x600.jpg/)
Scorpion
06-07-2009, 22:58
Kurcze... A mogłem jakąś białogłowę z aparatem zabrac ze sobą na dwóch kółkach... :P
To i ja się pochwalę fotkami:
źródło (http://img90.imageshack.us/i/kolaz.jpg/)
źródło (http://img44.imageshack.us/i/paradasmiglowiec.jpg/)
źródło (http://img44.imageshack.us/i/siedov.jpg/)
źródło (http://img34.imageshack.us/i/alexandervonhumboldt2.jpg/)
źródło (http://img266.imageshack.us/i/darmlodziezy.jpg/)
hekselman
08-07-2009, 15:42
Widac Was było :-)
źródło (http://img41.imageshack.us/img41/60/17782620.jpg)
Piątkowy wieczór - widok na Skwer Kościuszki w Gdyni. 16-35 na FF
Widac Was było :-)
źródło (http://img41.imageshack.us/img41/60/17782620.jpg)
Piątkowy wieczór - widok na Skwer Kościuszki w Gdyni. 16-35 na FF
To z tego dźwigu gdzie można było na bungee skakać*:) ?
hekselman
08-07-2009, 22:07
Na bungee skakać?! Ło jesu - co ty chłopie gadasz: wiesz jak tam WYSOKO? Ja myślałem ze go do robienia zdjęć postawili :-)
Dobra - bez jaj. Najbardziej zaskakujący zachód słońca jaki widziałem to własnie z tego tarasu widokowego. Na dole był już dawno mrok - na górze (78m) widok że aż dech zapierało - w tym ten zachód słońca nad Gdynią. Oczywiście - "zdjęty" ;-).
A potem ten pokaz ogni sztucznych...
źródło (http://img136.imageshack.us/img136/875/plf2.jpg)
FF i 24-70/2.8 ISO 320 f11 1.5" monopod
Shutterway.pl
09-07-2009, 15:11
[QUOTE=Shutterway.pl;670323]parada inne troche
źródło (http://www.rhajduk.home.pl/tsr/dar__small.jpg)
Podoba mi się, ciekawy pomysł. Nakładałeś dwa zdjecia ?
dzieki :)
nie cos ty nie bawie sie w takie przetwarzanie fotografii...
normalna fota z wody robiona
Wrzucam jeszcze fotkę naszej grupy wspólnie uwieczniającej żaglowce nocą
źródło (http://img35.imageshack.us/i/img6042800x600.jpg/)
Z pozdrowieniami dla wszystkich :)
Trochę późno " odkryłem " temat .
Też tam byłem i fociłem .
moje fotki
http://www.fotopik.republika.pl/tsr.html
Pozdrawiam