Zobacz pełną wersję : Nie kupujemy w Epson.pl
Hej
Jak w temacie,
podkusiło mnie aby kupić papier bezposrednio u nich bo była promocja 2 za jeden i ceny wychodziły jak na alledrogo a papier miał być z pewnego źródła
i co? i h2o.
wszedłem wybrałem papier, niby założyłem konto, wpisałem nr kredytówki i pipa, brak autoryzacji, wiec drugi raz i trzeci.
W koncu cos mnie tkneło, odpuściłem sobie juz dalsze zakupy skoro nie lubią mojej karty (VISA mBank - pełna).
Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem ze na karcie mam blokade na kwote tego ***... papieru.
Do dzis a mija juz 5 dzień blokada dalej jest na karcie a sklep twierdzi ze zakupów nie zrobiłem, bo nie ma u nich ani sladu mojego konta ani wpłaty z karty kredytowej i ch$j na czapie.
Na szczescie ten papier kosztował tylko kilkadziesiąt złotych no ale już wiecej w tym sklepie nie kupie, mimo ze moze bede kupował sprzet i akcesoria epsona, a moze sie przerzuce na jakis inny alternatywny papier? tusze juz na pewno wybiore lysona :-)
pozdrawiam
YacentY
Hej
Proponuje udać się do Banku i zapytać na jakie konto poszły pieniądze! przecież nie wyparowały? Musi być napisane na wyciągu gdzie poszła kasa! Wydaje mi się, że bank nie zaakceptuje transakcji jeżeli nie będzie podanego konta. Na 100% musi tam być konto, a może wlazłeś na coś co udawało tylko sklep epsona:( i poszło na konto tylko nie na to co trzeba.
Myślę, że z takim dowodem wpłaty udając się do tego po.... sklepu nie odmówią.
Pozdrawiam
Witaj. Masz założoną blokadę na kwotę, która została zautoryzowana przez system kartowy mBanku podczas wykonywania transakcji zakupu. Kwota ta nie opuściła jeszcze konta Twojej karty, gdyż mBank czeka na obciążenie z banku prowadzącego rachunek sklepu. Nie wiem jakie mają procedury i jak długo tak będą czekać. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się z mLinią i złożył za jej pośrednictwem reklamację do tej transakcji z żądaniem natychmiastowego odblokowania tej kwoty.
Hej
Proponuje udać się do Banku i zapytać na jakie konto poszły pieniądze! przecież nie wyparowały? Musi być napisane na wyciągu gdzie poszła kasa! Wydaje mi się, że bank nie zaakceptuje transakcji jeżeli nie będzie podanego konta. Na 100% musi tam być konto, a może wlazłeś na coś co udawało tylko sklep epsona:( i poszło na konto tylko nie na to co trzeba.
Myślę, że z takim dowodem wpłaty udając się do tego po.... sklepu nie odmówią.
Pozdrawiam
LOL... Wiesz w ogóle co to jest blokada ? Chyba nie za bardzo...
yacenty - tutaj winny może być bank a nie sklep i zwykle odwieszenie takiej blokady trochę trwa - moim zdaniem niepotrzebnie się denerwujesz i niepotrzebnie winisz sklep...
wiesz, sklep nie sklep - dlaczego nie dostałem tego smiesznego nr zamówienia?
dlaczego kasa nie poszła z karty skoro była kasa na karcie? Pierwszy raz mam taki odpał.
Na karcie jest blokada i obok niej wpisana kwota oraz instytucja która blokadę utworzyła Epson MEERSBUCH czy jakos tak,
wysłałem do sklepu epsona / infolinię epsona screenshot z obciazenia karty no ale poki co nic. dzis zamówiłem na allegro w tej samej cenie z przesyłką kurierską i już dostałem nr listu przewozowego, a tu taka duza i powazna firma jakoś nie mogła prostego procesu zakupu jednego opakowania papieru przeprowadzić jak Bozia przykazała od początku do końca.
Spróboję tryknąć na mlinię
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dostałem info z mBanku - blokada może potrwać do 14dni, tak wiec nie zostaje nic innego jak tylko czekac
LOL... Wiesz w ogóle co to jest blokada ? Chyba nie za bardzo...
Prawdę mówiąc chodziło mi bardziej o to co napisał autor w poście wyżej czyli upewnienie się na czyją rzecz zostały zablokowane pieniądze. Czepiając się szczegółów faktycznie wybiegłem o pare dni do przodu:D:D i uznałem, że blokada równa się potrąceniu. Sorki:)
bank uznał blokade za słuszną i z blokady zrobiła się zwykła operacja na koncie.
Helpdesk epsona twierdzi ze ja u nich nic nie kupiłem :)
Niech zyje bal...
bank uznał blokade za słuszną i z blokady zrobiła się zwykła operacja na koncie.
Helpdesk epsona twierdzi ze ja u nich nic nie kupiłem :)
Niech zyje bal...czyli pieniazki zeszly z konta? Wiec gdzies musialy tez wejsc a zatem niech epson tu lepiej nie sciemnia.
Policja i tyle. Drukuj potwierdzenie przelewu i korespondencję, pokaż psom i zobaczysz co Ci powiedzą. Nie przepadam za niebieskimi jednak czasem trzeba im dać coś do roboty. Nie odpuszczaj nawet za drobną kasę, bo zaczną cwaniaki robić coraz to większe wałki. Powodzenia.
fuks jest mega, bo chciałem kupić 3 opakowania papieru ale cos mnie tknęło i "kupiłem" tylko jeden.
Pan z supportu jest po prostu cyniczny.
Wysyłałem mu print screen z mbanku z operacjami na mojej karcie kredytowej, a on mi na to ze taki print screen to za mało - mam mu dostarczyc dokument jaki wg mnie nie istnieje, bowiem gość chce abym mu pokazał na jakie dokładnie konto poszła kasa z karty VISA. A na wyciagach z banku nawet tych drukowanych nie ma numerów kont tylko sa oznaczenia instytucji która wzięła kasę - tutaj mamy epson-store.de date blokady, date zaksiegowania płatności i kwotę w walucie opłaty i w walucie prowadzonego rachunku bankowego do jakiego wydana jest karta. Widać jak gość jest kompetentny.
Co za sklep. szkoda słów.
Ciekawe co powie mój posterunkowy, czy jest wogole sens wnosić powiadomienie o wyłudzeniu 57,50 PLN?
nawet o 1 zł jest sens - co prawda sprawa będzie chwile trwała ale kase odzyskasz
Wysyłałem mu print screen z mbanku z operacjami na mojej karcie kredytowej, a on mi na to ze taki print screen to za mało - mam mu dostarczyc dokument jaki wg mnie nie istnieje, bowiem gość chce abym mu pokazał na jakie dokładnie konto poszła kasa z karty VISA. wydrukuj sobie potwierdzenie realizacji. Na takim potwierdzeniu jest na dole informacja ze jest to dokument elektroniczny nie wymagajacy stempla bankowego. To sa oficjalne bankowe dokumenty.
W sklepie dla idiotów ;) kupiłem ostatnio dwie paczki tego papieru epsona w cenie jednej, chyba ta sama promocja. Już nie pamiętam, chyba 39,90 lub 49,90 za 2x20 arkuszy.
wydrukuj sobie potwierdzenie realizacji. Na takim potwierdzeniu jest na dole informacja ze jest to dokument elektroniczny nie wymagajacy stempla bankowego. To sa oficjalne bankowe dokumenty.
w mbanku nie ma tej opcji,
trzeba poczekac na zamkniecie okresu dla karty, a dopiero pozniej można sobie zamówić w banku za opłatą wydruk kopii wyciągu.
no nic zobaczymy jak sie to potoczy.
na allegro ten papier jest po 42zł plus przesyłka 15.50 wiec wychodzi to samo, już pare kartek nawet zadrukowałem, a co do MM to tam nie chodze bo mam dosc daleko od domu
kupowalem w sklepie Epsona dwa razy - przelew na konto.
Zero problemow i oferta lepsza niz u lokalnego deleara Epsona.
Mysle ze twoj przypadek to wypadek i nie ma co sie obrazac na Epsona.
Tym bardziej ze obsluge platnosci online robia zwykle zewnetrzne systemy a nie sklep.
błędy się zdarzają ale ten koleś z helpdesku przechodzi sam siebie
Wprawdzie poniżej 250zł sprawy nie są traktowane tak poważnie, jednak wybrałbym się do tego dzielnicowego i poprosił o sporządzenie notatki. Powinna zawierać ona swój numer. Następnie skontaktowałbym się ponownie z tym epsonem i poinformował ich, że sprawa została przekazana policji. Dobrze by było poinformować również o tym mbank. Możliwe że na wniosek policji, bank będzie zobowiązany do przekazania informacji na temat transakcji. Wszystko teraz zależy czy dzielnicowy będzie chciał współpracować.
piotrekok
17-06-2009, 19:21
Ja kupowałem kilka razy na ich stronie. Z prostej przyczyny. Ciężko dostać moje tusze gdzie indziej wszystkich razem. Dodatkowo kupuję chyba o 20% taniej. Są rzeczywiście czasami problemy. Czasami nie akceptują międzynarodowego NIP-U. Ale rzeczywiście najlepiej wpłaty wykonywać przelewem a nie kartą. Bo z tą są czasami problemy. Najczęściej brak akceptacji albo zawieszanie się podczas transakcji.
Przy przelewie. Zakup na firmę. Wysyłka idzie przed wpłynięciem pieniędzy na konto.