Zobacz pełną wersję : Canon 40D - nie działa wejście mini usb!!!
mlaskota
19-05-2009, 22:35
Witam,
Aparat posiadam 3 miesiące i jak dotąd nie podłączałem aparatu bezpośrednio do komputera (czytnik szybszy) ale naszła mnie ochota na sprawdzenie remote shooting i tu się pojawił problem , a mianowicie - komputer nie ani aparat nie reaguje po podłączeniu kablem usb (sprawdzane na kilku komputerach) , absolutnie brak jakiej ktokolwiek reakcji !!!
Miał może ktoś podobny problem czy aparat trzeba odesłać do serwisu czego za nic nie chciał bym robić w obawie o niekończącą sie historie jakich wiele!!!
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam.
A moze wystarczy przestawic tryb pracy USB w aparacie ? ;)
Konieczne jest zainstalowanie oprogramowania dostarczonego wraz z aparatem. Bez tego ani rusz.
Na każdym w ww. komputerów instalowałeś soft z EOS Solution Disk?
mlaskota
19-05-2009, 23:05
Niestety wsztsko było instalowane jak należy zgodnie z instrukcja ... nic nie pomaga :(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A moze wystarczy przestawic tryb pracy USB w aparacie ? ;)
W 40D nie ma takiej opcji ...
Konieczne jest zainstalowanie oprogramowania dostarczonego wraz z aparatem. Bez tego ani rusz.
Rusz, rusz. Po prostu aparat zgłosi się jako kolejny wymienny dysk jak np. pendrak czy przenośny HDD.
Rusz, rusz. Po prostu aparat zgłosi się jako kolejny wymienny dysk jak np. pendrak czy przenośny HDD.
A to byłaby nowość - Canon był zawsze niechętny traktowaniu aparatu jako pendrive, co nie przeszkadza Nikonowi.
A może zobacz na innym kablu, a jak nie to na Żytnią :?
A to byłaby nowość - Canon był zawsze niechętny traktowaniu aparatu jako pendrive, co nie przeszkadza Nikonowi.
A jednak. W robocie mam kompa na którym nie mogę nic instalować bo nie mam praw, pakiet minimum czyli Windows+Office. A mimo to mogę podpiąc 40D do kompa i normalnie zgrywać fotki.
Konrado84
20-05-2009, 15:22
mogę podpiąc 40D do kompa i normalnie zgrywać fotki.
Zgadza się, bez softu też da radę :-)
ErnestPierwszy
20-05-2009, 15:27
Odpal ręcznie EOS UTILITY i zobacz czy steruje aparatem.
A jednak. W robocie mam kompa na którym nie mogę nic instalować bo nie mam praw, pakiet minimum czyli Windows+Office. A mimo to mogę podpiąc 40D do kompa i normalnie zgrywać fotki.
Jak będzie okazja sprawdzę - dzięki! :)