PDA

Zobacz pełną wersję : Edycja Exif w tiff?



mirhon
11-08-2005, 14:40
Jak w temacie? Jakim freewarem?
Wyciągam 3 zdjęcia (w tiff) z 1 raw'a każde z inną ekspozycją i chcę skorzystać z HDR w PS2 ale się buntuje i wyświetla komunikat że za mała rozpiętość tonalna.

Tomasz Golinski
11-08-2005, 20:21
A jak calkiem wywalisz exify?

Pietro
12-08-2005, 08:19
Trzeba calkiem usunac EXIF-A z plikow (np. przez SAVE for WEB) i wtedy PS bedzie pytac o wartosci expozycji dla poszczegolnych zdjec. (zrobilem taki experymet dla 5 zdjec od -2 do +2 i PS jak Bob Budowniczy - dal rade).

mirhon
12-08-2005, 09:33
Save for web kaszani fotkę. Ja chcę z TIFF'a wywalić EXIF'a żeby nie stracić na jakości. Trochę potestowałem HDR i widać że wystarczy usunąć EXIF z pliku. Tylko jak?

Pietro
12-08-2005, 10:03
A w czym wywolujesz z RAW-a?

mirhon
12-08-2005, 10:42
A w czym wywolujesz z RAW-a?

PS CS2

Pietro
12-08-2005, 11:06
Poczytaj tutaj:
http://canon-board.info/showthread.php?t=2214&highlight=exif