Zobacz pełną wersję : Karty produkowane przez Toshibę???
Sorcerer
04-08-2005, 12:32
Mam pytanie, jakie jest Wasze zdanie i Wasza wiedza na temat kart firm dane-elec i pny, dla których produkuje podobno Toshiba? Interesuje mnie seria XS czyli karty szybkie z zapisem 35x i odczyt 41x (według producenta).
Czy do 300D kupić lepiej zwykłego Sandiska czy taką? Cena porównywalna.
przylaczam sie do pytania. potrzebuje karte do 10D i o ile predkosc zapisu mnie srednio interesuje (podobnie jak moj aparat :D ), o tyle predkosc odczytu jak najbardziej tak. bo 2 a 5 minut zgrywania na Image Bank to juz roznica.
w swojej cenie PNY nie ma konkurencji. tylko jak jest z jakoscia i bezawaryjnoscia tego?
Marfackib
04-08-2005, 13:36
Sandisk to sprawdzona firma, nie kombinowałbym z Toshibą.
Akustyk - szczęśliwi czasu nie mierzą, więc 5 minut to szczegół
Sandisk to sprawdzona firma, nie kombinowałbym z Toshibą.
Akustyk - szczęśliwi czasu nie mierzą, więc 5 minut to szczegół
Viking i Kingston to tez sprawdzone firmy. a w srodku klada Toshibe (http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-6111)
co do czasu, to czesto gdy foce w plenerze potrzebuje sie szybko przemiescic z miejsca na miejsce. a moj obecny Image Bank nie pozwala na zapakowanie sie w plecak i pozostawienie do zgrywania (kable!). jednak wole ten czas oszczedzac.
oczywiscie, nie kosztem niepewnych kart, ktore zwiekszaja ryzyko gubienia klatek. co jak co, ale bezawaryjnosc zawsze na pierwszym miejscu