Zobacz pełną wersję : Jakość pierścieni pośrednich MARUMI (?)
Czy pierścienie makro Marumi 13 21 31 mają z obu stron metalowe mocowanie? Jeżeli tył pierścieni jest z plastiku to obawiam się o ich trwałość. Jak wygląda ich wykonanie? Na żadnym zdjęciu w sieci nie widać tylnej części tych pierścieni.
lajf_entusiast
29-04-2009, 23:01
Też kiedyś próbowałam to wyczaić. Na zdjęciach i opisach sprytnie to ukrywają;/ Powinny być z obu stron jeżeli mają być profesjonalne a tak o nich piszą...Może znajdzie się ktoś na forum kto ich używał i rozwieje wątpliwości:)
Jarosław Tarasiuk
30-04-2009, 19:43
Ja używam pierścieni Kenko. Już ponad rok i jest wszystko ok.
ja kupilem te za 279? czy cos takiego i ogolnie wszystko ok tylko wewnetrzny bagnet z plastiku :(
Ok a więc miałem w rączkach pierścienie Marumi, z tego co zdążyłem się przyglądnąć tył pierścienia jest z metalu w kolorze czarnym, natomiast wnętrze to plastik. Stosunkowo solidnie wykonane.
Cenę 700zł za Kenko uważam za sporo przesadzoną, a taka cena powszechnie funkcjonuje, aczkolwiek Kenko na obrazkach wyglądają solidnie :)
Kenko zdaje się mają oba pierścienie metalowe nie wiem jak wygląda sprawa pierścieni Soligor.
Pierścienie Marumi nie są złe ale za zestaw trzeba dać około 400zł, a na pewno gdzieś można znaleźć taniej. Myślę, że te Marumi są dobrym kompromisem pomiędzy najtańszymi pierścieniami ze stykami, a Kenko.