Zobacz pełną wersję : [Śląsk] Gdzie pola maków?
sokoolka
04-06-2009, 13:04
Witam
Mam nietypowe pytanie, gdzie na śląsku są jakieś ładne kwieciste łąki, pola maków, chabrów rumianków itp? Może ktoś gdzieś widział przejeżdzał?
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, bo w mojej okolicy to tylko same chaszcze i szuwarki :p
Pozdrowionka :mrgreen:
Śląsk jest spory więc jaka okolica najbardziej Cię interesuje ? Mikołow jest obfity w różnego rodzaju pola łąki itp. Więc jaki teren ?
sokoolka
04-06-2009, 15:17
Śląsk jest spory więc jaka okolica najbardziej Cię interesuje ? Mikołow jest obfity w różnego rodzaju pola łąki itp. Więc jaki teren ?
Ja jestem z Bytomia, ale okolice Katowic, Będzina też mogą być. Jestem moblina, więc podjechanie w granicach 30km nie stanowi problemu. :wink:
Cześć, ja też z Bytomia :)
Widziałem maki na Stroszku jak się jedzie na suchą Górę, w miejscu gdzie stał kiedyś PGR z sadami. Są tez na Łagiewnikach koło zakładów chemicznych.
O właśnie mnie się kojarzą z takimi widokami Ptakowice i ich okolice tak jak i w strone Świerklańca jadąc obwodnicą. Tak że koleżanka musi nas wziąć z sobą ale pochwalić sie jak jużzrobi zdjęcia...
Tak że koleżanka musi nas wziąć z sobą ale pochwalić sie jak jużzrobi zdjęcia...
Aaach, spaliłeś...mieliśmy się w tych miejscówkach zaczaić z tele-lufami a tak to co ? Z nienacka strzały nam już nie wyjdą :mrgreen:
No to zalatwimy to teraz po damsko - mesku - oko w oko ;)
sokoolka
04-06-2009, 15:54
Nie ładnie na mnie się czaić :p Dzięki, wielkie za informacje, w przyszłym tygodniu wskakuje na rower i wyruszam na poszukiwania :D A swoją drogą można by jakiś plenerek śląski zorganizowac :)
Co do Bytomia to polecam pola z makami za Parkiem Fazaniec w Szombierkach ,dzikie miejsce.
Pozdrawiam
A swoją drogą można by jakiś plenerek śląski zorganizowac :)
:arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=47956
dgcracker
22-05-2011, 18:39
Witam,
odświeżam temat pola maków na Śląsku (okolice Katowic, Bytomia, Chorzowa itd. powiedzmy +/- 40km od Katowic). Czy ktoś już gdzieś w tym roku widział pole kwitnących maków na Śląsku, a jeśli tak to czy mógłby podać lokalizację? Byłem dzisiaj przejazdem w okolicach wspomnianego wcześniej Parku Fazaniec w Bytomiu ale nie znam zupełnie okolicy i nic nie znalazłem (albo lokaliacja już nieaktualna albo byłem ze złej strony parku). Jeśli ktoś wie coś o polu maków na Śląsku to proszę o informacje.
Pozdrawiam,
D.C.
Dzisiaj widziałam pola maków i kwitnących ziemniaków pomiędzy dzielnicą Gliwic Bojków a Ornontowicami :)
a widział ktoś może w okolicach słoneczniki lub jeszcze inne atrakcyjne tereny? :)
Jak chodzi o maki, to podobno na Monte Cassino