Zobacz pełną wersję : 420EX ile to teraz może kosztowac??
karolosz
26-05-2009, 21:39
Witam, mam możliwośc zakupu od znajomego właśnie tej lampki, ale ile ona teraz mogłaby kosztowac (na allegro brak aby prównac)
względnie na skąpcu 430EX kosztuje od 850 PLNów...
czy te 400PLN to dobra cena...?
CZym tak naprawdę różni się od nowszego modelu...?
tomekleba
26-05-2009, 22:34
Zdaje mi się, że nieważne ile ona kosztuje na allegro, ale ile ty jesteś w stanie za nią zapłacić. 380ex to jakieś 350zł, więc zdaje mi się, że 420ex za cztery bańki to dobra cena.
karolosz
26-05-2009, 23:10
ok, dzięki za podpowiedź, zobaczymy co na to powie znajomy...
jaki przebieg? sprawdź czy szkiełko nie jest jakby "przydymione" - jeśli tak to odpuść sobie, palnik padnie i wtopisz kasę
ja wczoraj kupiłem od kumpla za 350pln z dwoma nakładkami, wiec 400 to dobra cena
2 miesiące temu kupiłem 420ex na allegro, w bardzo dobrym stanie co potwierdziło sie po zakupie - zapłaciłem 450 zł, wcześniej obserwowałem różne aukcje i ceny oscylowały cały czas w granicach 400-450 zł.
CZym tak naprawdę różni się od nowszego modelu...?
Przede wszystkim tym, iż poza przełącznikiem umożliwiającym przełączenie lampy w tryb HSS nie posiada ona możliwości zmian parametrów błysku z poziomu lampy - nastawy wprowadza się z poziomu menu korpusu. Mniej ważne różnice to brak wyświetlacza LCD oraz mniejsza siła błysku w porównaniu do 430EX/EXII.
no i sporo wolniejsze ładowanie jeszcze