Zobacz pełną wersję : Temat pracy o Photoshop i fotografii
Witam
Mam do was serdeczną prośbe o temat pracy magisterskiej z grafiki komputerowej.
Musi to być jakaś analiza,porównania itd
Najmocniej czuje się w Photoshopie i fotografii (którą uwielbiam) dlatego chciałbym coś o tym pisać.
Na początku chciałem napisać coś na temat HDR ale boję się ,że jest na to za mało materiałów książkowych.
Bardzo proszę o pomoc i przykłady tematów.
Wpływ funkcji Shadow/Highlight na jakość fotografii prasowej/internetowej.
I jedziesz z koksem
porównanka bez/z
wydruki bez/z
I-net research na portalach plotkarskich ratujących przepalone zdjęcia czy fałdy na czarnych gajerach
Andrew "pazur u nogi" Lepper na solarium, itd...
jak bym mogl to bym bral hdry, ale w moim przypadku to juz bylo... :) bo ..tez zmagam sie z wyborem tematu i jako przyklad wlasnie promotorka pokazywala prace o HDR-ach i obie liczyly w okolicach 120 stron, wiec powinno byc o czym pisac :) Jedna z prac z tego co pamietam zahaczala jeszcze o wykorzystanie HDR-ow w panoramach sferycznych QTVR :)
Ok HDR bardzo fajny i ciekawy temat tylko podajcie mi choć jedną polską książkę informatyczną na ten temat albo chociaż jakiś ComputerArts albo PSD?
Do anglozęzycznych zródeł nie chcę sięgać ;(
Myslałem też o porównaniu PS-a z PhotoPaintem ale nie mam pomysłu na....co porównywać
PS vs PP
możesz chociażby porównać narzedzia i ich podobieństwa plus efekty jakie dają
Ja np na podstawie książek i tutków z PS próbuje przerobić te akcje w PP bo właśnie jego uzywam i nie jest najgorzej:)
fasolka1988
03-06-2009, 13:34
wiesz, niestety jak to w niemal każdej dziedzinie bez tego się nie obejdzie... moi wykładowcy często powtarzają żeby sięgać do jakieś tam księgi która na polski język niestety przetłumaczona nie zostanie pewnie nigdy...i tu nie musisz być nie wiadomo jakim znawcą języka, przeglądałem parę książek w oryginale o fotografii i język w nich użyty nie należy do najtrudniejszych;)oczywiście zdążają się wyjątki;) tak samo jak w polskich książkach kiedy czytasz i nie wiesz o co chodzi;p ok, ja tak mam bo dużo "ścisłych" książek;)
Witam
Mam do was serdeczną prośbe o temat pracy magisterskiej z grafiki komputerowej.
Musi to być jakaś analiza,porównania itd
Najmocniej czuje się w Photoshopie i fotografii (którą uwielbiam) dlatego chciałbym coś o tym pisać.
Na początku chciałem napisać coś na temat HDR ale boję się ,że jest na to za mało materiałów książkowych.
jak chcesz napisać pracę magisterską skoro nawet nie potrafisz ułożyć/wymyślić tematu? Myślę że ktoś, kto by choć trochę znał photoshopa/grafikę byłby w stanie wymyślić jakiś sensowny temat. Pewnie później pojawi się temat 'napiszcie mi pracę magisterską na temat który wymyśleliście'. Śmierdzi prowokacją.
Twój błąd, bo bez tego ani rusz. A i nawet łatwiej się pisze na podstwaie źródeł obcojęzycznych.
Podejrzewam, że podstawy angielskiego masz - więc już z górki. Znam osobę, która sięgała po źródła rosyjskie (bo tylko tam były pewne informacje), a nawet cyrylicy nie zna. Dla chcącego nic trudnego.