Zobacz pełną wersję : Grand Press Photo 2009 - zwycięzcy
GPP - rozstrzygnięty:
http://www.grandpressphoto.pl/358
Proszę moda o przeniesienie do ,,Wydarzeń'' - mój błąd - źle umieściłem
Świetne zdjęcie Jurka Dudka w kategorii sport, Gudzowaty jak zwykle skromnie, do dyspozycji tylko helikopter w Mongolii
PS. http://www.grandpressphoto.pl/350
Zdjęcie na samym dole, trzecie od lewej - może mi ktoś wytłumaczyć co to jest?
1Digital
14-05-2009, 23:05
Zdjęcie na samym dole, trzecie od lewej - może mi ktoś wytłumaczyć co to jest? Zamarznięte jezioro na którym popękał lód i wylała się woda na powierzchnię. Stąd te ciemne pasy ;) A kropki to od przerębli chyba :mrgreen:
piotrusb
15-05-2009, 15:35
Sport - zdjęcie siatkarzy, a raczej bloku. Dla mnie porażka, aż w oczy kole ogromna ingerencja w zdjęcie, ja rozumiem, że to jest zrobione kontrastami, ale heloł, nie aż tak!
Gudzowaty jak zwykle skromnie, do dyspozycji tylko helikopter w Mongolii
:lol:
Grand Prix bardzo im się podoba, na dodatek jeszcze napis Samarytanin, super wszystko zagrało :)
PS: Nie jestem jury, więc mnie nic do wyników, ale.... to gorsze zdjęcie nie mogło zdobyć nagrody.
PS2: Z całym szacunkiem do Wojtka Grzędzińskiego, jego zdjęcia są super, sam chciałbym być na jego miejscu (chodzi o miejsce zdjęć), ale to też mnie w oczy kole, że za zdjęcia pojedyńcze i za reportaż nagrody zdobyły te same zdjęcia.
PS3: Wylałem żale, dziękuję :lol:
Sport - zdjęcie siatkarzy, a raczej bloku. Dla mnie porażka, aż w oczy kole ogromna ingerencja w zdjęcie, ja rozumiem, że to jest zrobione kontrastami, ale heloł, nie aż tak!
Ale fajny ten mały paluszek na trzeciej dłoni od lewej :)
Zastanawia mnie kilka zwycięskich fotografii - myślę właśnie o ingerencjach. nie wiem, może to ciemnia i skany negatywu, ale Gocłowski na przykład....Super fota, ale nie mogę się pozbyć wrażenia pracy softowej.
Zastanawia mnie kilka zwycięskich fotografii - myślę właśnie o ingerencjach. nie wiem, może to ciemnia i skany negatywu, ale Gocłowski na przykład....Super fota, ale nie mogę się pozbyć wrażenia pracy softowej.
Tam prawie wszyscy używają badziewnym obiektywów, bo prawie na każdym zdjęciu winieta że hej....