Zobacz pełną wersję : EOS 20D Firmware Update Version 2.0.2
http://web.canon.jp/Imaging/eos20d/eos20d_firmware-e.html
Już myślałem, ze powiekszyli softowo matryce, wizjer albo LCD :P
C41photocrew
09-08-2005, 17:49
Już myślałem, ze powiekszyli softowo matryce, wizjer albo LCD :P
albo AUTO RESOLVING BF/FF PROBLEM :D
a tak naprawde jaka jest zmiana w stosunku do 2.0.0 ??
a tak naprawde jaka jest zmiana w stosunku do 2.0.0 ??
a czytałeś informacje z linku ?
Firmware specification changes:
This firmware update (version 2.0.2) incorporates the following additions and improvements:
Fixes bugs that occurred when using the EOS Capture application.
This fIrmware update applies to cameras with firmware versions up to 2.0.0 installed. If your camera's firmware is already version 2.0.2, it is not necessary to perform this update.
a czytałeś informacje z linku ?
tak tyle że niewiele rozumiem :confused:
(słabo znam angielski )
Specyfikacja zmian dla firmware'u:
Niniejsze wydanie (wersja 2.0.2) zawiera następujące dodatki i ulepszenia:
Naprawa błędów, które występują w momencie używania aplikacji EOS Capture.
Uaktualnienie firmware'u stosuje się do aparatów z zainstalowaną wersją firmware'u do 2.0.0.
Jeśli twój aparat ma już zainstalowany firmware w wersji 2.0.2, nie jest konieczne uaktualnienie firmware'u.
To tak tłumaczone na roboczo.
No problemo. Swoją drogą ja się nie spotkałem z opisanymi problemami, a firmware mam na pewno starszy.
Pawel Woo
12-08-2005, 11:21
Bo jak piszą dalej - dotyczy tylko problemu ver. 2.0
Niech mnie ktoś oświeci: jest sens wgrywać nowy firmware (2.0.2), jeżeli to rozwiazuje problemy pojawiające się tylko przy wersji 2.0.0, a moja maszyna ma wersję 1.1.0 ?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pszczola
15-08-2005, 17:52
Jak wszystko dobrze Ci dziala i jestes zadowolony to nic nie zmieniaj.
Niech mnie ktoś oświeci: jest sens wgrywać nowy firmware (2.0.2), jeżeli to rozwiazuje problemy pojawiające się tylko przy wersji 2.0.0, a moja maszyna ma wersję 1.1.0 ?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Przetłumaczyłem tylko to co ktoś wcześniej wrzucił do tego wątka. Jednakże, Canon opisał jeszcze inne zmiany w odniesieniu do wcześniejszych wersji firmware. Zobacz najlepiej cały opis tutaj: http://web.canon.jp/Imaging/eos20d/eos20d_firmware-e.html
Po prostu najnowszy firmware zawiera także zmiany wprowadzane przez firmware'y poprzedzające [wydaje mi się to oczywiste, ale mogę się mylić ;) ]. W Twoim przypadku będzie to np. wersja 2.0.0, który pojawiła się po 1.1.0. Wprowadziła ona obsługę bezprzewodowego transmitera plików WFT-E1. Jeśli używasz może Ci się przydać.