PDA

Zobacz pełną wersję : Matówka - gwarancja

cfaniaqs
12-05-2009, 20:23
Witam, mam pytanie odnosnie matówki.

Dzisiaj zauwazyłem ze w moim aparacie na matowce sa zle widoczne punkty af

jeszcze wczoraj było wszystko ok byly jasne i wyrazne, teraz sa rozmazane, czy jak zawioze to do serwisu wymienia mi to? mam wszystko na gwarancji?

x-mac
12-05-2009, 20:57
czy jak zawioze to do serwisu wymienia mi to? mam wszystko na gwarancji?
Wymienić wymienią, jak coś zepsute...
Może najpierw jednak zobacz czy nie przestawiłeś (przypadkiem) dioptrii, tym małym pokrętłem przy muszli wizjera - pokręć w prawo-lewo i sprawdź czy coś to zmieni, bo coś mi się wydaje, że tak:)

kizior
15-05-2009, 23:13
dokładnie a jak jeszcze komus pożyczsz swoje maleństwo to patrz czy ma wadę wzroku <żart>

Matsil
16-05-2009, 10:45
Miałem ten sam problem w 350D. Niektóre punkty rozlane, niektóre bardzo słabo widoczne.
Nie wiem jak Ty, ale ja po prostu paluchem chciałem wytrzeć paproch z matówki :).
Aparat był na gwarancji, zaniosłem go na Żytnią mówiac, że samo się tak stało :). Bez problemu wymienili matówkę na gwarancji.

Jacek001
05-06-2009, 10:32
W 400D matówka z wymianą na Żytniej 150 złociszy, jak umiesz sam ją wyjmować można matówkę zamówić w dziale sklepowym na Żytniej, kosztuje wtedy 100 złotych. Jeżeli aparat na gwarancji najpierw daj go do czyszczenia.

piast9
05-06-2009, 17:50
jeszcze wczoraj było wszystko ok byly jasne i wyrazne, teraz sa rozmazane
Trochę spóźniona moja odpowiedź ale czy czasem nie pokręciłeś regulacją dioptrii przy wizjerku? :roll: