Zobacz pełną wersję : Ciekawy pomysł na fotografię dzieci :)
kristof77
21-05-2009, 17:30
http://puppet-show.net/project.html
Łomatko!!! Nie podoba mi się, okropne! Brrr...
oryginalne, ale okropne! robienie z dzieci rzeczy...
xpressive
21-05-2009, 18:18
ja padłem jak zobaczyłem :D wręcz przerażające !
Mam wrażenie, że to byłby całkiem ładne zdjęcia bez tego "czegoś".
Przekombinowane jak dla mnie...
Cała seria kojarzy się mocno z horrorami o Laleczce Chucky. chyba nie chciałbym oglądać swojego dzieciaka w takiej konwencji...
Przesadzacie... kiedy ze starego ( dorosłego) człowieka robi się "przedmiot" to nikt nie protestuje...a jak coś jest dobrze zrobione to wszyscy się zachwycają...ale nie z dziecka...dziecko to świętość, której nie należy ruszać... sprawiacie wrażenie jakby ktoś dziecku krzywdę zrobił a przecież to tylko zdjęcie. Jest natomiast inna rzecz, która jest, dla mnie, kiepska... wszystkie zdjęcia wykorzystują ten sam trick, niczego więcej nie wymyślili tylko dorobienie "buźki"... to, po prostu, nudne jest przy tej ilości zdjęć... po obejrzeniu trzech już wiemy czego się spodziewać na czwartym...
Tu w zakładce rodzinne macie dobre pomysły na zdjęcia dzieci
http://www.fabryka-wspomnien.pl/
mxdanish
22-05-2009, 08:16
Cała seria kojarzy się mocno z horrorami o Laleczce Chucky. chyba nie chciałbym oglądać swojego dzieciaka w takiej konwencji...
Dokładnie to mi przyszło na myśl!!!!
Nie lubię takich klimatów... Bynajmniej nie z dziećmi.
sluzalekmichal
22-05-2009, 08:26
Niektóre z tych zdjęć to jeden wielki smutek i przygnębienie. Paskuda.
kiepskie, buźki wyglądają fatalnie. Poza tym mało twórcze, średnie takie. IMO słabe.
Ta obróbka to chyba próba odwrócenia uwagi od tła ;)
niektórzy jednak są chorzy
ale to tylko moje zdanie
Przesadzacie... kiedy ze starego ( dorosłego) człowieka robi się "przedmiot" to nikt nie protestuje...a jak coś jest dobrze zrobione to wszyscy się zachwycają...ale nie z dziecka...dziecko to świętość, której nie należy ruszać...
Bo dorosły człowiek mi zwisa i powiewa*, a dziecko nie. I zacytuję: właśnie tak, dziecko to świętość. Zwłaszcza w tym popieprzonym świecie, gdzie nawet autorytety lekarskie okazują się zwyrodnialcami. A fotki jak dla mnie denne. Oryginalność ponad wszystko i nic więcej.
* Oczywiście w kontekście "normalnych inaczej" zniekształceń fotograficznych.
Jedno zdjęcie można by potraktować jako ciekawostkę, może trochę perwersyjną, ale niech tam. Jednak robienie z tego motywu przewodniego to dla mnie brak smaku i nieważne czy robi się to z dziećmi, dorosłymi, psami, kotami ...
gdyby nie ta "szczęka" to byłyby bardzo sympatyczne zdjęcia, jestem na NIE
SirDuncan
25-05-2009, 16:58
no wlasnie wlasnie, jak zobaczylem pierwsze zdjecie to przyjalem je jako niesmialy wstep do jakiejs oryginalnej galerii... a tu masz babo placek... potem to samo, to samo i to samo... nuda, zenada itd... zdjecia same w sobie (przed przerobieniem buziek) ogolnie w porzadku, ale oparcie calej galerii na tym samym elemencie wyszlo bardzo kiepsko.
pomysł zdecydowanie na jedno zdjęcie.... a jeśli ktoś pisze że zdjęcia są niesymaptyczne.... a kto powiedział że wszystkie mają być sympatyczne i słodziutkie jak cukiereczek?
pomysł stary, nudny i niewyszukany
dla mnie, osobiście, niesmaczny...
ciekaw jestem czy autor tej galerii umieścił tam zdjęcia swoich dzieci...jak dla mnie porażka
Widzę że jeżeli chodzi o dzieci, koledzy kategoryczni strasznie się robią. Efekt ciekawy ale, faktycznie, jednorazowo, cała seria jest nużąca. Można by to lepiej podmalować.
Dopóki nie miałem dzieci to wiele rzeczy nie robiło na mnie wrażenia. Mogłem względnie spokojnie oglądać zdjęcia dzieci z krajów objętych wojnami, czytać o tym co się z nimi działo w obozach koncentracyjnych przyjmując to po prostu jako fakt historyczny.
Nie budziły we mnie większych emocji dzieci, które okaleczone zostały przez tzw. "błędy lekarskie".
Dzisiaj nawet takie zdjęcie to dla mnie ochyda.
Dzisiaj sprawców w/wym przykładów rozerwałbym gołymi rękami.
Generalnie, mam to samo. Zupełnie inaczej teraz patrzę na to wszystko o czym piszesz, niemniej pomysł z taką konwencją mi nadal nie przeszkadza. To mówiłem ja, ojciec 2 letniego Stefana.
Masakra te wasze komentarze:shock: Parę gównianych zdjęć (może i ciekawy pomysł) a emocję wywołały u Was jakby nie wiadomo co to było. Szczerze mówiąc jestem bardziej zaskoczony waszą reakcją niż zdjęciami.
Dopóki nie miałem dzieci to wiele rzeczy nie robiło na mnie wrażenia. Mogłem względnie spokojnie oglądać zdjęcia dzieci z krajów objętych wojnami, czytać o tym co się z nimi działo w obozach koncentracyjnych przyjmując to po prostu jako fakt historyczny.
Nie budziły we mnie większych emocji dzieci, które okaleczone zostały przez tzw. "błędy lekarskie".
Dzisiaj nawet takie zdjęcie to dla mnie ochyda.
Dzisiaj sprawców w/wym przykładów rozerwałbym gołymi rękami.
Chłopie, weź i wyluzuj, jak zobaczysz stylizowane zdjęcie kobiety wymazanej dżemem, który udaje krew z siniakiem wymalowanym pod okiem i sztuczną blizną to też będziesz szarpał fotografa bo masz żonę? Co z tego, że masz dzieci? każdy ma albo będzie miał i to wcale nie znaczy, że dzieciom nie można robić innych zdjęć jak tylko słodziutkich, uśmiechniętych i z misiem w rączce?
a co do "Fabryki Fotografii"...no właśnie...słodziutkie, milutkie...cacane...oklepane...nudne
Co z tego, że masz dzieci? każdy ma albo będzie miał.
Sprawdzić czy nie ksiądz.
Sprawdzić czy nie ksiądz.
ksiądż też chłop, chyba że kocha inaczej...:mrgreen:
sluzalekmichal
01-06-2009, 12:59
W dzisiejszych czasach nawet największe wynaturzenie to sztuka.
Jaki przekaz niesie w sobie taki sposób pokazywania dzieci?
Artyzm albo głupota.
Pozdrawiam
M.S.
pierwsze nawet fajne, pozostałe to już nuda - wszystkie prawie tak samo wyglądają i są podobnie oświetlone.
świetny przykład jak można kiepskim wykonaniem zepsuć fajny pomysł.
A mnie sie wydaje, że ktoś "wpadł" na pomysł, stweirdził, że jest super i wpychal to do każdego zdjęcia, nawet jesli to zupełnie nie pasowało. Ja raczej jestem na nie. BTW uważam, że fajne foto to takie, które niesie ze sobą ładunek emocjonalny np. rozwrzeszczane i zapłakane dzieciątko :P
Chłopie, weź i wyluzuj, jak zobaczysz stylizowane zdjęcie kobiety wymazanej dżemem, który udaje krew z siniakiem wymalowanym pod okiem i sztuczną blizną to też będziesz szarpał fotografa bo masz żonę? Co z tego, że masz dzieci? każdy ma albo będzie miał i to wcale nie znaczy, że dzieciom nie można robić innych zdjęć jak tylko słodziutkich, uśmiechniętych i z misiem w rączce?
a co do "Fabryki Fotografii"...no właśnie...słodziutkie, milutkie...cacane...oklepane...nudne
A powiedziałem, że za takie zdjęcia będę szarpał fotografa? I napisałem gdzieś, że takich zdjęć nie można robić? Napisałem tylko jakie emocje takie zdjęcia u mnie wywołują i tyle.
Nie ma potrzeby podnosić sobie tak ciśnienia. O serce trzeba dbać. A i nerwów szkoda.
Tak jak niektórzy już zauważyli - jedno zdjęcie byłoby ciekawym pomysłem, ale cała galeria to już kiepski efekt. Autor po prostu oklepał ten pomysł, jako całość robi się nieciekawe, wręcz słabe.
Adrianna
14-06-2009, 13:31
Ciekawy pomysł, a gdyby dołożyć dość mroczną obróbkę byłaby ciekawa galeria.
Radomirus
18-03-2010, 15:39
Mozna dalej iśc śladem kiczu i rozpoczać produkcję dziadków do orzechów z motywem fotograficznym, w tym wypadku dzieci :/
Może pomysł spodobał by się duńczykom
mimo wszystko nie podoba mi się .... choć inne galerie ciekawe
tomekqrrr
12-04-2010, 20:52
laleczki woskowe
Jak kazdy kontrowersyjny pomysl - jesli dobrze/profesjonalnie wykonany zaskakuje i sie podoba. Jednak nie jako efekt koncowy tylko jako sztuka sama w sobie.