Zobacz pełną wersję : Pasja i Profit - Rocco Ancora
Tomasz1972
02-06-2009, 10:21
http://www.newlookimagedesign.com/seminars/pasjaiprofit-warszawa.pdf
Wybiera się Ktoś z forumowiczów ?
Tomasz Urbanowicz
02-06-2009, 10:22
Ja już złożyłem rezerwacje :)
Tomasz1972
02-06-2009, 10:26
Też złożyłem rezerwację, zapłaciłem, ale nie mam żadnego potwierdzenia :(
Tomasz Urbanowicz
02-06-2009, 10:29
Ja też nie mam, ale miejmy nadzieje że to nie lipa :)
Tomasz1972
02-06-2009, 12:38
Właśnie dostałem potwierdzenie :):):)
Tomasz Urbanowicz
02-06-2009, 12:41
Ja też :)
Dziwnie ten wątek wygląda :roll: .
Ja tam się nie wybieram, ale gdybyście gdzieś potem szli na piwo to chętnie poznam osobiście :) (trzech Tomaszów się spotkało... flaszkę wódki wypić chciało... :twisted: ) .
Tomasz Urbanowicz
02-06-2009, 21:30
Na piwo to raczej nie - będziemy wracać swoimi samochodami, ale na kawę jak najbardziej :)
Tomasz1972
03-06-2009, 09:20
Jak starczy czasu to można się spotkać na kawie.
a owszem owszem... :) Z chęcią... Co prawda ja dopiero zarezerwowałam ale dziś wpłacę pieniążki.
Ja też się kulnę z moim serdecznym kolegą:-D T
Ktoś z Krakowa może się wybiera?
Wszystko było extra. Byłem mile zaskoczony. Gdyby nie ten hotel:mrgreen:
Eh, gdyby nie Ci wszyscy ludzie co koniecznie zamiast podpatrzeć musieli zdjęcie zrobić.
Tomasz1972
17-06-2009, 09:54
Niestety polska mentalność na tego typu imprezach bywa irytująca.
sam zrobiłem 2 ujęcia - potem stwierdziłem że nie ma to sensu. Ale potrafię to zrozumieć z jednego powodu : Rocco pokazywał uzyskane obrazki przez ułamek sekundy - gdyby miały być pokazane na dużym ekranie po sesji, fotografujących było by pewnie mniej. Ja fotografowałem żeby zarejestrować światło i pozy.
Tomasz Urbanowicz
17-06-2009, 14:26
Dokładnie. Był totalny bezsens - zamiast obserwować gościa wszyscy na siłę próbowali robić zdjęcia. To było chore...
Niestety przewidziałem taką sytuację: po informacji organizatora, że ma być 100 osób-uczestników, a tematy luźne o wszystkim, zrezygnowałem.
Szkoda, bo ciągle mało jest tego typu imprez:-(
sebag: poza częścią pokazową, gdy te ponad 100 osób próbowało zobaczyć co Rocco ma na wyświetlaczu aparatu, ilość uczestników IMHO nie miała wpływu na przebieg seminarium.
Mnie się podobało i wydaje mi się, że jak na tą kwotę wyciągnąłem z tego wszystkiego sporo informacji. Fakt, że wszystko było omawiane mocno 'po łebkach', ale kilka pomysłów dotyczących róznych spraw związanych z tematem uważam za bardzo przydatne. Choćby dla nie: wart było ;-)
Szkolenie 150zł, IC z Krakowa 214zł, dowiedzieć się, jak obrobić 900 RAWów w 3 godziny - bezcenne :D
...Choćby dla nie: wart było ;-)
Szkolenie 150zł, IC z Krakowa 214zł, dowiedzieć się, jak obrobić 900 RAWów w 3 godziny - bezcenne :D
900 RAWów obrobić w 3 godziny :shock::shock::shock:
Poważnie?
Czy tylko na zasadzie niech coś tam będzie widać ?:?:
. Choćby dla nie: wart było ;-)
Fakt, taka informacja jest dużo, dużo więcej warta.
Pod warunkiem, że byłaby prawdziwa 8-)
300 RAW/godz. ???
Mnie wystarczyłaby połowa z tego :D :wink:
Kiedy kolejne szkolenie ? :wink:
Rocco podał taki czas obróbki stykówek, niestety konkretnej metody nie podał - jedynie wskazał na automatyzację w LR... :D
No to odkrycie po zbóju...
wojkij to był żart - lekka ironia.
Warsztaty były dla mnie bardzo przydatne - pozwoliły na spojrzenie z innej perspektywy na wiele aspektów związanych z fotografią ślubną.
swoją drogę, chętnie zobaczyłbym te 900 fot w 3h o których mówił Rocco :)
Heh, emotikony widzę ale wesołości nie podzielam, ot uroki sesji :neutral:.
300 RAW/godz. ???
Mnie wystarczyłaby połowa z tego :D :wink:
Kiedy kolejne szkolenie ? :wink:
Czyli ok. 1 RAW / 10 sek.
Musisz mieć szybki komputer :wink:
molmagic
30-06-2009, 10:43
A może ktoś zarzuci fotką i sprzeda jakiś trik z omawianych w czasie spotkania?