Zobacz pełną wersję : Karty Sandisk Extreme IV 8 gb...pokazuje mi że ma pojemność 1.86gb:(:(
Conrado5
27-05-2009, 08:33
Witam
Mam problem otóż kupiłem 2 nowe karty SANDISK EXTREME IV 8 GB a skurczybyki po włożeniu do czytnika kart pokazują że mają pojemności 1.86 GB w aparacie to samo.
Karty nie wyglądają na jakieś podróby, wszystko w oryginalnych opakowaniach z płytami ze wszystkim...
Spotkaliście się z czymś takim kiedyś??
Pozdrawiam
Konrad
Tak, spotkaliśmy: http://www.canon-board.info/showpost.php?p=649351&postcount=1
Całość tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?p=651616#post651616
Spotkaliście się z czymś takim kiedyś??
Wielokrotnie :
http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi
Mam problem otóż kupiłem 2 nowe karty SANDISK EXTREME IV 8 GB a skurczybyki po włożeniu do czytnika kart pokazują że mają pojemności 1.86 GB w aparacie to samo.
Następnym razem kup u Grześka w MasterFoto, na pierwszy rzut oka cena cię zabije, ale za to będziesz miał całe 8 GB i rachunek i gwarancje, ....
polecam również digital_warszawa z alledrogo na drugi raz
i nie zapomnij negatywa wystawic jesli na allegro kupiles. Oczywiscie zwroc towar i zazadaj zwrotu kasy za karte oraz za obie przesyłki.
Conrado5
27-05-2009, 11:44
karta idzie jutro na pocztę...i leci do gościa...
karta idzie jutro na pocztę...i leci do gościa...
Powiedz od którego wałkarza to kupiłeś. Tu albo na PW
Powiedz od którego wałkarza to kupiłeś. Tu albo na PWdawaj tu zeby wszyscy widzieli.
Conrado5
27-05-2009, 11:48
naughtyboy81 gość wystawia od cholery kart wszystko od 1zł...udało mi się 2 wygrać bardzo tanio...widać że niby oryginalne niby to tamto...napis MADE in CHINA...
No cóż, chociaż tyle że zwrot jest możliwy...bo na początku nie chciał o tym słyszeć...
a co śmieszniejsze zaproponowałem, ażeby gość mi wymienił na sprawne to powiedział, że nie wymienia, może jedynie zwrócić pieniądze...tzn że wszystkie karty od niego takie są...
OSTRZEGAM przed Nim
jak to nie chcial slyszec o zwrocie? Sprzedal ci trefny towar i nie chciał oddac kasy? Ciekaw jestem argumentow.
naughtyboy81
Jakby nie patrzeć sam nick to swoiste ostrzeżenie dla klientów ;)
Conrado5
27-05-2009, 13:05
jak to nie chcial slyszec o zwrocie? Sprzedal ci trefny towar i nie chciał oddac kasy? Ciekaw jestem argumentow.
Bo niby na "stronie o mnie" w allegro napisał sobie, że nie przyjmuje zwrotów, no cóż jak sprzedał gówno to bez żartów, np przeczytałem że on tego nie produkuje, że to nie jego wina...hm no sprzedając jakiś towar mógłby sprawdzić co wysyła...
hm no sprzedając jakiś towar mógłby sprawdzić co wysyła...
tyle że wtedy nie byłoby to oryginalnie zapakowane
Cóż, jak to mawiają "tanie mięso psy jedzą". Chciałeś zaoszczędzić - to zaoszczędziłeś. Miałeś pecha.
Conrado5
27-05-2009, 14:03
Znaczy zaoszczędzić, kupiłem bo było tanio...ja karty swoje mam...ale myślałem że będzie tanio i dobrze:)
Znaczy zaoszczędzić, kupiłem bo było tanio...ja karty swoje mam...ale myślałem że będzie tanio i dobrze:)
znaczy chciałeś zarobić i się przeliczyłeś
taka karma :)