PDA

Zobacz pełną wersję : zdjecia na ekran pc w trakcie sesji

rtea
12-05-2009, 20:02
Co i jak ustawic aby zdjecia zamiast na malym ekranie kompa pojawialy sie w czasie rzeczywistym na ekranie pc-ta?

ElSor
12-05-2009, 20:13
Co i jak ustawic aby zdjecia zamiast na malym ekranie kompa pojawialy sie w czasie rzeczywistym na ekranie pc-ta?
A ze tak zapytam czym sie rozni KOMPuter od PCta ?

Sławek
12-05-2009, 20:22
Myślę że chodziło o mały ekran LCD aparatu.
Najłatwiej to przez kabel USB i program dołączony do aparatu.

panmateusz
12-05-2009, 20:23
A ze tak zapytam czym sie rozni KOMPuter od PCta ?

Niektórzy korzystają z Macintoshy.

ElSor
12-05-2009, 20:35
A czym sie roznia Mac i PC poza softem i logiem z jabluszkiem ? :-P

Zreszta mam wrazenie ze autorem tematu jest jakas wystraszona osoba ktora nie osmieli sie juz nic wiecej napisac po tym jak zrozumie ze pyta o cos co wynika z jej lenistwa i nie przeczytania instrukcji do aparatu.

Co do tematu glownego to opcje taka maja 40D, 50D, 450D, 1D mk III, 500D a umozliwia to soft dolaczony na plytce zainstalowany wg instrukcji po podlaczeniu wczesniej wymienionego aparatu kablem dolaczonym do zestawu ;) - to wszystko jest w instrukcji razem z obrazkami

rtea
12-05-2009, 20:47
A czym sie roznia Mac i PC poza softem i logiem z jabluszkiem ? :-P

Zreszta mam wrazenie ze autorem tematu jest jakas wystraszona osoba ktora nie osmieli sie juz nic wiecej napisac po tym jak zrozumie ze pyta o cos co wynika z jej lenistwa i nie przeczytania instrukcji do aparatu.

Co do tematu glownego to opcje taka maja 40D, 50D, 450D, 1D mk III, 500D a umozliwia to soft dolaczony na plytce zainstalowany wg instrukcji po podlaczeniu wczesniej wymienionego aparatu kablem dolaczonym do zestawu ;) - to wszystko jest w instrukcji razem z obrazkami

musze Cie zmartwic, nie naleze do strachliwych a w swojej wszech wiedzy zapytalbys o jaki sprzet chodzi, latwiej byloby Ci udzielic odpowiedzi.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dzieki za odp na priva. watek zamkniety.

ElSor
12-05-2009, 20:53
musze Cie zmartwic, nie naleze do strachliwych a w swojej wszech wiedzy zapytalbys o jaki sprzet chodzi, latwiej byloby Ci udzielic odpowiedzi.
Mam duze braki wiedzy ale chetnie sluze pomoca gdy moge :)
Co do odpowiedzi to mi na niej chyba mniej powinno zalezec niz Tobie ale mam wrazenie ze juz ja uzyskales powyzej - chyba ze sie myle to slucham szczegolow dot problemu.

rtea
12-05-2009, 20:59
Mam duze braki wiedzy ale chetnie sluze pomoca gdy moge :)
Co do odpowiedzi to mi na niej chyba mniej powinno zalezec niz Tobie ale mam wrazenie ze juz ja uzyskales powyzej - chyba ze sie myle to slucham szczegolow dot problemu.

dziekuje za pomoc juz odp. uzyskalem.

alloqba
13-05-2009, 14:11

Przecież soft od Canona działa na makach..

mate00sh
13-05-2009, 14:17

Śmiem przypuszczać że nawet starsze puchy to potrafią. O ile mnie pamięć nie myli 10D potrafi po zrobieniu zdjęcia otworzyć je w DPP. Mogę sprawdzić wieczorem.

E.3
13-05-2009, 14:42
A że się podłącze pod ten temat... Idzie tak połączyć ze sobą 5D i macbooka?

panmateusz
13-05-2009, 14:55
Przecież soft od Canona działa na makach..

Oczywiście, ale tutaj chodziło o coś innego, że komputer to nie tylko Pecet, ale także Macintosh ;-)

qb4hkm
13-05-2009, 15:01
Oczywiście, ale tutaj chodziło o coś innego, że komputer to nie tylko Pecet, ale także Macintosh ;-)

Od jakiegoś czasu tak się składa iż MAC to PC z OSX'em... ciągnąc dalej Sun Ultrasparc to też komputer:razz: itp. itd.

panmateusz
13-05-2009, 15:19
Od jakiegoś czasu tak się składa iż MAC to PC z OSX'em... ciągnąc dalej Sun Ultrasparc to też komputer:razz: itp. itd.

Odra to też komputer. Chodziło mi tutaj o sprzęt najczęściej wykorzystywany przy fotografii. Z mojej strony EOT.

aligator16
13-05-2009, 15:31
A są jakieś alternatywne programy - nie EOS Utility? Chodzi mi o coś do 30D.

mate00sh
13-05-2009, 15:35
Do PhaseOne ostatnio dodali taką opcję. Poza tym z EOSami można dość łatwo się dogadać (Canon udostępnia biblioteki programistyczne) więc pewnie ktoś jeszcze coś takiego popełnił.