PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis 20D ERR99

1maslak
13-08-2005, 00:50
Witam

Pewnie temat przewijal sie juz setki razy ale pojawil sie problem z moja 20-stka. ERR99 oraz ciagle i rytmiczne klapiace lustro i nic na to nie pomaga nawet wyjecia zasilania, wiec moze ktos wie zna byl korzystal z jakiegos serwisu w wawie sprawa jest bardzo pilna gdyz jest to moje narzedzie pracy a roboty mam mase. Za wszelkie podpowiedzi adresy bedze zobowiazany.

Vitez
13-08-2005, 02:02
wiec moze ktos wie zna byl korzystal z jakiegos serwisu w wawie

Jest tylko jeden:
http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/

Zanim sie tam udasz to poczytaj opinie:
http://canon-board.info/showthread.php?t=3764&page=1

1maslak
13-08-2005, 08:26
Nie musi być autoryzowany do tej pory serwisowałem się w Foto&Video na tyłach hotelu forum i byłem zadowolony z ich usług robili wszystko szybko wręcz od ręki ale otwarte będą mieli dopiero we wtorek tak jak zresztą i na Żytniej (moja noga więcej tam nie postanie). Co za tym idzie jestem w głębokiej d.... z robotą jak nie znajdę jakiegoś speca to czeka mnie zakup nowego sprzętu w niedzielne popołudnie ;(

Vitez
13-08-2005, 20:29
Nie musi być autoryzowany

Jesli chcesz miec darmowa naprawe w ramach gwarancji to musi byc.

A jesli nie masz gwarancji (sprzet z USA) to niestety... nie znam zadnego speca co bylby dostepny od reki w weekend.

1maslak
14-08-2005, 00:08
Trudnoco zrobic jutro musze kupić nowy aparat ;(

1maslak
14-08-2005, 00:25
Ale to nie mozliwe aby w wawie nie bylo servisow foto gdzie pan Zenek przy pomocy palnika i szczotki drucianej grzebiac palcem w pepku nie jest w stanie zaradzic klopotom z aparatem typu 20d. Moze ktos zna jakies tajne miejsca zchadzek wszystkich magikow od grzebania przy migawkach.

Vitez
14-08-2005, 16:20
Ale to nie mozliwe aby w wawie nie bylo servisow foto gdzie pan Zenek przy pomocy palnika i szczotki drucianej grzebiac palcem w pepku nie jest w stanie zaradzic klopotom z aparatem typu 20d.

Pewnie sa (ja akurat nie znam, znam kilka ale do starszych aparatow i szkiel - manualnych) ... ale ty dolozyles praktycznie niemozliwy dodatkowy warunek - czynne w weekend, ba - w dlugi weekend :roll: .

Zauwaz ze 20D to elektronika i systemy "troszke" trudniejsze od grzebania w telewizorze (nowoczesnej plazmy tez nie naprawisz w byle osiedlowym serwisie RTV a i tak jest mniej skomplikowana od 20D) dlatego nawet jakbys znalazl serwis ktory by sie podjal takiej naprawy to ja bym watpil w jej skutecznosc a podejrzewal raczej wyciaganie forsy - to juz lepiej dac ta forse tym na Żytniej ktorzy (teoretycznie) maja wieksze 'prawo' i mozliwosci grzebac w 20D.

1maslak
15-08-2005, 00:32
Wlasnie teoretycznie na Żytniej mozna cos zrobic ale opieszalosc obslugi jest poprostu wyborna bylem tam raz i wiecej moja noga nie postanie w tym miejscu. Zostalem potraktowany gozej niz zle. Jak ktos szuka serwisu to polecam ten na tylach hotelu Forum zawsze zlecalem im zeczy nie do wykonania a oni zalatwiali to od teki jedynie na cuda czekalem jakies 5-6godz. Obluga wie ze przychodzimy do nich z problemem a nie oni robia nam problem ze do nich przychodzimy.