PDA

Zobacz pełną wersję : Co kupujecie w Internecie?

lajf_entusiast
31-05-2009, 12:16
Witam:) Jako nałogowa zakupoholiczka postanowiłam zapytać was - pasjonatów fotografii czy robicie zakupy przez Internet? Chodzi mi o te inne niż sprzęt foto:p
Mnie Internet wciągnął całkowicie i może do marketów internetowych - tych spożywczych (bo takie też istnieją) jeszcze nie dotarłam ale np do butów (które ostatnio kupiłam przez neta na www.1but.pl) już tak;p
więc ogólnie nałóg się rozwija

A u was?
jak wygląda sprawa?
Daliście się zwariować? Czy jeszcze nie:P

andrewjohn
31-05-2009, 12:41
Ja kupowałem przez internet już wiele rzeczy,głównie sprzętu foto i to raczej drobniejszego (co do aparatu to jednak miałem trochę oporów i kupiłem w realnym sklepie FJ).Natomiast poza tym kupowałem trochę płyt,kaset,gier komputerowych,sprzetu AGD, nawet dywan.W sumie było tego dość dużo.Nigdy nie miałem poważnieszych kłopotów.

Evitagen
31-05-2009, 12:59
Witam:) Jako nałogowa zakupoholiczka

Jakbym widzial moja Pania... Kupuje, sprzedaje, szuka, węszy.... prawdziwa krolowa allegro. A to ze koszt wysylki niweluje roznice w porownaniu ze sklepem za rogiem? Kogo to obchodzi? :mrgreen:

Tezet-gdynia
31-05-2009, 13:55
W internecie poza sprzetem foto ? Wszystko na czym nie zalezy na czasie a zalezy na cenie :)

- Buty - czasami za 40% mniej niz w normalnym sklepie
- Opony do samochodu
- Srodki do detailingu samochodowego
- Inne czesci do samochodu
- Elektronika wszelkiego rodzaju - czesci komputerowe (poza dyskami), elementy elektroniczne w wiekszych ilosciach itp
- Sprzet (car)audio - glosniki, wzmacniacze, czasami kable
- Kosmetyki firm nie dostepnych w trojmiscie
- Ubrania - ale tylko jak cos jest mega mega i musze to miec :)

+ troche tego pewnie jeszcze by sie uzbieralo ;) Jesli zalezy mi na czasie, a wiem ze mam cos nawet kilka zl drozej w sklepie w trojmiescie, to wybieram tradycyjny sklep by nie czekac :)

szandor
31-05-2009, 16:18
W internecie poza sprzętem foto, kupuję wszystko oprócz ubrań i butów.
W pracy: narzędzia i przyrządy pomiarowe (działam w branży metalowej), zdarzyło mi się kupić w sieci kilka obrabiarek. Kupiłem w ten sposób samochód ciężarowy i 2 dostawcze. Jeden zakup dotyczący auta ciężarowego poprzez mobile.de okazał się niewypałem, niemiecki sprzedawca okazał się nieuczciwy, transakcja została odwołana i została ograniczona do wycieczki krajoznawczej w okolice Bonn. Pozostałe OK.

Biperek
31-05-2009, 16:30
Mnóstwo różności. Elektronika, książki, płyty, zabawki i ubranka dla dzieci, sprzęt foto... Można tak bez końca. Nie kupowałem spożywki i ciuchów dla siebie, które lubię dotknąć przed zakupem.

Mellan
31-05-2009, 17:07
No to ja się wyłamię, bo poza sprzętem foto z uwagi na dostępność przez sieć, a niedostępność lub też drożyznę poza, nie kupuję nic więcej.
Raz tylko kupiłem telefon córce. Cena była dobra i obyło się bez niespodzianek, ufff :)
A to, że kilka miesięcy później utopiła go w jogurcie (oczywiście w torebce), to już inna sprawa :)

Vitez
02-06-2009, 00:59
Wbrew nazwie nasz Hydepark jest ograniczony do rozmów okołofotograficznych ( "Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia" ) a nie o przysłowiowej pupie Maryni.
Dylematy ogólnospołeczne proponuję roztrząsać na forach ogólnospołecznych :) .