Zobacz pełną wersję : Adapter obiektywów do aparatu Canon Powershot S2 IS
daniel_nana
08-08-2005, 01:59
panowie gdzie to można kupić za przyzwoite pieniądze, chodzi o zestaw LAH-DC20 do canona S2 IS w skład którego wchodzą:adapter LA-DC58E + osłona przeciwodblaskowa LH-DC40. Chodzi o okolice Radomia i Warszawa. Do tej pory znalazłem w necie sklep w Łomiankach.
P.S.
Czemu to jest czarne czy tych producentów już pogieło?
Wypuszczają kompakt srebrny a przystawki robią czarne :-(
Daniel
Tomasz Golinski
08-08-2005, 02:02
na allegro nie ma?
daniel_nana
08-08-2005, 02:27
albo ja nie umiem szukac na alegro albo nie ma. Od S1 IS nie bedzie pasowac chyba bo tam srednica gwintu to 52mm a do S2IS piszą ze powinien miec 58mm. Jesli sie myle to prosze o oswiecenie mnie. http://www.pstryk.com.pl/opis/4089
Daniel
daniel_nana
11-08-2005, 14:13
panowie gdybym nie szukał w google to bym tutaj nie pytał. Pomóżcie. Może znacie jakies sklepy które akurat mają taki adapter w swojej ofercie ale akurat nie ogłaszają sie w necie. Temat nie umarł bo dalej nie moge znaleźć :-(
Daniel
fotomuka
11-08-2005, 15:46
http://www.canon.com.pl/gdzie_kupic/foto/
sprawdz tutaj.
jeśli te sklepy podane tam są dealerami canona to wypadałoby żeby mieli coś takiego albo na stanie albo na zamówienie.
daniel_nana
19-08-2005, 14:12
http://www.canon.com.pl/gdzie_kupic/foto/
sprawdz tutaj.
jeśli te sklepy podane tam są dealerami canona to wypadałoby żeby mieli coś takiego albo na stanie albo na zamówienie.
...A ****... co kraj to obyczaj, a w Polsce przedstawiciele canona mają w dupie klientów i dopiero pewnie zaczną sprazedawac jak aparat przestanie byc produkowany.
Próbowałem zamówic ten zestaw w www.pstryk.pl ale tam czekają na przesyłke i nie mogą sie doczekać. Macie moze jakies inne namiary? Bo ci którzy są dealerami canona dopowiedzieli mi ze zastanowią sie czy nie rozszerzyc swojej oferty, a ja nie mam zamiaru czekac az mi sie porysuje obiektyw, ze nie wspomne o spadającym, idiotycznym kapslu, który mocno sie trzyma tylko jak masz przystawioną do niego ręke.
http://www.lensmateonline.com/buy6.html - zamawialem tam kiedys tulejke do G3. Przesylaja przesylka z zanizona wartoscia (bez cla), jakosc bardzo dobra.
Ten adapter maja tez tutaj:
Techmarket (http://www.techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&id=CAN-LAH-DC20&categorie=21)
Nie kupowalem, ale moze warto sprobowac?
Pozdr,
Radek
Lord Vader
03-09-2005, 19:09
Wiadomość nie do końca prawdziwa. Nie mają ale mają mieć. Sam czekam już 3 tygodnie i wczoraj dostałem wiadomość z Techmarketu. że mogą mi ewentualnie sprowadzić ze Stanów ale za 50% drożej. Canon dał ciała.
daniel_nana
04-09-2005, 22:39
to prawda, canon wogóle nie dba o klientów. na www.pstryk.pl jestem 5ty w kolejce i czekam ponad 3 tygodnie, dzwonie do nich co tydzień. Twierdzą, że firma Canon cyka im paczki po 10szt., a ostatnio w całej Polsce mają problemy z dostępnością.
P.S.
Zastanawiam sie czy nie podesłać maili po całej siatce siedzib canona, może ktoś nimi potrząśnie?
chociaz po ostatniej premierze canona A610 i 620, i ich wypuszczeniem na rynek z wadliwym softem to moge sie wszytkiego spodziewac
A moze sa jacys chetni na zakup z lensmate-online (http://www.lensmateonline.com/buy6.html) ?
Przy zamowieniu 2 sztuk juz wychodzi taniej,niz oryginal canona. Wiadomo - im wiecej, tym taniej. No i bylby szary, a nie czarny ;-).
Pozdrowienia,
Radek
PS.
O ile sie nie myle, jest to firma brytyjska - bedzie jakies clo?
PS.
O ile sie nie myle, jest to firma brytyjska - bedzie jakies clo?
A przeczytales caly watek? Szczegolnie mojego posta jakies 4 posty wyzej :?
A przeczytales caly watek? Szczegolnie mojego posta jakies 4 posty wyzej :?
Owszem, przeczytalem. A co wskazuje na to, ze nie przeczytalem?
Jesli np. kupie 40 adapterow za kwote bliska 1000$, i 'zaniza', jak piszesz, to byc moze mimo wszystko sie zalapie na clo? Nie znam stawek, dlatego pytam...
Pozdr,
Radek
A co wskazuje na to, ze nie przeczytalem?
Napisalem ze cla nie ma a ty sie pytasz czy bedzie.
Nie gdybajmy tu zamowieniu dziesiatek aparatow czy innych akcesoriow.
Ja od nich zamawialem i mi cla nie doloczyli - taka jest odpowiedz na twoje pytanie i otrzymales ta odpowiedz zanim zadales to pytanie :?
daniel_nana
08-09-2005, 12:27
własnie wczoraj dostałem po 3 tygodniach oczekiwania na paczke maila od www.pstryk.pl.
poinformowano mnie ze niestety moje zamówienie zostaje anulowane z powodu niedostępności towaru. Jednym słowem: trza sobie dać na wstrzymanie i poprostu uważać na obiektyw, moze kiedys to do polski dotrze.
P.s.
pewnie zaczną sprzedawac jak bedzie nastepca S2 bo widze tu analogie do S1. Kiedy bedziemy przed "murzynami", jak narazie to klient w polsce jest totalnie olewany.
Gdybym wiedział ze canon ma taką polityke to kupił bym aparat innej firmy :-(
Daniel
Niekoniecznie. Na Allegro jest gościu "Fotomagic" czy "fotomegic" - ma w ofercie i S2 i wśród dodatków "zestaw ochronny" na obiektyw. Jest to tulejka wykonana z aluminium i jakiś filtr ... kosztuje to niecałe 70 PLN, ale nie wiem czy sprzedaje osobno, czy tylko przy zakupie S2 - zapytaj
Niekoniecznie. Na Allegro jest gościu "Fotomagic" czy "fotomegic" - ma w ofercie i S2 i wśród dodatków "zestaw ochronny" na obiektyw. Jest to tulejka wykonana z aluminium i jakiś filtr ... kosztuje to niecałe 70 PLN, ale nie wiem czy sprzedaje osobno, czy tylko przy zakupie S2 - zapytaj
Pisalem do niego - to pomylka...
Nie ma zestawu do S2 jeszcze.
Tap poza tym, jak uwazacie?!
Czy kupic orginalny LAH-DC20, czy moze jednak zamienniki?
Nie wiem jaka jest ich jakosc, jak pasuja...
Sadze, ze orginal powinien lezec idealnie, macie jakies doswiadczenia?
Jesli tak, prosze o opinie.
Jest to moj pierwszy post, wiec witam wszystkich forumowiczow.
Od ok. 4 dni leci do mnie przesylka z adapterm do s2.
Jak juz przyleci, to sie pochwale i wszystko opisze.
zdroofko
Daszek
Od ok. 4 dni leci do mnie przesylka z adapterm do s2.
Gdzie zamowiles i za ile jesli mozna zapytac...?
Na Allegro pojawily sie juz tuleje do S2!
Dla zainteresowanych:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64492644
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64494648
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64498434
Pozdrawiam
zamowilem w lensmate.
Przesylka wyleciala do kraju i... cisza :(
Nie no, masakra...
Widze, ze jakas firemka wystawia orginalny LAH-DC20 na Allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64007663
Tyle, ze cene to maja z kosmosu...
Co za ludzie...
Bo oryginalna i sprowadzana.
Ja zamowilem dwie 52 i 58.
Jedna (58) pewnie sprzedam.
Jedyny problem jest taki, ze paczka idzie juz 2 tygodnie ... :( i jej nie widac...
Bo oryginalna i sprowadzana.
Tyle, ze ten sam orginalny zestaw LAH-DC20 w Stanach kosztuje 34$ !!!
Ja wlasnie zamowilem u znajomej, ktora tam jest, wraca na poczatku pazdziernika. Doczekac sie nie moge ;-)
A nieorginalne tulejki masz juz na Allegro, za 35zl.
Linki podawalem wyzej...
Tyle, ze ten sam orginalny zestaw LAH-DC20 w Stanach kosztuje 34$ !!!
A doliczyles clo, przesylke i fatyge?
Jesli nie to nie narzekaj tylko sam kombinuj jakby tu sprowadzic z USA po takiej cenie.
Cena w PLZ tych sprowadzanych jest dla tych osob ktorym sie nie chce kombinowac jak tu sciagnac tanio z USA i bez cla ta tulejke a po prostu chca ja miec - placa innym za kombinowanie i dostarczenie im żądanego produktu.
Nie chcesz placic podwykonawcom - kombinuj sam... moze ci sie uda za te 34$ zdobyc :roll: .
Nie chcesz placic podwykonawcom - kombinuj sam... moze ci sie uda za te 34$ zdobyc :roll: .
Przeczytaj jeszcze raz wyzej, ze zrozumieniem...
Napisalem wyraznie, ze mam kogos, kto tam siedzi i za 2 tygodnie wraca, wiec nie zaplace ani cla, ani za fatyge, tylko czyste 34$ i bede ta tuleje mial.
Poza tym kontekst mojej wypowiedzi jest taki, ze zyjemy w glupim i chorym panstwie, a CANON wali nas w trabe! Nie dosc, ze dla polaczkow te tuleje sa wciaz niedostepne, to jak juz sie pojawia, cena ich jest nie do przyjecia.
Ha, przesylka doszla!!!
Spore pudelko, w srodku styropianowy wypelniacz no i to co najwazniejsze :) czli adaptery. Sa solidnie wykonane, dopasowane, zadnych luzow. Polecam ten 52mm, lepiej wspolgra wizualnie z S2. Kolor identyczny jak obudowa S2.
Zakupilem tez tripod ULTRRAPOD II, bardzo ladnie isolidnie wykonany (made in USA a nie China), polecam.
Oczywiscie nie ominela urzedu celnego, bo jest pieczatka, ale wartosci na przesylce 31usd ;) , nie zachecila do jej otworzenia.
zdroofko
aha, mam problem ze sciagamiem zdjec z aparatu przez kabel. W readme pisza cos, ze XP ma jakas funkcje, ktora przeszkadza. Jak ktos wie o co chodzi, to prosze o podpowiedz. Nie zgrywa ani pod XP sp1 ani z sp2.
No prosze ;]
Ja poczekam na moj zestaw i napisze jak to wspolgra :)
Co do zgrywania fotek, to ja nie mam zadnych problemow.
Ani w standardowym oprogramowaniu windy, ani tez canonowskim zoom browserze.
daniel_nana
22-09-2005, 11:21
qrna jak orginał to trza było zamówić 10 jesliby nie dowalili cła to i tak by ci zeszły po 150zł i zarobiłbyś i ty i koleżanka.
P.s.
A jak by sie pytali czemu tyle to mogłaby powiedziec ze jak sie zabrudzi to nie czysci tylko bierze nowe ;-)
qrna jak orginał to trza było zamówić 10 jesliby nie dowalili cła to i tak by ci zeszły po 150zł i zarobiłbyś i ty i koleżanka.
Niby tak, tyle, ze ona mi to kupi z grzecznosci, nie chce wiec jej narazac na jakies nieprzyjemnosci, jesli mialaby przywiezc tego caly wagon ;]
Jednak jesli przywiezie wiecej, sprzedam je po rozsadnej cenie, a nie jak zlodzieje na allegro, po 300 i 350zl :/
Heh, juz mi wszystko dziala :)
Okazuje sie, ze to port usb. Podlaczylem pod inny i dziala :)
Podglad na kompie robionego zdjecia to super sprawa :)
Jesli ktos z posiadaczy PowerShot S2 IS jest zainteresowany kupnem nowego, orginalnego adapteru wraz z oslona sloneczna LAH-DC20 - zapraszam :)
daniel_nana
29-09-2005, 09:13
co jest? znalazłeś gdzieś w Polsce? Za ile? bo chyba nie ten za 300? Powiedz coś więcej.
co jest? znalazłeś gdzieś w Polsce? Za ile? bo chyba nie ten za 300? Powiedz coś więcej.
No mam go od 2 dni :)
Znalazlem i nie za 300 czy 350, ale za 190 :)
W Polsce oczywiscie!
Witam !
Mam prosbę jestem uzytkownikiem canona S2 od trzech miesięcy. Od samego początku robił nieostre fotki. Zgłosiłem to do sklepu i wysłali go do serwisu tam wymieniono mu optykę. Po odebraniu uważam, że jest nadal coś z nim nie tak. Wszędzie słyszę, że ten canon S2 wykonuje swietne zdjęcia jak jest u Ciebie jak czy to prawda jeżeli Ci to nie sprawi trudności to czy mógłbyś podesłac mi kilka fotek abym mógł ocenić. mój adres: jacekch@kn.pl
Jacek Chrusciel
Witam,
Podłączę się pod ten wątek, bo sprawa dotyczy osłony LAH-DC20. Mam Canona S5 i nigdy nie używałem żadnych filtrów w żadnym aparacie. Chciałbym kupić tą tuleję i osłonę przeciwsłoneczną.
Z tego co piszą w sklepach internetowych to na tuleję można przykręcić filtry 58mm.
Moje pytanie jest takie:
Czy na filtr przykręcony do tulejki można jeszcze nakręcić osłonę przeciwsłoneczną? Może to zależy od rodzaju filtra?
(chodziłoby o zamontowanie: tuleja-filtr-osłona, albo jeszcze w szczególnych przypadkach: tuleja-filtrUV-filtrPolar-osłona).
Pozdrawiam
arthur71
10-12-2007, 14:25
zobacz tutaj http://www.sklepfotograficzny.pl/obiektywy-akcesoria/konwertery-pierscienie-adaptery/canon/