Zobacz pełną wersję : Jakie obiektywy do Canona EOS 450D?
Witam!
Niedawno kupiłem sobie lustrzankę Canona 450D z kitem i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś obiektywu (teleobiektywu). I zastanawiam się pomiędzy: Sigma 70-300 mm f/4-5.6 APO DG MACRO , a Canon EF 70-300 mm f/4 - 5.6 IS USM. Prosiłbym o opinie o obu obiektywch.
Z góry dzięki;)
a tan na pierwsza mysl, odruch to co bys sam kupil
sigme czy canona z isem ... sigme co ;)
fahrenheit
03-05-2009, 14:03
poczytaj może tematy jaki obiektyw do 300d, 350d, 400d, 500d, 40d, 50d ...
sigmy nie używałem, canon mnie nie olśnił. Ciemny i właściwie używalny tylko w dobrym świetle bo inaczej nawet z Is ( ale tu chyba nie ten najbardziej nowoczesny) ciężko na 300 utrzymać
A nie pomyslales nad uzyciem wyszukiwarki? Poczytaj na forum, moze testy na optyczne.pl
Porównujesz poloneza do Forda Mondeo... Różnica między tymi obiektywami jest w każdym aspekcie i w każdym wygrywa Canon. No.. może pomijając cenę. Jak Masz kasę na Canona to brać.
Ok dzięki napewno poszperam po necie i pooglądam różne testy:)
Ok dzięki napewno poszperam po necie i pooglądam różne testy:)
poszperaj, poszperaj - a jak masz duzo kasy i cisnienie na ich wydanie to kupuj forda mondeo :)
jak masz duzo kasy i cisnienie na ich wydanie to kupuj forda mondeo :)
te nowe lubia sie sypac ;-)
Dano20 -> jak nieco poszperasz na forum, to zrozumiesz, ze z tych dwoch szkiel najlepszy (cena/mozliwosci) do 450D bedzie... Canon 55-250 IS.